Рашков и унгарският му колега на среща, продължава работата по противодействие на трансграничната престъпност

  • 16 юли 2021 14:57

  • 309
  • 0
Рашков и унгарският му колега на среща, продължава работата по противодействие на трансграничната престъпност
© МВР

Българският вътрешен министър и унгарският му колега препотвърдиха готовността си за продължаване на ефективното двустранно сътрудничество за противодействие на трансграничната престъпност, съобщиха от МВР.

По покана на заместник министър-председателя по вътрешен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи на Унгария Шандор Пинтер бе на еднодневно работно посещение в София.

Бойко Рашков гласува, очаква промяна

В рамките на официална среща бе дадена висока оценка на двустранното сътрудничеството в областта на вътрешните работи, осъществявано между България и Унгария, както и на успешното взаимодействие по линия на различните регионални формати. Двамата бяха единодушни относно важността на охраната на външните граници на ЕС. Министър Рашков информира госта за предприетите мерки за овладяване на миграционните предизвикателства. От унгарска страна отново бе потвърдена подкрепа за България за членството й в Шенгенското пространство. Министър Пинтер сподели успешни технологични решения, разработени в МВР на Унгария, насочени към повишаване събираемостта на ДДС и електронното здравеопазване.

Двамата министри препотвърдиха готовността си за продължаване на ефективното двустранно сътрудничество за противодействие на трансграничната престъпност.

МВР

Последвайте канала на

Радина Лазарова
309 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини