Калоян Методиев не изключва договорки за избори "2 в 1" в полза на служебния кабинет

  • 19 юли 2021 08:45

  • 30741
  • 4
Калоян Методиев не изключва договорки за избори "2 в 1" в полза на служебния кабинет
© БНТ

Президентът ще свика новия парламент на първо заседание в сряда - само 10 дни след изборите. Румен Радев заяви, че няма да бърза с връчването на мандат за правителство, а ще даде на партиите време за диалог.

От "Има такъв народ" нетрадиционно и дори изненадващо представиха проект на кабинет точно 15 часа след като изборните секции затвориха, но дни по-късно оттеглиха предложението. БСП пък отново остана трета политическа сила и само с процент повече гласове от "Демократична България".

"Заради изборните резултати в момента имаме повече въпроси, отколкото отговори, вкара се още повече напрежение в политическата система. Това е на базата на субектите, на базата на един процес, който започна миналото лято, на умишлено дестабилизиране на държавата чрез дестабилизиране на партийната ѝ система", заяви пред БНТ политологът Калоян Методиев.

В отговор на въпрос какво цели ИТН с бързите си и нестандартни ходове той разкри:

"Държи да се наложи, да се превърне в център на политиката в България, да срути системата - те самите казват, че са антисистемни, и евентуално да отидем на избори, където те евентуално да реализират още по-голям резултат. Тоест от началото докрай в тяхното поведение имаме деструкция с цел акумулиране на повече гласове за себе си."

Политолог: ИТН върви към несистемна неолиберална формация

Според него в посланията и действията на "Има такъв народ" се вижда разминаване. "Очевидно се върви към хвърляне на абсурдни предложения, чрез които да не се направи правителство - да се отхвърлят, да влязат в ролята на жертви и да отидем на трети избори", коментира политологът.

По думите му тезата за избори "две в едно" - предсрочни парламентарни и президентски, се лансира все по-усилено. Той отбеляза, че още преди изборите на 4 април президентът е взел страна в изборния процес с призива си за подкрепа на "новите".

Проф. Пламен Киров: Президентът е в неизгодна ситуация, затова се обърна към партиите

"Така че не изключвам варианти за подобни договорки и продължаване на живота на този служебен кабинет, защото той се държа като всичко друго, но не и като служебен кабинет", категоричен беше Методиев.

 "Това служебно правителство генерира само скандали и остави корупционен вкус", завърши Калоян Методиев. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
30741 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
иван

2021.07.19 | 10:32

4
като какъв медийте обръщат внимание на този ламтящ за власт боклук
Тенев

2021.07.19 | 09:36

2
Корупционният вкус си то имахме отпреди...

2021.07.19 | 10:01

3
ИТН на следващите избори едвали ще прекрачи прага на АДА от 4% летва!!!Излъгахмесе жестоко.

2021.07.19 | 09:01

1
няма да бърза но има срокове, мандат за правителство ще бъде връчен тази седмица

Добави коментар

Водещи новини