Мария Капон оптимист за съставянето на редовен кабинет: С ИТН и ДБ гледаме в една посока

  • 20 юли 2021 18:50

  • 940
  • 8
Мария Капон оптимист за съставянето на редовен кабинет: С ИТН и ДБ гледаме в една посока
© БНТ

Връщаме се към парламентарната република. За мен разговорите за нов кабинет трябва да се проведат след утрешния ден и първото заседание на парламента. Убедена съм, че с "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ДБ) гледаме в една посока.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност по повод предстоящото първо заседание на новоизбраното 46-о Народно събрание и горещата тема ще се състави ли редовен кабинет. 

Манолова маха "мутри", новото име на парламентарната група е "Изправи се.БГ! Ние идваме!"

"Не трябва да има политик, който да се притеснява от нови избори, но според мен сега трябва да бъдем отговорни и да направим всичко възможно, за да ги избегнем. За нас най-важното е преизчисляването на пенсиите. Такива са очакванията и на обществото. Това е приоритет, който ще поставим още утре в пленарна зала. Необходимо е едно решение на парламента и актуализация на бюджета. Всичко може да се случи още сега при служебния кабинет и не необходим редовен кабинет. Други основни приоритети за нас за Закона за личната помощ, Закона за НСО и разбира се изслушването на министрите Бойко Рашков и Янаки Стоилов във връзка с отстраняването на главния прокурор. Виждате и днес в доклада на Еевропейската комисия какви критики се отправят към България. В доклада има една точка, в която ясно се казва, че няма прозрачност при разпределението на прокурорите. Това е проблем, който стои от години и трябва да бъде решен. Основният и най-важен приоритет пред един евентуален нов кабинет трябва да бъде правосъдната реформа. Ние ще настояваме твърдо за това. Трябва да имаме парламентарно съгласие по тази тема, защото за някои реформи ще са необходими повече от 121 гласа", разкри Капон. 

ЕК в доклада си за България : Инспекторатът към ВСС продължава да работи с изтекли от април 2020 г. правомощия

"ИТН са победители - те трябва да тръсят подкрепа за предложения кабинет и най-вече за политиките си. За нас са важни още приоритети в икономиката. Как ще помогнем на бизнеса при една нова ковид вълна. За нас е важно да видим нашите приоритети да бъдат разписани в една управленска програма. За състава на правителството отговаря най-голямата парламентарна сила, защото това ще е правителство на малцинството. Трите партии не успяхме да съберем 121 гласа и ще трябва да се търси подкрепа от други сили по националните приоритети. Друг основен наш приоритет е борбата с монополите. В миналия парламент имахме само 9 дни и не успяхме да прокараме нашите идеи. Мога да спомена КЕВР. Виждате какво става с цените на тока и парното. В момента има инфлация и тя изяжда доходите на българските граждани. Този монопол трябва да спре. Още повече, че мандатът на КЕВР е изтекъл преди доста време. Убедена съм, че колегите от ИТН също са на това мнение", завърши Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност

Последвайте канала на

Филип Епитропов
940 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.07.22 | 09:23

8
Тая руса крава бая партии смени.Къде ли не се начекна акъл да дава.Накрая го докара и до ДБ при Бойкикев и комуниста Атанасов.Чакаме да стигне дъното-при манолова
КЗЛ

2021.07.21 | 07:29

7
Мис Пиги няма абсолютно никакво право да говори за мутри - целият й гнусен живот е минал като мутреса. Но нямаше да ни занимават с подобни индивиди, ако олигофрените не гласуваха за тях.
Ха Ха

2021.07.20 | 21:58

6
Как гледате в една посока като сте кривогледи.
Gocho

2021.07.20 | 21:21

5
Капон, Първан и някви такива изпраскани имена дет от 100 километра миришат на платен олигофрени :)
Ние

2021.07.20 | 21:07

4
Още един мухлясал плужек обяснява как грешно съм живял.
по-бързо

2021.07.20 | 21:04

3
гледайте

2021.07.20 | 19:30

2
Чума и убийца.

2021.07.20 | 19:27

1
Като гледам как си се освинила и ояла, посоката към която гледаш е единствено към кочината. Ама както се казва - за всяка свиня идва коледата.

Добави коментар

Водещи новини