БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ първи подписаха декларацията на учените за Македония

  • 05 юли 2021 11:42

  • 596
  • 4
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ първи подписаха декларацията на учените за Македония
© ВМРО

Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. Трите първи подписаха декларацията на учените за Македония. 

Всички партии да поемат ангажимент за приемственост в позицията ни, призова Каракачанов, пишат от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа

Каракачанов: Призовавам Янев и Радев да не се подвеждат по манипулациите на Скопие!

Време е за народна дипломация – с тези думи говорителят на Инициативния комитет проф. Смоленов прие подписания документ.

За нас е чест, че Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. Трите първи реагираха сърцато и честно и я подписват. Българският народ трябва да бъде защитаван. Външни сили се намесват в духа, в бита и в културата на народа ни. В битката за националното достойнство на нашия народ ние запазваме рефлексите му като единна народност, а не като сбор от националности, допълни още проф. Христо Смоленов и заключи:

Време е за народна дипломация!

Днес, 5 юли, 2021 г., ние „Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. ТритеВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на И НФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия,“, подписахме Декларацията, зад която застават осем от най-авторитетните представители на академичната общност в

България, а именно: акад. Георги Марков, проф. Казимир Попконстантинов, проф. Пламен Павлов, проф. Николай Проданов, проф. Христо Смоленов, проф. Трендафил Митев, доц. д-р Александър Гребенаров, доц. д-р Георги Николов.

Проф. Христо Матанов за Северна Македония: Удивлявам се на това постюгославско самочувствие, което имат

От името на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа подпис под 7-те точки, ангажиращи партиите в 46-ото Народно събрание за продължаване на позицията на България по отношение на членството на РС Македония в ЕС, положи председателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността

Съвсем естествено е Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. Трите да реагираме първи, защото ние винаги сме били първи по отношение на политиката на Р България към Македония. Това е една добра гражданска инициатива на онези хора, които познават проблема много добре. Политиците малко или много реагират по доста по-различен начин, водени от своите собствени политики. Има теми, по които обаче партиите не трябва да се разминават, и това са националните интереси, външната политика и позицията за Македония, категоричен, както винаги, беше лидерът на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Каракачанов.

Той напомни, че именно патриотите в 45-ото НС отстояваха без никакви колебания и стриктно спазваха линията на защита на националния интерес и допълни:

Не е без значение какъв съсед ще имаме на нашата югозападна граница – съсед, който ще защитава общите ценности или съсед, който ще защитава своите комплекси, наследени от югоуправлението. За съжаление виждаме определени политически партии, които се стремят към парламента, които превиват гръбнака и дават обещания, за които никой не ги е упълномощавал. 

От името на ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на декларацията беше подписана от съпредседателя на Коалиционния съвет на Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. Трите Пламен Христов. Той наблегна на това, че българският народ е този, който трябва да направлява и контролира действията на политиците именно по такива теми.

Текстът на декларацията изцяло стъпва на договора с Македония. Една такава инициатива от академичната общност е похвална и трябва да бъде началото на един ангажимент на обществото, което трябва да наблюдава действията на политиците, които не трябва да отстъпват от интересите на България. Забелязваме, че има склонност на отстъпчивост у новите партии. Надявам се, че това е първа крачка, която да ангажира всички граждани да направляват българските политици, подчерта важността на документа Христов.

Данчо Хаджиев, който е зам.-председател на НФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия,, напомни за над 20-годишната битка на Гърция за запазване на националния ѝ интерес именно с РС Македония. 

Това, което прави Гърция 20 години, спрямо Македония е пример какво трябва да направи и България. Новата история на Македония се гради върху кражба на българска история. Нито крачка назад – никакво отстъпване. До сега България показа твърдост в позицията. Ако се допусне разколебаване, то ще видим разрастване на този език на омразата и тази наглост.

Припомняме, че вчера Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. Трите поеха ангажимента да подпишат разпространената от Инициативен комитет, начело с акад. Георги Марков и проф. Казимир Попконстантинов декларация, разпространена до всички партии и до медиите.

В нея учените настояват за ясна позиция, че подкрепата на Република България за начало на преговори за европейската интеграция на Република Северна Македония, може да се даде само при изпълнение на следните предварителни условия: 
1.България трябва да получи категорични правни гаранции, че ангажиментите, които Република Северна Македония е поела или предстои да поеме, ще бъдат добросъвестно спазвани. За тази цел те следва да се инкорпорират в преговорната рамка. 
2. Република Северна Македония окончателно да снеме всякакви малцинствени претенции към Република България в съответствие с клаузата за ненамеса във вътрешните работи на България от член 11, алинея 5 в Договора за добросъседство от 2017 година.
3. Република Северна Македония да изключи всяка възможност за териториални претенции към Република България. В частност Скопие следва да потвърди пред ООН, в съответствие с член 11, ал. 3 в Договора от 2017, че краткото и дългото име на страната им се отнасят само до политическия субект „Република Северна Македония“, а не до географския регион Северна Македония, част от който е разположен в суверенните граници на Република България.
4. Република Северна Македония да задейства процес на реабилитация на жертвите на югославския комунизъм, репресирани на нейна територия заради българското им самосъзнание.
5. Република Северна Македония да коригира съдържанието на учебните си програми с цел обективно отразяване на общата ни история и премахване на учебни съдържание, насаждащо омраза към България. Това изискване е ядрото на Преамбюла и член 8, ал. 3 и член 11, ал. 6 от Договора за добросъседство.
6. Да се осъществи идентифициране и премахване на табели и надписи на територията на Република Северна Македония, които насаждат омраза към България и българите.
7. Република Северна Македония да се придържа стриктно към установената и ратифицирана от парламентите на двете страни клауза относно официалния език на Република Северна Македония. Тази клауза да намери съответен израз в официалните документи на Европейския съюз.
И призовават политиците да се подпишат под това, че ще работят бъдещото Народно събрание, сегашното и следващите го правителства да съблюдават стриктно изпълнението на тези принципни условия за даване на начало на преговорния процес с Република Северна Македония за членство в ЕС. За обществено-държавен мониторинг за спазването на поетите ангажименти след започване на преговорния процес. 

Към момента единствено Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. Трите са подписали документа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
596 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ваща мама патриоти

2021.07.05 | 15:52

4
ВСИЧКИТЕ СТЕ ИДИОТИ !
НАРОДЕН ЛЕЧИТЕЛ

2021.07.05 | 15:51

3
ШИБАМ ГЕРБЕРЕ ЗА ЗДРАВЕ !
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.05 | 14:04

1
ЧЕРВЕНАТА ХУНТА КАЗА ПОТАПЯМЕ СЕ В РУСКИЯ КЕНЕФ НИКАКВО ЕВРО ЗА КРЕПОСТНИТЕ САМО ЛАЙНЯНИ РУБЛЕЙ...СЛАЙНЯНИ РУБЛЕЙ****СТЕФАНЕ,ТИ СИ РУСКИ АНАЛЛИЗАТОР И ПРЕДАТЕЛ С ЧЕРВЕНАТА ХУНТА НА РОДИНАТА НИ ВАШАТА ГНУСНА СТОЛЕТНА МАЙКА-КРЕМЪЛСКА ПАЧАВРА******ТИ СИ РУСКИ ЛАЙНОЛИЗЕЦ СТЕФАНЕ,КАКЪВ ПАРТНЬОР ТИ Е КАНАДА?********ЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ ****** СТЕФАНЕ,СТЕФАНЕЕЕ,ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...ЗЗЗЗЗЗЗЗЗТЕФАНЕЕЕЕЕ ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕЕ.....ТАРАШКОВ*********МИНЕТКОВ*********ЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗБОГОМ МАРИЯ...ДА ВИ ГО НАЧУКАМ В ЧЕРВЕНАТА КРЕМЪЛСКА КУЛТУРА*********************ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПО ЗДРАВ ОТ ЕДИН КЛОШАР...КРЕМЪЛСКИТЕ ГОВНЯНИ КОМУНИСТИ ИЗКАТ ВМЕСТО ЕВРО,ДА СЕ УЗАКОНИ ГОВНЯНАТА РУСКА РУБЛА НАМКА Ѝ ХОРАТА КАЗВАТ ВЪН,А ИДИОТИТЕ ВЪТРЕ В КРЕМЪЛСКИЯ КЕНЕФ...ВЕК И ПОЛОВИНА СТИГА РУСКИ ГОВНА!!!Този е типичен червен пияндурник и бирник! Смърт за такива комунисти! НА ВЪЖЕТО МАДРДАДЖИИ!ози е като ,,...луд умора няма...,, ! Явно е натрупал много глад за власт. Истински болшевик!!!БСП всеки път яде тоягата и всеки път я правите втора и дори първа. Лъжливи социолози сте.Иванов е кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев и Маджо.Наглите отроци на убийците на Българскта интелигенция след 1944 протягат отново мръсните си лапи към управлението на БЪЛГАРИЯ! Уродът Бойкикев иска да съставя правитеслтво с 10%-на партия! Това е разбирането на болшевиките за демокрация! Мръсната крадлива комунделска номеклатура от времето на Тошо нагло се представя за защитник на НАРОДА! Пфу мама ви да е.ба гнусна! Жалко, че мнозинството е толкова чалгосано, че ви вярва. Убихте нашите животи и съдби , сега искате децата ни да карат същата мизерия! Мамицата ви гнусна гадна русофилистична да е.ба! АААКВИ ГЕНЕРАЛИ САМО ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ... ГНУСНА СЛАЙНЯНСКАЯ ИСТОРИЯ... ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД КАТО МИНЕ ГЛАСУВАНЕТО-КУПОНИ. ИЗБРАННИЦИТЕ НА КРЕМЪЛ ЗА КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ТРЯБВА ТАКА ДА ЛЪЖАТ,ЧЕ ЖИВОТА ДА СТАНЕ АД И КРЕПОСТНИТЕ САМИ ДА СИ НАДЯНАТ КРЕМЪЛСКИЯ ХОМОТ. БКП СЪС СВОИТЕ ТРИСТА ПАРТИИ,ДВИЖЕНИЯ И ТЕМ ПОДОБНИ КРЕМЪЛСКИ СПРЕЖЕНИЯ ИЗПЪЛНИ КРЕМЪЛСКАТА ЗАПОВЕД ЗАДУНАЙКАТА ДА Е КРЕМЪЛСКИ ТРОЯНСКИ КОН В ЕС И НАТО. НАШИЯТ ВЕЛИК ПО ЖИЗНЕН ПИГМЕЙ-ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ЩЕ ПРАВИ МАЛО УМЕН РАДЕФФФЪРР... ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА КРЕМЪЛСКИЯ КЕН ЕФФФРР... ОКОЛО БАЛКАНА И ТОЙ ОТ НАТЯГАНЕ ЩЕ НИ СКЪСА АМУНИЦИЯТА...ЗОООР ДА СТАНЕ КАТО ПРАВЕШКИЯ МАН ГАЛИТЕТ...КЕШ КОДА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ИЗБОРА НА ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.РАЗПИСКИТЕ СА САМО ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ КРЕМЪЛСКИЯТ РЕКЕТ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ И ЩЕ СЕ ПЛАЩА ВО ВРЕМЯ ИНАЧЕ ПУТЕТО ОПРАЗВА ПАК БАНКА КАААКВИ ГЕНЕРАЛИ САМО ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ... ГНУСНА СЛАЙНЯНСКАЯ ИСТОРИЯ... ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД КАТО МИНЕ ГЛАСУВАНЕТО-КУПОНИ. ИЗБРАННИЦИТЕ НА КРЕМЪЛ ЗА КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ТРЯБВА ТАКА ДА ЛЪЖАТ,ЧЕ ЖИВОТА ДА СТАНЕ АД И КРЕПОСТНИТЕ САМИ ДА СИ НАДЯНАТ КРЕМЪЛСКИЯ ХОМОТ. БКП СЪС СВОИТЕ ТРИСТА ПАРТИИ,ДВИЖЕНИЯ И ТЕМ ПОДОБНИ КРЕМЪЛСКИ СПРЕЖЕНИЯ ИЗПЪЛНИ КРЕМЪЛСКАТА ЗАПОВЕД ЗАДУНАЙКАТА ДА Е КРЕМЪЛСКИ ТРОЯНСКИ КОН В ЕС И НАТО. НАШИЯТ ВЕЛИК ПО ЖИЗНЕН ПИГМЕЙ-ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ЩЕ ПРАВИ МАЛО УМЕН РАДЕФФФЪРР... ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА КРЕМЪЛСКИЯ КЕН ЕФФФРР... ОКОЛО БАЛКАНА И ТОЙ ОТ НАТЯГАНЕ ЩЕ НИ СКЪСА АМУНИЦИЯТА...ЗОООР ДА СТАНЕ КАТО ПРАВЕШКИЯ МАН ГАЛИТЕТ...
ЛАПАЙ УЯ

2021.07.05 | 15:49

2
ГЕРБАВ ТРОЛ , СКОРО ЩЕ ГО СТИСКАШ ГОЛ !

Добави коментар

Водещи новини