Екоминистърът: Сериозно се заехме с незаконното строителство по Черноморието

  • 09 юли 2021 14:02

  • 775
  • 9
©

Европейската специализирана прокуратура започна проверка на Оперативна програма "Околна среда". Това заяви по време на брифинг министърът на околната среда и водите Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В, предаде репортер на Novini.bg. Проверката е предприета след писмо на бившия екоминистър Емил Димитров.

"Европейската специализирана прокуратура Ви уведомява, че реши да упражни компетентността си по преписката с горепосочената сигнатура. А горепосочената сигнатура е писмото на Емил Димитров, с което той изпраща ОПОС на прокуратурата, като преди това го е наградил с 200% ДМС. Така че аз не искам да се гордея или не, но се оказва, че първата работа на европейската прокуратура в България се оказва, че е свързана с МОСВ и с лошото управление на ОПОС", каза министърът на околната среда и водите.

Прокуратурата сезира три министерства за незаконно строителство на плажовете "Смокиня" и "Каваци"

"Сериозно се заехме с незаконното строителство по Черноморието. Голямото ми постижение е, че успях да събера Националния съвет за биоразнообразие, чийто мандат бе изтекъл. Във връзка с отмяната на заповедта на министър Димитров за плаж "Смокиня" възникнаха народни недоволства. Оказа се, че те имат бунгала там. Аз изпратих писмо, с което им разрешавам спокойно да си ги ремонтират, без да има притеснения", посочи той. 

От думите му стана ясно, че ДНСК спира строежа на СПА хотела в Синеморец, разположен на първа линия над плаж „Бутамята“.

Преди седмица протестиращи настояха за незабавно спиране на строежите в Синеморец и по крайбрежието на парк „Странджа“, а днес Личев уточни, че министерството сериозно се е заело с незаконното строителство по Черноморието и с опазването на последните девствени плажове.

Изгарянето на отпадъци се е превърнало в една печеливша търговия за общините. По-изгодно е да се горят вносни отпадъци, но това ще става само след като първо се изгарят нашите отпадъци, подчерта Личев.

"Вчера бях в района на Северозападна България. Видях, че автомагистрала Монтана - Видин е със шест платна и се строи усилено", разкри екоминистърът.

"Гордея, се че учените от БАН и неправителствените организации достигнаха до консенсус във връзка със защитените зони в „Натура 2000“. Тази информация ще бъде изпратена в Брюксел. Тези данни са много важни, тъй като спъваха изграждането на магистралата край Кресна", каза той.

Току-що получих от европейската специализирана прокуратура уведомление за лошото управление на ОПОС.

Мая Йорданова
775 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.09 | 22:20

9
"СИСТЕМАТА ГИ УБИВА" ФАКТ Е,ЧЕ СЛАВЕ ТЪПОТО ПЪТУВАЙКИ С ДЖИП И ЕСКОРТ ОТ КОЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ НА БУЛЕВАРД ЦАР БОРИС ТРЕТИ Е СПРЯН ОТ ГРАЖДАНИ И ПОМОЛЕН ДА ОТКАРА В ПИРОГОВ ПОСТРАДАЛИ ОТ ПЪТНО ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ...СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ БЕЗЦЕРЕМОННО И ГРУБО ОТКАЗВА ПОД ПРЕДТЕКСТ,ЧЕ ЩЕ МУ ИЗЦАПАТ КОЛИТЕ...ПИСА ГО И ВЪВ ВСЕКИДНЕВНИЦИ...ПОЗНАТА КАРТИНКА СИ СЛАВЧО ТЪПОТО.В НАЧАЛОТО НА БАНДИТОПАРТИЗАНСКАТА ДЕМАГОГОКРАЦИЯ ИМАХМЕ ПРЕЦЕДЕНТ,КОЙТО ИМАШЕ СЕКЛЕЦАР И НИ ПРЕВЕЖДАШЕ ОТ БЪЛГАРСКИ...ПРЕЗИДЕНТА КАЗА ТОВА,НО ТОЙ ИЗКАШЕ ДА КАЖЕ ТОВА И...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ТА ДА ПОПИПАМЕ СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ ОТЗАД...КАК КОМЕНТИРА ФАКТА,ЧЕ Е КАНДИДАТ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ? ИМА ЛИ УГРИЗЕНИЯ,ЧЕ СРЕЩУ БОРИСОВ Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ,ЗА ДА СПЕЧЕЛИ УДОБНИЯ НА КРЕМЪЛ И ПРОДАЖНИТЕ АЙДУЦИ МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ И ТЕМ ПОДОБНИ...ДА БЕ,ДА...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ...ПОЗАСРАНО 20 СПИРА КРАДЕНЕТО И...УМИРА. ВЯРВАЩИ СМЕ НО НЕ В ТЕЗИ,КОИТО ГИ "ДИПЛЯТ".***********..ПРИ ЖАН ИМАШЕ ЕДИН ПЛЕВНСКИ ИКОМУНИСТ,МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ КОЙТО ДАЖЕ ЧЕТЕШЕ ЛЕКЦИИ В САЩ И ВСЕ ЛЪЖЕШЕ,КАТО ДНЕШНИТЕ КЕЛЕШИ,КОЛКО МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ИДВАЛИ ОТ САЩ ДО ДЕН ДВА В РУСКИЯ КЕНЕФ ОКОЛО БАЛКАНА...АПРОПО СИНЪТ НА МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ Е СЪЩИЯ ИДИОТ,КАТО БАЩА СИ.И НАЙ ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТЕЗИ КОЛХОЗНИ ДЕБИЛИ ОБУЧАВАТ СТУДЕНТИ НА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКА КРЕМЪЛСКА КОМАНДНОЩАБНА ИКОНОМИКА...И...БРЕЖНЕВОТО БЛАТО НИ ЗОВЕ**************МАЛОУМЕН КРАДЕВ ЩЕ НАПЪЛНИ ТРИТЕ МОРЕТА С РУСКИ ГОВНА
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.09 | 22:20

8
ДА БЕ ДА,ПОЗАСРАНО 20 ПО ПРАВИЛО ОТ ТАМ ЗАПОЧВА ГОЛЕМИТЕ ГРАБЕЖИ...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.09 | 20:58

7
ПОЗНАТА КАРТИНКА СИ СЛАВЧО ТЪПОТО.В НАЧАЛОТО НА БАНДИТОПАРТИЗАНСКАТА ДЕМАГОГОКРАЦИЯ ИМАХМЕ ПРЕЦЕДЕНТ,КОЙТО ИМАШЕ СЕКЛЕЦАР И НИ ПРЕВЕЖДАШЕ ОТ БЪЛГАРСКИ...ПРЕЗИДЕНТА КАЗА ТОВА,НО ТОЙ ИЗКАШЕ ДА КАЖЕ ТОВА И...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ТА ДА ПОПИПАМЕ СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ ОТЗАД...КАК КОМЕНТИРА ФАКТА,ЧЕ Е КАНДИДАТ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ? ИМА ЛИ УГРИЗЕНИЯ,ЧЕ СРЕЩУ БОРИСОВ Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ,ЗА ДА СПЕЧЕЛИ УДОБНИЯ НА КРЕМЪЛ И ПРОДАЖНИТЕ АЙДУЦИ МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ И ТЕМ ПОДОБНИ...ДА БЕ,ДА...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ...ПОЗАСРАНО 20 СПИРА КРАДЕНЕТО И...УМИРА. ВЯРВАЩИ СМЕ НО НЕ В ТЕЗИ,КОИТО ГИ "ДИПЛЯТ".***********..ПРИ ЖАН ИМАШЕ ЕДИН ПЛЕВНСКИ ИКОМУНИСТ,МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ КОЙТО ДАЖЕ ЧЕТЕШЕ ЛЕКЦИИ В САЩ И ВСЕ ЛЪЖЕШЕ,КАТО ДНЕШНИТЕ КЕЛЕШИ,КОЛКО МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ИДВАЛИ ОТ САЩ ДО ДЕН ДВА В РУСКИЯ КЕНЕФ ОКОЛО БАЛКАНА...АПРОПО СИНЪТ НА МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ Е СЪЩИЯ ИДИОТ,КАТО БАЩА СИ.И НАЙ ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТЕЗИ КОЛХОЗНИ ДЕБИЛИ ОБУЧАВАТ СТУДЕНТИ НА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКА КРЕМЪЛСКА КОМАНДНОЩАБНА ИКОНОМИКА...И...БРЕЖНЕВОТО БЛАТО НИ ЗОВЕ**************МАЛОУМЕН КРАДЕВ ЩЕ НАПЪЛНИ ТРИТЕ МОРЕТА С РУСКИ ГОВНА
Бачо Колю

2021.07.09 | 20:17

6
Направо ти повярвах.Болшевишка измет.
XXX

2021.07.09 | 19:38

5
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ
Техен човек

2021.07.09 | 16:27

4
Да стане законно за наши хора....
АЗИ ТАЗИ СУТРИН СРАХ

2021.07.09 | 15:07

3
ТАЯ ДЯТКА ЩО НЕ СИ ГЛЕДА ПЕНСИЯТА. НЕ ВИЖДА ЛИ, ЧЕ НЕКРОЛОГА МУ СЕ ПОКАЗВА ОТ ДЖОБА, А МИ ИСКА ОЩЕ ДА КРАДЕ.
Платен коментар:

2021.07.09 | 14:32

2
Гласувайте с бюлетина No 69 за "Изпразни се, мили вън"! За нови членове може и вътре :)
Ихаа

2021.07.09 | 14:32

1
И квоо?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини