Румен Петков за Слави Трифонов: Усещането за власт е заболяване, което се разпростира твърде бързо

  • 14 юли 2021 14:22

  • 3037
  • 12
Румен Петков за Слави Трифонов: Усещането за власт е заболяване, което се разпростира твърде бързо
© АБВ

Ако не се сформира правителство, ефектът за България ще бъде лош.

Това заяви председателят на ПП АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, цитиран от пресцентъра на партията. Пред медиите той определи изминалата предизборна кампания като такава не на избор на политики, а на избор на политически формации – прецедент от 1990 година насам. Петков подчерта необходимостта от стабилност и добави, че ниската избирателна активност се дължи на липсата на политически дебат, за което основна вина носят ГЕРБ и „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“. 

Румен Петков: Слави, не се прави така

„Трети избори за тази година ще бъдат изключително лошо не като резултат, а като факт и избирателната активност ще бъде още по-малка. Парламентът трябва да намери решение, което да даде глътка въздух институционално на българите. С мотивирани промени в този състав на сегашното правителство то трябва да получи парламентарна подкрепа. Ами ако Борисов реши да се пошегува и подкрепи този кабинет на Трифонов? Аз ако съм на негово място, ще го подкрепя и ще гледа и ще се забавлява после 6 месеца и ще пита "Какво стана с това, и с това..". Само че цената ще я платим ние".

Петков коментира още, че спекулацията със създаване на условия за гласуване на сънародниците ни в чужбина в крайна сметка доведе до обслужване на ДПС от страна на „Демократична България“ – предупреждение, което АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка отправи преди месеци. 

Водещите новини! Накъде ни води Слави?

В коментара си за предложения от Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в състав на кабинет, Петков каза, че усещането за власт е заболяване, което се разпростира твърде бързо, независимо от височината на този, който иска да я експлоатира. Колкото до начина, по който бяха предложени министрите за новия кабинет, той го определи като вулгарен и посочи смущаващи елементи в проектосъстава на министерски имена.

„Министърката на регионалното развитие е брокер в една американска компания, енергийният министър е директор на друга американска компания. Образователната министърка е доскоро служител на „Америка за България“. Сигурно има и нормални хора в предложението за кабинет, но продължавам да не получавам отговор на въпроса какви са очакванията на заложните къщи от този състав на правителство и какви са очакванията на това правителство от заложните къщи, защото след като Николай Василев веднъж осигури продажбата на ДСК, сега има амбиция да осигури продажбата на единствената държавна банка. Трябва да има някаква мярка. Да забравиш да си обявиш министъра на околната среда, да не кажеш една дума за Зелената сделка и за Плана за възстановяване след COVID кризата, не е много убедително. Начинът е грозен“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3037 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
ДОКТОР ЗОМБОС

2021.07.16 | 11:43

12
ЛЕКУВАМ ГО С 2 ОСТРИ САКИРИ ИЛИ ГОЛЕМО, ДВОЙНО ПАВЕ :)
ХРИСТОЗОВА

2021.07.14 | 17:35

11
Славуца Учиндолска си мисли, че светът е започнал от нея, че ще въведе нови политически правила, че ще промени света, очевидно нарцистичните йхоризонти доста са се разширили. Това е политическо безумие, политическа диагноза - тросваш по масата и поставяш другите хора на една линия. Нямаш нито доверието на хората, нито кредита на доверие, получаван от другите партии. Дори и в онези условия е имало някакви наченки на преговаряне, съгласуване. Обществото не се състои само от привържениците на чалгата, предимо циганите на госпожа Славуца Учиндолска . Няма как един швестер известен от писуара на столичните хали, който довчера е правил псевдо шоу програми, изведнъж да реши, че разбира от държавно поведение. Самото действие издава тежък нарцисизъм и , шизофренична лудост. Декларираш, че е време за нещо друго, а даваш от същото. Няма как да е нещо друго Николай Радулов или Николай Василев. Баядерката на Ахмет Доган доказа че нищо не разбира от функционирането на държава, но държавата не е фирма. Ние сме парламентарна демокрация, а не някаква дребна форма на феодализъм.
ХРИСТОЗОВА

2021.07.14 | 17:33

10
Славуца Учиндолска си мисли, че светът е започнал от нея, че ще въведе нови политически правила, че ще промени света, очевидно нарцистичните йхоризонти доста са се разширили. Това е политическо безумие, политическа диагноза - тросваш по масата и поставяш другите хора на една линия. Нямаш нито доверието на хората, нито кредита на доверие, получаван от другите партии. Дори и в онези условия е имало някакви наченки на преговаряне, съгласуване. Обществото не се състои само от привържениците на чалгата, предимо циганите на госпожа Славуца Учиндолска . Няма как един швестер известен в писара на столичните хали, който довчера е правил шоу програми, изведнъж да реши, че разбира от държавно поведение. Самото действие издава тежък нарцисизъм и , шизофренична лудост. Декларираш, че е време за нещо друго, а даваш от същото. Няма как да е нещо друго Николай Радулов или Николай Василев. Баядерката на Ахмет Доган доказа че нищо не разбира от функционирането на държава, но държавата не е фирма. Ние сме парламентарна демокрация, а не някаква дребна форма на феодализъм.

2021.07.14 | 17:19

9
Абе царвул,ти, си,същия,Мутро,
Да

2021.07.14 | 15:49

3
Този негодник Р.Пеков ,се появява всеки ден по медиите и плещи глупости ...Румене скрий се вдън земя ,няма и 1 % твоята партия, а се изживяваш ,като победител!!!! Глупокът умора няма....
Умник

2021.07.14 | 16:52

8
Петков е прав, за съжаление ограничените мозъци няма да го разберат. Ще го усетят в Радевата зима.Виденовата зима ще им се види пролет.
Тиквата е заплашвал

2021.07.14 | 16:31

5
близките на бивш негов министър, че ще го разреже на парчета и ще им го даде да го изядат ако не мълчи.
Сладур

2021.07.14 | 16:48

7
Пий си хапчетата.
Sergeya

2021.07.14 | 16:33

6
Mmogo provalili de politici meshto vzeha da ni uchat !
ние

2021.07.14 | 16:23

4
Ти си болен от същата болест. Лошото е, че при теб е патология.

2021.07.14 | 14:48

1
Това, което трябва да стане е всички партии да се обединят около служебните министри на финансите и икономиката, поне за два мандата, да им дадат пълна свобода за да модернизират държавата, като премахнат порочните и остарели модели на управление, които се наследяват от всяко правителство, и да наложат нов начин на мислене за това, въобще как трябва да се прави икономика.

2021.07.14 | 15:44

2
Много си болен.

Добави коментар

Водещи новини