Кои са министрите на Слави? Юристи, продуценти, експерти

  • 12 юли 2021 14:05

  • 16167
  • 19
Кои са министрите на Слави? Юристи, продуценти, експерти
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви днес предложението на партията си за състав на Министерския съвет. Правителството на ИТН е съставено от експерти и то ще има конкретни приоритети пред себе си с възможно най-кратък срок за изпълнение, съобщи Трифонов. За премиер е предложен Николай Василев. 

Какви са биографиите на всички предложени, вижте надолу:

За министър на труда, социалната и демографската политика е предложена Лилия Иванова - юрист, завършила право в Софийския университет, с много допълнителни квалификации в чужбина: по банково право в Линц, Австрия, по практика за адвокати в Бон, Германия, специализации в областта на административната реформа и устойчивото развитие в Мадрид, Лондон, Бирмингам, Барселона. Говори четири езика. На 52 години.

Кой е Николай Василев, предложен от Трифонов за премиер?

За министър на културата е предложена Станислава Армутлиева - музикален продуцент. Завършила е Националната академия за театрално и филмово изкуство. Има 30 години опит в мениджмънта на творчески продукти, авторски и сродни права.

Станислава Армутлиева е председател на Управителния съвет на Българската асоциация на музикалните продуценти, както и на ПРОФОН. Член е и на УС на Музикаутор - организацията за управление на правата на автори и издатели в областта на музиката. Говори три езика. На 50 години.

За министър на отбраната е предложена Теодора Генчовска - експерт по отбрана и въоръжени сили. Възпитаник на Военната академия, тя е преминала и през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ.

Професионалната й кариера стартира в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел НАТО и ЕС в Министерство на отбраната. Участвала е в български делегации на Срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори два езика. На 52 години.

Д-р Антония Валентинова е предложението на партия "Има такъв народ" за министър без портфейл по ромските въпроси.

Антония Валентинова е лекар, анестезиолог. Завършила е Медицинския университет-София. Работи като лекар-ординатор в Спешна помощ и лекар-специализант "Анестезиология и интензивно лечение". Говори 4 езика. На 27 години.

За министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е предложен Христо Алексиев - магистър по икономика, бакалавър по политология. Притежава редица допълнителни квалификации от Импириъл колидж в Лондон, Оксфордския университет, APMG (Великобритания), Trend Consulting и Ten Steps в САЩ.

Икономически експерт и консултант, ръководил е успешната реализация на едни от най-големите инфраструктурни проекти в транспортния сектор. Бил е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство от 2017 г. Говори два езика. На 39 години.

За министър на регионалното развитие и благоустройството е предложена Михаела Лашова - финансист и мениджър.

Михаела Лашова има магистърска степен по финансов мениджмънт от Сити Юнивърсити, Сиатъл, и бакалавърска степен по финанси от Университета на Илинойс, Чикаго, САЩ. Заема ръководни позиции в престижни финансови компании, посланик на Кралската институция на оторизираните оценители за България, Македония и Сърбия. Говори два езика. На 43 години.

За министър на образованието е предложена Наталия Митева - експерт по образование, завършила с отличие Колумбийския колеж в Южна Каролина, има магистратура по публични политики от Мерилендския университет в САЩ, допълнителни квалификации от Колумбийския университет и от Бизнес департамента на Университета в Оксфорд. Тя е с близо десетгодишен опит в сферата на образованието и иновациите в преподаването, активно работи в Колумбийския университет в Ню Йорк относно ефективните технологии за преподаване. Говори четири езика, на 39 години.

За министър на здравеопазването е предложена Велислава Петрова, български учен имунолог. Учила е в Университета в Бристъл. В университета в Кеймбридж получава докторска степен по биологични науки, вирусология и имунология.

Велислава Петрова е старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизациии в Женева. Говори три езика. На 31 години.

За министър на енергетиката е предложен Красимир Ненов - икономист и финансист. Придобива бакалавърска степен по икономика в университета в Арканзас, САЩ. Има магистърска степен по стопанско управление от университета Корнел, САЩ, както и магистърска степен по бизнес администрация от университета в Льовен, Белгия.

Бил е търговски мениджър и директор в големи енергийни компании в България и Русия. В момента е изпълнителен директор на КонтурГлобал Марица Изток 3. Говори четири езика. На 52 години.

За министър на финансите е предложена Мария Бойчинова, на 34 г. - икономист и финансист, завършила с пълно отличие колежа Васар в Ню Йорк. Учила е в Лондонското училище по икономика и политически науки. Притежава престижна професионална акредитция - сертифициран финансов аналитик. Започва кариерата си на Уолстрийт в компаниите "Мерил линч" и "Джей Пи Морган" в Ню Йорк. Говори три езика.

За министър на икономиката е предложен Любомир Дацов - икономист и финансист, магистър по планиране и прогнозиране на икономическите системи от УНСС София.

Работил е в Министерство на финансите, като е преминал през позициите експерт, началник на отдел и съветник по фискалните въпроси на министъра на финансите. Бил е заместник-министър на финансите в два кабинета - от 2003-2009 г., като е отговарял за изработването на държавния бюджет. Преподавал е публични финанси в Софийския университет, говори три езика. На 56 години.

Ради Найденов е предложението на партията за вицепремиер и министър на външните работи.

Найденов е учил Международни отношения в УНСС, специализирал е в Германия, Франция и САЩ. Дипломат от кариерата. Дългогодишен посланик в Австрия и в Германия. Извънреден и пълномощен посланик в Швейцария. Извънреден и пълномощен посланик в Лихтенщайн и в Берн, Швейцария. Ръководител на посолството в Берн. Найденов е министър на външните работи в служебното правителство от 2017 г. На 58 години, говори 4 езика.

За министър на правосъдието е предложен Петър Илиев - юрист, завършил магистратура в Софийския университет с пълно отличие. Специализирал е английско търговско право и право на ЕС в Бъкингамския университет във Великобритания, специализирал е и американско право в Ню Йорк. Преподавател по конституционно право в СУ, доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема, лауреат на отличието адвокат на годината. Говори четири езика. На 44 години.

Проф. Николай Радулов е предложението на партия "Има такъв народ" за вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Николай Радулов е експерт по сигурността, завършил е Академията на МВР и Военна академия "Г.С. Раковски". Придобил е допълнителна квалификация в САЩ и Великобритания. Доктор по философия и Национална сигурност. С над 33 години опит в сектора на сигурността. Преподавател по национална и международна сигурност. Автор на множество публикации по темата. На 65 години, говори четири езика.

7/8 ТВ 

Радина Лазарова
16167 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
не гласувах за ИТН, но

2021.07.12 | 21:15

19
ПРИВЕТСТВАМ такова експертно правителство

2021.07.12 | 18:08

18
Саня не беше ли женена за английски БОКЛУК!

2021.07.12 | 17:54

17
английска помия

2021.07.12 | 17:52

16
Баце им го на..чука на всичките бок..луци....то хора ли не яде....то кюлчета ли не бяха...вили по БарЦелоната...сега и контролират вот с машини от братска Венецуела....и пак хората гласуваха за ГЕРБ!

2021.07.12 | 17:52

15
ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ИДИОТИ

2021.07.12 | 17:30

14
Седнал съм на 1 ред да гледам шоуто на Слави...моля пуканки

2021.07.12 | 17:29

13
абе Славчо...а за балет Магаданс нещо нема ли ....за твоите сценаристи селяндурите те кво а

2021.07.12 | 16:56

12
Абе , защо няма министър на чалгата?
Супер

2021.07.12 | 16:51

11
Няма нито един от хората на Галева и Пинокио. Остава ГЕРБ да го подкрепят на 100% и ще стане шоу!!!

2021.07.12 | 16:43

10
Седнал съм на 1 ред да гледам шоуто на Слави...моля пуканки

Добави коментар

Водещи новини