Проф. Калин Янакиев: Време е "Има такъв народ" да декларира истински политики на промяната

  • 17 юли 2021 11:21

  • 1535
  • 4
Проф. Калин Янакиев: Време е "Има такъв народ" да декларира истински политики на промяната
© Булфото

Българските избиратели нанесоха силен удар на цялостното партийно политическо статукво и на тези избори, и на онези преди три месеца". Този извод направи проф. Калин Янакиев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

На изборите през април ГЕРБ изгуби около 320 хиляди гласа, на последните избори изгубиха още 190 хиляди гласа, патриотите загубиха всичко. БСП загуби около половин милион гласове със сравнение с онова, което е спечелила 2017 г. това означава, че управляващите и опозицията в този злощастен напук изкаран пълен мандат от 2017 г. е произвел като настроение сред българските граждани всяческа нетърпимост, уточни проф. Калин Янакиев.

Според него, единствените партии, които са повишили резултатите си само за три месеца са "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и "Демократична България", които изразяват волята на българския народ и които са заявили, че искат радикална промяна.

"В поведението на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" има някаква нечестна игра, опит за подмяна, след като казаха, че "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" блокират промяната, защото са егоцентрици", заяви проф. Янакиев.

"Едва ли ДБ ще получи мандат в този парламент, а и да го получи едва ли ще може да състави кабинет на малцинството, смята проф. Янакиев.

"Демократична България" никога не е калкулирала своите бъдещи политики с Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен, тя не е придатък на Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен. Избирателите биха искали да видят приоритетите, за които са гласували. Ако се стигне до трети поредни избори моето предвиждане е, че ДБ може би е единствената политическа формация, която може да разчита да повиши своя резултат", коментира проф. Калин Янакиев.

Андрей Райчев: Нови трети избори са най-опасни за „Има такъв народ“

Той също така изрази мнение, че Демократична България декапсулира градската демократична общност.

"До този момент години наред в ерата Борисов тази общност беше смятана за малка жълтопаветна общност, оказа се, че това е живата градска, демократична общност. "Демократична България" е единствената, която може да разчита на успех дори при трети избори. Господин Трифонов който обра вота на по-слаба артикулирана политически, но също настроена с нетърпимост към статуквото общност, доколкото трети път ще я изпрати пред урните, може би тази общност малко и постепенно ще почне да руинира, тенденцията БСП да се руинира ще продължи, защото тази партия продължава да бъде партията на над 70-годишните. ГЕРБ няма да се възроди, ударът нанесен върху тази партия, превръщането на Борисов в обект на невероятни насмешки. Възмущението от простащината не би могло да бъде ефект върху голяма част от българския народ, но насмешката е нещо, което българският народ невероятно обича", заяви проф. Янакиев.

"Важното е най-сетне "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" да декларира истински политики на промяната, да ни покажат, че те имат сериозно намерение да променят статуквото, да извършат реформи, а не да ни обясняват за таблетите и за луната", коментира поведението на първата политическа сила проф. Янакиев.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1535 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Някой

2021.07.17 | 15:28

4
Наивниците в Бтългария никога няма да намалеят. За всеки който има достатъчно акъл в тиквата си трябва да му е ясно, че слави не е част от промяната. Те не бяха и на протестите. ИТН са свързани с корпоративния бизнес срешу съответни дивиденти. Сл. Трифонов нищи не прави за без пари, не ви ли е станало ясно до сега?
без

2021.07.17 | 14:51

3
пони тейлс - реднеци
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.07.17 | 11:55

2
Промяна към диктат или президентска република?! Не. мерси!

2021.07.17 | 11:43

1
Замяната на модела Борисов с модела Живков.

Добави коментар

Водещи новини