Кънев: Безспорно разумно е решението на Слави Трифонов да оттегли блъф-офертата си за кабинет

  • 15 юли 2021 18:01

  • 6371
  • 40
Кънев: Безспорно разумно е решението на Слави Трифонов да оттегли блъф-офертата си за кабинет
© Булфото, архив

Безспорно разумно е решението на Слави Т. Трифонов да оттегли блъф-офертата си за кабинет. Също разумно звучи организацията на пресконференция, вместо безкрайно общуване през социалните мрежи. Така Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и коментира новината за оттеглянето на кандидатурата на Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон

Ето какво написа евродепутатът в свой пост във фейсбук:

Но същински отговорно и съответно на политическата позиция на първа сила в трудно време и в сложен парламент би било да започне преговори (а не пазарлъци) за политиките (а не порции), които да върнат доверието в институциите и политическите сили. Да посочат път за излизане от кризата на правовата държава, за преодоляване на здравната криза, възстановяване на икономиката.

Но и за ускорена модернизация, за новите политики на ЕС за климата, изобщо - за необходимото изграждане на една успешна европейска България.

Христо Иванов: Правителство на малцинството на ИТН ще е целувка на смъртта

Никаква илюзия, че тези преговори ще са лесни, нито гаранция, че ще са успешни. Но това е пътят на демократичните общества. Така направи Ирландия след трудни изборни резултати, така прави Нидерландия, постоянно е така в северните държави, в които парламентът е традиционно шарен и обикновено има правителства на малцинството, които търсят парламентарна подкрепа за всеки важен закон и ежегодно - за бюджета. Често има кабинети на малцинството в Испания. В Германия и Австрия преговорите продължават с месеци, трудни преговори доведоха до успешната коалиция в съседна Румъния… Демократичната система предполага, че много различни обществени групи с различни идеи и интереси са представени в парламента. Управлението не е функция на първото място на изборите, а на намиране на достатъчно широко национално съгласие за облика и програмата на правителството и неговите законодателни приоритети.

Всички твърдим, че искаме да бъдем нормална европейска държава. Първото условие е да започнем да се държим като такава.

Борислава Бибиновска
6371 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар

2021.07.25 | 17:54

40
НА СЛАВИ ТЪПОТО ОЛИГОФРЕНЧЕТАТА,ВЕЧЕ СА ДЕЙСТВАЩА,РЕСПЕКТИВНО,ЛЪЖЕЩА ПОЛИТИЧЕСКА КАРИКАТУРА...РОДИНАТА МИ Е ГНУСЕН РУСКИ КЕНЕФ РАЙ ЗА ЗАДУНАЙСКИТЕ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ С РУСКО САМОСЪЗНАНИЕСВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ГОНЯТ СЕВЕРОКОРЕЙСКИТЕ СВИНЕ ПО СТЪКМИСТИКА И ПУТЬОПОКЛОННИЧЕСТВОЧЕРВЕНИТЕ СВИНЕ СЕ ОГОЯВАТ С ТЕЛАТА НА ОПОНЕНТИТЕ СИ СПРАВКА ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ БЕЛЕНЕ.ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ... ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) ,КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО РУСИЯ".ТУРЦИТЕ И ТЕ ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИЯ ПУТЬОВ ГЪЗ,НАЛИ ГИ ТУРИ НА ВЛАСТ ДА МУ СЛИЖАТ..КОЙ Е ПО КРАДЛИВ,МАСЛАРОВА ИЛИ ОВЧАРОВ? НЕ ВИ ПИТАМ ЗА НЕКРАДЛИВ,ЩОМ И ДЕБИЛА ВЛАДИМИР ЖИВКОВ Е КРАЛ И С ГЪЗЪ СИ,А НА ДИНА МЕДИИТЕ МУ СЪБИРАХА ПОМОЩИ...В РУСКИЯ КЕНЕФ ВСИЧКО Е ЛЪЖА ИЗМАМА******СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ ТЫ КАТО ДИНА ГО Е ДОБИЛА ОТ ПИЯН РУСКИ БОТУШ,А УБИЕЦА НА ПЛОВДИВСКИ СТАЧНИЦИ ДМУТРИЙ ГО Е ПРИЗНАЛ ЗА СИН И ГО Е ОТГЛЕДАЛ С КРАДЕНИ ОТ НАС ПАРИ. ДИНА Е ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В КРЕМЪЛСКИЯ КЕНЕФ НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯ.
Анонимен

2021.07.16 | 02:04

39
Вече и на децата е ясно, че този чалгаджия е отгледан от Мултигруп и от обръчите на Доган със задачата да бъде рушител на държавността. Няма негово действие, което да не е демонично и да не води до по-голяма корупция и разруха: 1. Да се спрат държавните субсидии на партиите или да се избират депутатите мажоритарно означава те да бъдат купувани от олигарси и да бъдат изцяло зависими от тях. 2. Кой ще носи отговорността при безотговорни и корупционни решения на Народното събрание от мажоритарно излъчени депутати и на избраното от тях правителство ? Никой ! Тогава ? Тогава следва анархия, потъване на държавата и сриване на доверието в нейните институции - законодателната и изпълнителната власт. 3. Да се вулгаризира, опростачи и чалгализира народа, за да се възпре формирането на гражданско общество с гражданско мнение. 4. Да се мобилизира не консолидиращата и съзидателна, а взаимно противопоставящата се и разрушителна енергия на различните обществени слоеве. 5. Да се мобилизира при избори не утвърждаващия, а негативния вот на електората. 6. Да се вкара държавата в безконечна парламентарна криза и политическа нестабилност.
kik

2021.07.16 | 01:55

38
Що пък да не по социалните мрежи? И Тръмп така прави. Модерно е

2021.07.15 | 18:54

16
Смятам че служебното правителство действа правилно и последователно, но бавно, необходимо е уволнение на всички директори на агенци, служби и болници назначени от ББ и там където им нарушения да бъдат изправени пред съда! Тия от гроб, техни симпатизанти и медии лаят като кучета, нагли и се мислят че са богопомазани и имат право да крадят без никой да им поиска сметка за техните действия! Така ще бъде борба между народа и бизнес мафията на мутрата ББ, негови симпатизанти и медии.

2021.07.15 | 23:22

37
И като се събудиш си се наакал!

2021.07.15 | 23:14

35
Дрисльо няма да говориш от името на народа!

2021.07.15 | 21:16

26
Не говори от името на народа бе мухльо червен

2021.07.15 | 19:09

19
Не ни интересува твойто мнение!

2021.07.15 | 19:05

18
Шибачев, и санинаря смята, че си ИДИОТ ПОД НАЕМ и лайноразносвач на надник
Ъе

2021.07.15 | 23:21

36
Зевзека с бузките и очилцата ще го поканите ли и него скоро!

2021.07.15 | 22:43

32
Трети избори ! Резултати - Радев президент , Янев вице , Петков премиер , Радулов МВР , Кацаров МНЗ , Минеков културата , Хаджигенов правосъдие Рашков Главен прукорор ... Борисов затворник !!!

2021.07.15 | 23:13

34
И като се събудиш до се наакал лошо!

2021.07.15 | 23:12

33
Наглец долен!

2021.07.15 | 22:35

31
Трети избори ! Резултати - Радев президент , Янев вице , Петков премиер , Радулов МВР , Кацаров МНЗ , Минеков културата ,Рашков Главен прукорор ... !!!
U Nited

2021.07.15 | 19:42

20
Браво смешници!

2021.07.15 | 22:23

30
Тоя, пудел наглец, педирунгел, Лецимер,

2021.07.15 | 22:16

29
Ти,ли,бе, червена

Добави коментар

Водещи новини