Ще получи ли подкрепа предложеният кабинет от Слави Трифонов?

  • 13 юли 2021 08:47

  • 3750
  • 3
Ще получи ли подкрепа предложеният кабинет от Слави Трифонов?
© NOVINI.BG

В ефира на „Здравей, България” преподавателят по наказателно право и бивш вицепремиер проф. Пламен Панайотов и бившите финансови министри Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988 и Красимир Катев обсъдиха кои са силните и слабите страни на бъдещите управляващи.

„От една страна може да се каже, че Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в прави доста смел ход. Той казва „Аз поемам изцяло отговорността”. От друга страна обаче той поставя пред себе си и пред ИТН едно изключително голямо предизвикателство, с което не знам дали ще се справят. След като заявяваш, че с никого не си консултирал предложения кабинет, това означава от тук насетне, когато очакваш неговата подкрепа, първо да увеличиш много диалогичността с всички политически сили. Ти трябва да убедиш мнозинството в парламента, че предстои да се реализират политики, които обществото очакват, за да се стигне до подкрепа на правителството. Очакваме да видим дали това ще се случи”, каза проф. Панайотов.

Проф. Герджиков: Николай Василев не е добра идея за премиер, той е много добра идея за премиер

„Бях доста изненадан от изказването на г-н Слави Трифнов.  Едва ли лидерът на ИТН си прави илюзия, че кабинетът може да получи подкрепа в парламента, без да се проведе разговор с партиите, които биха го подкрепили. Не чух никоя формация да заявява, че иска да участва в правителството със свои министри. Всички говорят, че за тях от първостепенно значение са политическите им идеи”, каза Велчев.

По думите му предложеният за премиер Николай Василев е най-реформаторски настроения политик. „Не смятам обаче, че ревизията ще е основният фокус на новото правителство”, каза още той.

„Бях приятно изненадан като чух новината за Николай Василев. Познавам го от 40 години. За мен той винаги е бил чист и енергичен човек. Василев има силна коалиционна култура. Обикновено намира път към различната гледна точка. За мен това е една много силна номинация”, обясни Красимир Катев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3750 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
о

2021.07.13 | 10:00

3
Очаквам ГЕРБ да го подкрепи. И тогава ще стане интересно
"приятел" на Харизанов

2021.07.13 | 09:47

2
В момента най-важното е да разберем, КОЯ е Мата Хари!!!
Котарак

2021.07.13 | 09:23

1
НЕ!

Добави коментар

Водещи новини