Десислава Танева: През последните две години в сектор „Земеделие“ България за първи път постигна успехи на европейско ниво

  • 01 юли 2021 16:40

  • 1127
  • 9
Десислава Танева: През последните две години в сектор „Земеделие“ България за първи път постигна успехи на европейско ниво
© ПП ГЕРБ

През последните две години в сектор „Земеделие“ България за първи път постигна успехи на европейско ниво. Това заяви в официалния подкаст на ГЕРБ-Сливен кандидатът за народен представител и водач на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

„Заради пандемията за първи път по предложение на България беше отворен хоризонтален регламент в Европейския парламент. Беше гласувана и поправка внесена от България, която е в полза на всички европейски земеделски производители. Стана възможно да програмираме мярката „COVID-19“ в Програма за развитие на селските райони. Това се случи за първи път от членството на страната ни в Европейския съю. Нашите земеделски производители получиха допълнително 106 млн. лв. по тази мярка. Радвам се, че това беше инициатива на страната ни в екип с евродепутатите.

Другото, с което можем да се похвалим са преговорите по новата Обща селскостопанска политика (ОСП). Това е изключителен успех за България на европейско ниво, защото се случи по настояване на страната ни. Отворихме темата за продължаване на преходната национална помощ и не само успяхме да я включим в дебата за новата ОСП, но вече е приета и гарантирана с възможността да продължи и след 2023 година и да се смени референтната година с 2018-та. По този начин разпределението на средствата ще е по-справедливо за земеделските производители. Животните, които нямат селекция – овце, кози и крави – 2009 г., могат да продължат получават подпомагане като държавата смени референтната 2018-та. Предстои финализирането на Стратегическия план“, обясни Танева.

Изключителен шанс за производителите на плодове и зеленчуци е и договореният процент 13+2% за обвързана подкрепа след 2023 г. По думите й, предизвикателството пред цялото земеделие на следващ етап е озеленяване, екологосъобразни практики и биологично производство.

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри коментира и работата на Държавен фонд „Земеделие“ по време на своя мандат като министър на земеделието, храните и горите. „В последната година Държавен фонд „Земеделие“ разплати в най-кратки срокове и най-бързо, от която и да е предходна година, плащанията за земеделските стопани. Бяха направени и ред облекчения за кандидатстването за плащанията, които засягат масово производителите, говоря за държавните помощи и директните плащания. Затова аз категорично възразявам срещу смяната на ръководството на ДФЗ, защото няма нито една основателна причина за това. Политиците трябва да мислят преди всичко за хората, не за партийната си структура и нейните членове, затова аз се надявам и искам Фондът да има експертно ръководство, което няма да забави това, което е наложено като темп на работа. Очаквам проверките, които се извършваха през последните две години да продължат със същия темп, за да могат средствата да бъдат правилно насочвани“, коментира още Танева. Тя припомни, че по Схемата за обвързана подкрепа, проверките са достигнали до 95% от всички площи, а на 100% са проверени къщите за гости.

Според Танева всички промени на ключови позиции в земеделския сектор са политически задачи и част от нечия предизборна кампания. Част от кадрите, които се назначават имат връзка със земеделието, но в голямата си част назначенията са политически, свързани с БСП. Тя бе категорична, че такива политически назначения трябва да има, само ако една политическа сила е избрана с доверието на хората.

„В случая ролята на служебния кабинет е да организира честни избори, а в момента за всички е видно, че той изпълнява друга функция – да обслужва партийните интереси на някои политици за предстоящите на 11 юли избори. От случващото се в момента могат да бъдат притеснени само земеделските стопани, защото зрелищата не носят хляб и решения на проблемите, те предизвикват само хаос, негативни и отрицателни емоции. През последните месеци сме свидетели на политическа незрялост“, каза още Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

Тя призова на 11 юли хората да излязат и да гласуват - обективно и прагматично, за да се спре хаоса, който цари в момента и да се излезе от спектакъла, в който живеем в момента. Според Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри от всички, които в момента се борят за общественото доверие, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в има най - добра експертиза и най-добри възможности за изграждане и подобрение условията на живот в България. „Предизвикателството пред нас е да убедим в това и хората“, заяви Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

По думите й ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е за принципност, правила и ред във всеки сектор от обществения живот, както и за строго спазване на законодателството, такова каквото е. „В момента сме свидетели на грубо погазване на действащото законодателство. Ние сме демократична държава. Демокрацията не може да бъде „Аз казвам – ти слушаш“. Демокрацията означава всеки да бъде свободен да изразява волята си, да бъде зачитано неговото мнение и права, и да спазваме законите такива, каквито са“, каза още Танева. По думите й България трябва да продължи своето европейско развитие и темпът на растеж, който е постигнат.

Официалният подкаст на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Сливен с Десислава Танев е достъпен в YouTube - https://youtu.be/uWTjTGzzJaw

Официалният подкаст на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Сливен с Десислава Танев можете да видите и във Facebook - https://fb.watch/6tpc5n9ICI/

 

Novini.bg
1127 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.09 | 20:46

9
ПОЗНАТА КАРТИНКА СИ СЛАВЧО ТЪПОТО.В НАЧАЛОТО НА БАНДИТОПАРТИЗАНСКАТА ДЕМАГОГОКРАЦИЯ ИМАХМЕ ПРЕЦЕДЕНТ,КОЙТО ИМАШЕ СЕКЛЕЦАР И НИ ПРЕВЕЖДАШЕ ОТ БЪЛГАРСКИ...ПРЕЗИДЕНТА КАЗА ТОВА,НО ТОЙ ИЗКАШЕ ДА КАЖЕ ТОВА И...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ТА ДА ПОПИПАМЕ СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ ОТЗАД...КАК КОМЕНТИРА ФАКТА,ЧЕ Е КАНДИДАТ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ? ИМА ЛИ УГРИЗЕНИЯ,ЧЕ СРЕЩУ БОРИСОВ Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ,ЗА ДА СПЕЧЕЛИ УДОБНИЯ НА КРЕМЪЛ И ПРОДАЖНИТЕ АЙДУЦИ МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ И ТЕМ ПОДОБНИ...ДА БЕ,ДА...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ...ПОЗАСРАНО 20 СПИРА КРАДЕНЕТО И...УМИРА. ВЯРВАЩИ СМЕ НО НЕ В ТЕЗИ,КОИТО ГИ "ДИПЛЯТ"...**************МАЛОУМЕН КРАДЕВ ЩЕ НАПЪЛНИ ТРИТЕ МОРЕТА С РУСКИ ГОВНА
Майтапчи Йово

2021.07.02 | 02:02

7
Тази... убавица ли беше герберската муцуна, която призоваваше фермери да не си вадят кирливите ризи взаимно, че са... крадци на евросубсидии:)))?!?
Гоце

2021.07.09 | 20:26

8
Първо - въобще не е убавица и второ - тя е, ама има и сурат да плещи глупости.
иван

2021.07.01 | 17:36

6
СТИГА СЪС ТАЯ ЕВРОПА .ВКАРАХТЕ НАРОДА ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА..
иван

2021.07.01 | 17:35

5
СТИГА СЪС ТАЯ ЕВРОПА .ВКАРАХТЕ НАРОДА ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА..
иван

2021.07.01 | 17:35

4
СТИГА СЪС ТАЯ ЕВРОПА .ВКАРАХТЕ НАРОДА ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА..
иван

2021.07.01 | 17:35

3
СТИГА СЪС ТАЯ ЕВРОПА .ВКАРАХТЕ НАРОДА ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА..
иван

2021.07.01 | 17:34

2
СТИГА СЪС ТАЯ ЕВРОПА .ВКАРАХТЕ НАРОДА ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА..
иван

2021.07.01 | 17:34

1
СТИГА СЪС ТАЯ ЕВРОПА .ВКАРАХТЕ НАРОДА ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА..

Добави коментар

Водещи новини