Антоний Гълъбов: Трифонов е работодател на част от ръководството на ИТН

  • 15 юли 2021 18:43

  • 2953
  • 3
Антоний Гълъбов: Трифонов е работодател на част от ръководството на ИТН
© Кадър БНТ

Кой е Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в? Той е работодател на част от ръководството на тази партия. Волята на г-н Трифонов е негов въпрос. Така доц. д-р Антоний Гълъбов коментира хода на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в да изпревари събитията и да обяви проектокабинет след изборите. Той смята, че има открито авторитарен проектокабинет.

„Нищо не пречеше той да предложи този състав на кабинет и предишния път. Какво по-различно е сега? Намираме се в много дълбока и тежка криза“, заяви той.

Според Гълъбов политическите партии трябва да намерят съгласие за управлението на кризата преди да се задълбочим в икономическите и социални проблеми.

В предаването „Още от деня“ по БНТ социологът припомни, че цялата отговорност е за политиците и те дължат това на обществото.

„Ако нямаме съгласие за това къде сме, няма да знаем накъде вървим“, подчерта той.

Изборите приключиха, до месец трябва да се свика новият парламент

Антоний Гълъбов обърна внимание, че идеята за полупрезидентска република изглежда добра за някои.

Социологът е на мнение, че не трябва вниманието да се фокусира само върху политическите лица. На това мнение е и политическият анализатор Росен Карадимчев. Той обърна внимание дали няма договаряне за това кои са консенсусните кандидатури.

„Големият въпрос е защо отидохме на избори“, посочи той и подчерта, че политиците не са били честни с избирателите си за какво се борят.

„Не разбрахме защо отиваме на избори, защо отиваме на поправителен изпит, като вместо среден 3, сега изкарахме среден 3,25. Сбъркана координатна система още в 45-ия парламент води до грешка след грешка“, коментира още Карадимчев.

Двамата анализатори са на мнение, че политиците е крайно време да си вземат поука от ниска избирателна активност. Карадимчев е категоричен, че новите депутати трябва да положат 2 пъти повече усилия да върнат доверието на гражданите. В противен случай ниската легитимност на бъдещото Народно събрание ще доведе до нови проблеми.

Гълъбов и Димчев са единодушни, че има ерозия в авторитетността на Народното събрание заради предишното управление, превърнало Министерският съвет в центъра на държавата. Напомниха обаче, че България е парламентарна република.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2953 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.07.15 | 19:43

3
Платен герберев уж доцент
Пенчо

2021.07.15 | 19:14

2
Явно се налага за всеки кандидат депутат преди изборите да се представи по обширно медицинско.Не може за чистач да се иска да е нармален а за управляващ държавата не.. Иначе започва сегашната бъркотия

2021.07.15 | 19:00

1
Трифонов е шантаво копеле ! Много шантаво и неадекватно ! Не взема от дума и прави катастрофални грешки ! Еднодневка ! А правеше намеци за президентски мераци ! Ай сиктир !

Добави коментар

Водещи новини