Димитър Ганев: Ако ИТН предложи кабинет, той ще бъде гласуван

  • 21 юли 2021 12:55

  • 1480
  • 1
Димитър Ганев: Ако ИТН предложи кабинет, той ще бъде гласуван
©

"Ако ИТН предложи кабинет, той ще бъде гласуван. Тази прогноза направи пред БНР социологът и политолог Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд".

Той уточни, че може да е с гласовете, които днес избраха Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше за председател на 46-ото Народно събрание - партиите на протеста и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, но може и с по-различно мнозинство: "Каквото и мнозинство да имаме при гласуването на евентуален кабинет, предложен от ИТН, това не означава, че това ще е мнозинството в бъдещия парламент. Много е вероятно мнозинството да претърпява промени в рамките на 46-ото НС - по определени инициативи да гласуват заедно с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, по други - с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, не изключвам след месеци за определена инициатива да има и мнозинство от ИТН и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в". 

По думите на Ганев т.нар. партии на протеста не са хомогенна спойка и прогнозира след около година да започнат търкания между тях.

Първан Симеонов: По-близо сме до кабинет, ИТН няма право на грешки

Според политолога с предложението на Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, за председател на парламента БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са направили политически ход, с който са искали да покажат, че не са в същата позиция, в каквато бяха в 45-ото НС: "Новата им роля е, че няма да подкрепят безпрекословно инициативите и предложенията на партиите на протеста. Това се наложи заради това, че партиите на протеста нарекоха БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е партия на статуквото".  

По думите му ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще е по-лесният партньор в парламента, по-лесно ще се намира подкрепата му, отколкото БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, която ще бъде по-резервирана.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1480 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Александър

2021.07.21 | 13:19

1
Ще го гласуват и още как ! Страх лозе пази. Иначе пак иде Баце с големата тояга !

Добави коментар

Водещи новини