Иван Анчев: Връщането на българите от чужбина не може да стане с лозунг или призиви

  • 01 юли 2021 16:22

  • 404
  • 6
Иван Анчев: Връщането на българите от чужбина не може да стане с лозунг или призиви
© ПП Републиканци за България

Връщането на българите от чужбина не може да стане с лозунг или призив. Това каза в предизборен диспут по БНТ Иван АнчевИван АнчевИван Анчев е роден на 17 ноември 1969 г. в София.  Завършил специалност „Политология“ в СУ, водач на листата на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. за 14 МИР - Перник и трети в листата на София област.

Анчев, който бе генерален консул на България в Чикаго, имал е и мандат във Вашингтон добави: „Аз съм бил, многократно, свидетел, когато различни държавници, независимо от коя политическа сила са идвали от България и са имали среща с българската общност, било във Вашингтон, било в Чикаго. Казват: „Върнете се, България ви очаква, вие сте важни…“. А както обичам да казвам – нито ги искат, нито ги очакват. Защото българите в чужбина знаят как се живее в държава с правила!

Знаят как се живее в държава, в която властва върховенството на закона, знаят как се живее в държава, в която личните свободи са неотменими. Така че аз не съм сигурен, че съвременната българска политическа класа иска българите от чужбина да се върнат в България“.

По думите на Анчев трябва да направим така, че България да бъде достатъчно привлекателно място – но не само от чисто сантименталните подбуди. „Забележете, всички българи имигрират на Запад или в САЩ, изобщо – в западнохристиянската цивилизация, ако мога така да го обобщя“, каза Анчев.

Затова, по думите на кандидата за народен представител от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г., за да се върнат сънародниците ни от чужбина, страната трябва да бъде положена, образно казано, на три основни „кита“  – правова държава, добро образование, стабилна икономика.

Иван АнчевИван АнчевИван Анчев е роден на 17 ноември 1969 г. в София.  Завършил специалност „Политология“ в СУ обясни, че това е процес, който не става с призиви и програми, но може да се случи от самосебе си, ако за човек няма разлика в това как ще бъдат гарантирани спестяванията му, как ще бъде гарантиран неговият личен живот, къде ще учи детето му..

„Ние отделяме специално внимание за българите в чужбина и имаме редица инициативи, които малко или много, бяха приобщени после и от други политически партии. Но това няма значение, важно е да се случи“.

Многомандатен избирателен район  „Чужбина“, разрешаване на българите с двойно гражданство да се кандидатират за народни представители, защото в момента те нямат такова право – това са нещата, които на първо време трябва да се направят, по думите на Анчев.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
404 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Аспарух витошки

2021.07.01 | 16:52

5
защо да се връщам в българя, след като съм високо образов и имам работа. човек струва толкова колкото струва трудът му. Аз успях дори в чужбина да си купя жилища. Имам семейство, прекрасна българка за съпруга, вече и три дечица. За какво сда се връщам в България? Да ме управлява президента на БСП комунисти някакъв си бивш пилот и партията на чалгаря Има такъв ненормален народ! Демокрацията в България е задушена! България е пред прага на агония. Гласувайте за мутите, които са именували сбирщината си МУТРИ ВЪН.
Анонимен

2021.07.01 | 18:44

6
Прав си! При комунисти и мутри връщане няма!
Аспарух витошки

2021.07.01 | 16:51

4
защо да се връщам в българя, след като съм високо образов и имам работа. човек струва толкова колкото струва трудът му. Аз успях дори в чужбина да си купя жилища. Имам семейство, прекрасна българка за съпруга, вече и три дечица. За какво сда се връщам в България? Да ме управлява президента на БСП комунисти някакъв си бивш пилот и партията на чалгаря Има такъв ненормален народ! Демокрацията в България е задушена! България е пред прага на агония. Гласувайте за мутите, които са именували сбирщината си МУТРЛИ ВЪН.
а

2021.07.01 | 16:48

3
С тези карантини и тестове не могат и за отпуск да се върнат и се отдалечават все повече...
Ndjd

2021.07.01 | 16:33

2
Ще ми върнете дядовия

2021.07.01 | 16:28

1
Моля ЕС и САЩ, да обърнат внимание на случващото се в България....имаме проруско служебно правителство и президент, който получава заповеди от Кремъл !!!!!

Добави коментар

Водещи новини