Йотова: Идеята служебният кабинет да стане редовен е екзотична

  • 14 юли 2021 17:22

  • 4093
  • 7
Йотова: Идеята служебният кабинет да стане редовен е екзотична
© Булфото, архив

Надявам се, че в следващите дни ще надделее разумът. България в момента има нужда от много стабилно правителство. Това каза вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в отговор на въпрос дали ще бъде сформиран кабинет след предсрочните парламентарни избори, цитирана от БТА.

Според нея страната има нужда от стабилно правителство, което трябва да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за законност и за правила, за икономическо развитие, за това България да депозира своя план за възстановяване и да успее да го защити в ЕК. Йотова напомни, че политическият егоизъм не е добър.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , е оптимист и допълни, че това очакват и българските граждани. Ако партиите отново се затворят в себе си и решат да отидат на още едни избори през тази година, няма да бъдат разбрани от българския народ, посочи вицепрезидентът.

Политолог: Правителство на дълбоката промяна няма да има

Попитана за ниската избирателна активност на изборите на 11 юли, Йотова каза, че това трябва да е предмет на сериозен анализ от всяка политическа формация и от обществото.

По думите й трябва да се разгледа секция по секция, да се види кои са хората, които не са отишли до урните. Тя посочи още, че не вярва, че машините и ваканцията са спрели хората да отидат да гласуват и допълни,че се задава друг голям въпрос- дали пък хората не са намерили за кого да гласуват.

На въпрос за тезата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че целта е да не се съставя правителство и да продължи да управлява служебният кабинет, Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , коментира, че "това остава на г-н Борисов - да пуска фалшиви новини в публичното пространство".

"Очевидно, важното и реалистичното е само едно - никой не иска да си има работа с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и да участва в следващо правителство с тях, а оттам - нататък какво е мнението на бившия министър-председател, това си остава преди всичко важно за неговите избиратели", посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Попитана за идеята служебният кабинет да стане редовен, лансирана от Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, вицепрезидентът Йотова я определи като друго екзотично предложение и заяви, че всяка политическа формация, когато е тръгнала към избори, трябва да си поеме отговорността и да бъде готова да състави кабинет със своите експерти и виждания.

"Иначе, дайте да си променим Конституцията - да си имаме един служебен кабинет и да приключим", коментира Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът отговори на журналистически въпроси преди участието си в Международен научен семинар "Да преосмислим средата ни в един пост-ковид свят" в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4093 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.07.31 | 18:12

7
Тая,джуфра,иска, Рашко мутрата да остане,

2021.07.14 | 20:37

6
Тая, дърта джага марионетка,и,тя,ъкал,раздава, автографи,

2021.07.14 | 19:55

5
Сбогом пачавра кремълска.
ЕЛЕКТPА

2021.07.14 | 19:40

4
Колко са жалки тия екскременти, че не можаха да се наредят на софрата, и сега к.вичат. Язък им за билбордовете, язък им за напъните. Браво на Славуца, че изджагърка тези червени екскременти от Дай България и мутрите на Костинбродската мутреса, Браво, че Импексовата БСП, дирастия напразно се облизваха. Браво, че ПедеРашков ще е бивш и настоящ червен б.олук. Браво, че идва края на хунтата на Кауна Радеф, Браво, казах го...
Нищоправец

2021.07.14 | 18:56

3
МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ ПРОДАЖНИЦИ
Боби

2021.07.14 | 18:27

2
Коунистическа змия-веднага хапе и назидава.отврат.
Тиквата - на разпит

2021.07.14 | 18:07

1
Заплашвал семейството на бивш свой министър: "Като ядете месо вкъщи, гледайте на не е вашия мъж и баща".

Добави коментар

Водещи новини