4 млн. лева донесло на партиите 45-то НС

  • 01 юли 2021 18:56

  • 515
  • 2
4 млн. лева донесло на партиите 45-то НС
© bulphoto (архив)

Въпреки че последният парламент работи по-малко от два месеца, партиите и коалициите, които влязоха в него, са получили 4 милиона лева държавна субсидия. Това показват данни на Министерството на правосъдието.

Най-много пари влизат в касата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в – 1,6 млн. лв. Въпреки че е втора политическа сила, „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ взима най-малка субсидия от 136 хиляди лева, съобщава БТВ.

Сметната палата: Остават 3 дни за участниците в изборите на 4 април да подадат отчет

Разликата се дължи на това, че партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е пожелала държавата да ѝ плати по един лев за получен глас, а не по 8 лева на глас, както е при другите партии.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е получават почти един милиона лева субсидия, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - 600 хиляди, Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от и "Изправи се! Мутри вън!" – по 200 хиляди лева.

Последвайте канала на

Novini.bg
515 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.01 | 19:37

2
ГЕРБ не се накрадоха а и от обикновения български гражданин взимат , вън и само ИТН

2021.07.01 | 19:34

1
Това е най-скъпото и безвкусно, зле режисирано и зле изиграно шоу. Икаме ли го?

Добави коментар

Водещи новини