Премиерът Янев се среща с посланика на Катар

  • 13 юли 2021 13:27

  • 409
  • 0
Премиерът Янев се среща с посланика на Катар
© Министерски съвет

Министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен проведе среща с посланика на Държавата Катар Рашид Али Ал-Хатър. По повод приключването на мандата на посланика в София премиерът изказа благодарност за заслугите му за укрепването на двустранните отношения през последните пет години. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят бе категоричен, че България счита Държавата Катар за един от своите най-важни партньори в региона на Персийския залив. Свидетелство за двустранните приятелски отношения са многобройните високопоставени посещения през последните години, като контактите между България и Катар продължават да са все така активни, въпреки предизвикателствата на пандемията, причинена от COVID-19.

Стефан Янев към Джъстин Трюдо: Канада е близък съюзник и надежден партньор

Премиерът Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен даде висока оценка пред посланик Рашид Али Ал-Хатър на двустранния диалог и акцентира върху потенциала за надграждане на сътрудничеството в интерес на просперитета на двете страни. По време на разговора бяха изтъкнати също предимствата на България, която е стабилна и сигурна държава и предвидим международен партньор.

В рамките на срещата с посланик Ал-Хатър министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен поздрави катарската страна за напредъка на подготвителните дейности по организацията и провеждането на предстоящото световно първенство по футбол – FIFA World Cup 2022 в Доха.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини