Стефан Янев ексклузивно пред швейцарския Blick: С протестите хората заявиха, че искат гласът им да бъде чут (Видео)

  • 05 юли 2021 08:48

  • 3363
  • 166
© Владимир Иванов

Служебният министър-председател на България Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен даде ексклузивно интервю пред най-голямото и авторитетно швейцарско издание Blick. В разговора си пред Кристиан Дорер премиерът засегна всички най-важни теми, касаещи политическите процеси в страната, борбата с корупцията, справянето с пандемията, ваксинацията, бъдещето на ЕС и двустранните отношения между България и Швейцария.

,,В армията има една по-специална организация, която има своите специфични цели. Има си строго определени правила, има своята етика, своя кодекс на поведение, които са обвързани с дадена мисия. В политиката е малко по-различно, там трябва да бъдеш настоятелен през цялото време, за да направиш това, което трябва да се изпълни. Трябва да се опиташ да получиш подкрепа сред политиците, хората, обществото, за да популяризираш дадено решение, докато в армията не е точно така'', заяви в началото на интервюто Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Политиката е нещо, което трябва да бъде направено за хората, за обществения интерес. Говорим за проблеми, за разрешаването на които трябва да бъде намерен балансът измежду решенията, възможностите и фактите, допълни той.

На въпрос какви са основните приоритети на служебното правителство премиерът посочи, че най-отговорната задача е организацията на изборите на 11 юли, както и "плавното" управление на държавата до формирането на редовен кабинет.

Не беше подмината и темата с миналогодишните протести, които бяха обхванали цялата страна.

Протестите показаха, че българското общество настоява да има своята демокрация и хората най-накрая разбраха, че не само имат правото да протестират, но и правото гласът им да бъде чут. И е много важно да се каже, че в онзи момент българският народ се дистанцира и от правителството, и от законодателната власт. Хората осъзнаха, че имат власт, че могат да направляват политиците, а не да ги чакат, за да видят какво ще предприемат в своите програми. Хората започнаха да осъзнават, че те трябва да бъдат водещия фактор. Партиите трябва да следват хората, а не обратното, коментира служебният министър-председател.

По думите му е твърде вероятно в следващия парламент отново да влязат същите партии, които бяха част и от краткия живот на 45-ото Народно събрание.

Стефан Янев: Несериозно е да се занимаваме кой ще бъде изчегъртван и репресиран

,,В миналия парламент имаше шест партии – едните бяха т.нар. партии на протеста, които се противопоставиха на старите партии, т.е. на партиите на статуквото. Поради това разделение диалогоът между тях не беше никак продуктивен и вероятно това бе една от причините да не бъде сформирано правителство в рамките на предишния парламент. По данни на социологическите агенции предстоящите избори едва ли ще произведат по-различен резултат и в парламента вероятно отново ще влязат 6-7 партии и тук възниква въпросът до каква степен парламентарно представените партии ще съумеят да предотвратят това разделение, което го имаше в предишното Народно събрание, защото това ще бъде от основно значение за формирането на кабинет'', обясни Янев.

Той добави, че очаква доста "шарен" парламент и подчерта, че за да бъде бъде излъчено правителство, партиите ще трябва да се коалират и да намерят баланса измежду интересите си.

По отношение на корупцията Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен потвърди пред Дорер, че за жалост България остава най-корумпираната страна в ЕС.

В началото на юни американското правителство приложи т.нар. закон "Магнитски" и наложи санкции на определени хора и компании в България, което е още едно доказателство, че нещата не седят добре. И ако за общностите и хората зад граница това е нещо изненадващо, то за българския народ не е така. Българите добре знаят, че корупцията е голям проблем от години и една от причините за него е, че законодателната власт не е особено ангажирана с този проблем. Според тях законодателната власт не е ни най-малко ефективна, разясни служебният премиер.

,,Политиците ни не предприемат достатъчно законодателни промени. А пък хората, които са в съдебната система, не са достатъчно активни, за да изправят провинилите се пред правосъдието. По тази причина според мнозинството от българи нямаме и вкарани политици в затвора. Не казвам, че всеки политик е за затвора, но очевидно е, че има такива, тъй като има доста статии в пресата за злоупотреби и накрая... нищо. Това е голяма въпросителна, защото избухва скандал след скандал в публичното пространство, а прокуратурата не предприема абсолютно нищо, а замесените дори не стигат до съдебната зала'', сподели още по темата Янев.

Министър-председателят изтъкна, че за да се промени ситуацията трябва да бъдат предприети две неща. На първо място той посочи нуждата от това хората да повярват в себе си, че са носители на промяната.

Стефан Янев: Предишното управление е било некомпетентно и корумпирано

,,Трябва да бъде изпратено ясно послание от хората към бъдещите управници, че народът има нужда от политици, които няма да са фокусирани върху собственото си благосъстояние, а такива, които да работят за общия интерес, за обществения интерес. Това е най-важното послание, което трябва да дойде от народа, и това е моят призив към политиците. Така че когато говорим за политика, трябва да имаме предвид такива хора, които да са уверени и да работят за обществения интерес, а не такива, които се стремят да облагодетелстват собствения си интере'', обясни Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Второто нещо са законодателни промени. Трябва да направим реформа, защото в продължение на толкова години говорим за реформи в законодателството и накрая реформите ни са все така неефективни. Ето защо нещо трябва да бъде направено и тази промяна трябва да започне от парламента. Той трябва да реши какви промени са нужни в отношенията между отделните власти и какви поправки трябва да бъдат нанесени, за да може съдии и прокурори да бъдат по-ефективни в работата си, добави той.

По думите му нещата могат да се променят само чрез демокрацията и в частност – гласуването.

,,Протестите зададоха някаква насока, някакъв тренд, но истинската промяна идва от парламента, от същинските демократични институции – изпълнителна и законодателна власт'', напомни министър-председателят.

На въпрос за членството на страната ни в ЕС Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен подчерта, че България е влязла в Общността с "голяма надежда", но в един момент българите са останали разочаровани, виждайки, че Европа не е толкова ангажирана с корупционните практики у нас.

Всички държави в ЕС малко или много следват свой дневен ред – разбира се, има общи ценности и България е една от страните, които е фокусирана върху тези общи ценности и се опитва да ги пренесе на местна почва. И тук идват парите от Европа, за които България е благодарна, но първоначално българите си мислеха, че тези пари, които ще дойдат от Европа, бидейки пари на европейските данъкоплатци, ще бъдат следени именно от тях дали се изразходват правилно. Е, нещата не излязоха точно така. Защото всяка уважаваща себе си страна, трябва да бъде отговорна за това как се изразходват средствата. В нашия случай излезе, че механизмът ни за разпределението на тези средства не е много ефективен, в резултат на което битува общественото мнение, че в доста от случаите парите от Европа не се изразходват целесъобразно. Поради тази причина виним корупцията, виним законодателната власт, виним държавните институции, виним одитните служби, които малко или много работят с Европа, обаче в същото време продължават да липсват резултати. За добро или лошо такива са фактите. Както знаете, България е част от общия механизъм по преглед на цялата законодателна и правораздавателна система и дотук официалните становища казват ,,Справяте се добре''. В същото време обаче българските граждани не са удовлетворени и се забелязва това противоречие спрямо обществените очаквания и това, което се вижда на неформално ниво. Според последния доклад се справяме относнително добре, но хората не го усещат, коментира Янев пред швейцарското издание.

Премиерът засегна и демографската криза, която според него е едно от най-сериозните предизвикателства в страната.

,,На индивидуално ниво хората искат да направят най-доброто за семействата си и за хората, които обичат. Всеки намира своя начин, по който да го направи. Един от тези начини е да заминеш в чужбина в търсене на по-добра работа, по-добри условия за живот за техните семейства и т.н. Тази тенденция е доста устойчива в последните десетилетия. Така на практика България изнася доста таланти в други държави, което е силно обезпокоително и това е една от причините за лошата демографска картина и ако тенденцията не се промени – до 30 години най-вероятно ще се стопим дори повече'', предупреди той.

Това е един доста съществен проблем, за който трябва да се говори и считам, че всяко едно правителство след нас трябва да се заеме с този въпрос изключително сериозно. Какво е решението според мен? Икономиката. Защото по-голямата част от хората търсят по-добра работа, по-добри заплати, по-добри условия за семействата си. За жалост от страната мигрират предимно младите и енергични хора. Трябва да подкрепяме българския бизнес, да подкрепяме чуждестранните инвеститори, за да създадем подходящите условия, смята още Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

По темата с българския туризъм служебният премиер подчерта, че този сектор е изключително важен за страната ни.

,,Туризмът е доста важен, особено предвид факта, че природата в България ни позволява да развиваме целогодишен туризъм. Предлагаме възможности за ски туризъм, за морски туризъм, както и за СПА. Да не забравяме и културно-историческия туризъм. Туризмът е отрасъл, в който през последните десетилетия бяха вложени доста инвестиции. Много от българските дестинации бяха развити – някои от тях доста добре, други не чак толкова, но като цяло туристическият сектор се развива доста добре и в момента единственият проблем, който трябва да разрешим, който всъщност е и най-належащият, са последствията от пандемията'', заяви Янев.

Стефан Янев с коментар за хаоса в държавата, Васил Божков, подслушванията и пандемията

Той добави, че ситуацията с коронавируса засега е спокойна и напомни, че България попада в т.нар. зелена зона, поради което туристите са "добре дошли" на почивка у нас.

На въпрос на Дорер относно двустранните отношения между България и Швейцария Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен посочи, че те са повече от положителни.

Развиват се в една доста добра практическа насока. Разбира се, винаги може да се желае повече в сферата на икономическото сътрудничество, но това така или иначе търпи постоянно развитие. Както споменах, имаме доста добри отношения, нямаме никакви конфликти, така че просто трябва да продължим по същия този път и да задълбочим сътрудничеството си в различните области, коментира служебният премиер на България.

Според Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен идеята, кояно продължава да се лансира за Европейски съединени щати, е по-скоро нереалистична.

,,До известна степен отговорът на този въпрос бе даден преди около десет години, когато Договорът от Лисабон беше на масата за подписване. Тогава държавите-членки прецениха, че бъдещето на т.нар. Европейски съединени щати не е много реалистично. И аз разбирам това, защото, както споменах, националните държави са създали този Съюз, който се базира на общите ценности, но интересите са различни. Поради тази причина смятам, че такова ще е и бъдещето на ЕС, т.е. малко или повече какъвто го знаем днес. От друга страна, ако попитате българския народ, голяма част от него най-вероятно ще подкрепи идеята за Европейски съединени щати, защото през всички тези години обществените очаквания и доверие спаднаха доста към българския политически живот, така че хората биха искали да има някаква друга сила над българския парламент, но това едва ли ще се случи в следващите десетилетия, защото когато започнеш да говориш за федерализация на континента, трябва да започнеш с определени инструменти, които в момента липсват. Един от тях е обща армия. Така че има доста идеи и представи относно прилагането на един общ инструментариум около създаването на обща армия, обаче военните сили са си национални'', обясни Янев.

На въпрос защо има толкова силен скептицизъм в страната по отношение на ваксините премиерът изтъкна, че това се дължи най-вероятно на лошото управление на кризата от предишната власт.

По мое мнение основната причина да го има този скептицизъм е начинът, по който се разви кризата миналата година. Начинът, по който целия държавен механизъм и управлението на кризата бяха проведени, т.е. по много хаотичен начин. Разбира се, не твърдя, че имаше някакъв стриктен протокол за това как да се действа по време на кризата където и да било. Дори различните държави приложиха различни модели. Но в българския случай се появиха съмнения около двете вълни, които имахме през ноември м.г и през март т.г. Тези две вълни бяха наистина опустошителни и сега се опитваме чрез анализи да разберем за причината – дали се дължи на лошото управление на кризата от миналата година и дали въз основа на това лошо управление пациентите бяха лишени от достъп до българската здравна система – хора с хронични заболявания и такива, които се нуждаеха от операция, защотото тогава всичко се изчерпваше само с корона, корона, корона. Много болници не функционираха като обикновени болници и това е цялостната картина, която трябва да бъде анализирана и да се извлекат добри резултати, които да ни кажат каква е била причината. Смятам, че скептицизмът относно ваксинацията се основава именно на това, обясни министър-председателят.

,,Хората не вярват на медицинските власти, а започнаха да вярват на т.нар. конспиративни теории, на каквито можеш да се натъкнеш с хиляди в интернет. Има и един друг проблем, за който не разполагаме с много данни, и това е колко души са преболедували вируса, колко души са израдили естествен имуниет. Това, което правим като правителство, е да се опитаме да популяризираме ваксинационната кампания и да предупредим хората да бъдат подготвени, защото не знаем каква ще бъде следващата вълна през есента'', допълни още Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

В заключение служебният премиер подчерта, че България е презапасена с достатъчно ваксини срещу COVID-19.

Имаме достатъчно ваксини. Дори подготвяме дарение за някои от съседните държави, за страните от Западните Балкани, защото имаме наистина предостатъчно, каза на финала Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен пред изданието Blick.

Снимки: Владимир Иванов

Владимир Василев
3363 166

Свързани новини

Коментари 166

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 08:30

166
БЪРТВЕЖИ,КОИТО КРИЯТ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ.ГОТВЕТЕ СЕ ЗА КУПОНИ Е КАЗАЛА МУТРОФАНОВА...РЕЖИМ НА ТОКА...ТУКА ИМА ТУКА НЕМА,РЕЖИМ НА ВОДАТА...ТУКА ИМА,ПОСЛЕ НЕМА...ПЕДЕРРАШКОВ КАРА БОДЛИВИЯ ТЕЛ ЗА КЛЬОНОВЕТЕ...ДОНАБОРНИТЕ КАШИЦИ,СТРОЙ СЕ ПРЕБРОЙ СЕ...ЛАЙФ ОТ АВАНС,ТА ЧАААК ПОЧТИ ДО ЗАПЛАТА...ВСЕ ТАКАААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА... АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...СТЕФАНЕ СТЕФАНЕЕЕ ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕ...БАЯ МАЙМУНИ СТЕ НА КЛОНА...ГЛАВАТАРА НА ХУНТАТА МАЛО УМЕН КРАДЕВ,ДЕБИЛА ПЕДЕРРАШКОВ,МИНЕТОВ И ВАШЕ НИЩОЖЕСТВО СТЕ САМО ПРЕЗРЯНИ СЛУГИ НА МУТРОФАНОВА,КОЯТО ВИ ОНОЖДА С ДРУГИ ПО ЗАСЛУЖИЛИ ПРЕД ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО,НО ВИЕ НИЩОЖЕСТВА ПРЕЗРЯНИ ОТ СВЕТА СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ ЧЕ СТЕ ХВАНАЛИ БОГА ЗА ДРЪГА,НО ВАШИЯ БОГ ГО ХВАЩАТ НАЙ ОТЗАД РЯЗАНИТЕ ПЕХОТИНЦИ И Ѝ СЕ ПОЛУЧАВА**************************НА 88години СЪМ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЩЕ ГЛАСУВАМ НА ИЗБОРИ И ТО ЗА БОРИСОВ,САМО ЗАЩОТО НЕ МИ ПИЛЕШЕ ИЗ ДЕН В ДЕН ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО КОЛКО ДОБРА БИЛА,Е И НЕ СЕДНА НИТО ДЕН ВСЕ НЕЩО ВЪРШЕШЕ,ДОКАТО ПЕДЕРАШКОВЦИТЕ СЕ ЗАМОГВАХА И ХИГИЕНИЗИРАХА ОАКАНИТЕ РУСКИ ЛЮДОЕДИ********ойко Рашков и съпругата му притежават 19 имота. Повтарям - 19. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници. Повтарям - 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МВР остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Американски колеж" в София. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Рашков остава и имение на брега на морето в Несебър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Антон. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БВМ и Нисан. .Асансьорът на Цецо Цветанов? Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бойко Рашков. Как се купува всичко това с една държавна заплата? И това е само началото. От утре сериалът за Рашко Али Баба продължава..ШЕФА НА ХУНТАТА ПОЗДРАВИ ЧЕРВЕНИЯ КАНИБАЛ ЗА ВЯРНАТА СЛУЖБА НА РУСИЯ МАМКА ВИ
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.07.05 | 17:58

165
Заговорът с чужд държавен глава за подмяна на изборните резултати в Република България е пpecтъпление срещу държавата и новопотурченият ефенди бойко методиев борисов трябва да бъде ocъден за опит за държавен пpeврат и национално предателство.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.07.05 | 16:50

164
Новопотурчения гейберски трол Мюмюн ще получи инсулт. Хахахахаха

2021.07.05 | 16:50

163
Червения педал Радев в затвора веднага

2021.07.05 | 16:49

162
Янев фатмака е слуга на свинята Радев

2021.07.05 | 16:46

161
Полицаи към Борисов: Не ни благодари, защото само ни използваше 15 8961 05.07.2021 Полицаи към Борисов: Не ни благодари, защото само ни използваше Остани си там, където си сега и не се поддавай на опитите и огромното ти желание да се върнеш в политиката. За съжаление ти беше част от системата и дори да знаеш колко ни е трудна работата, това така и не пролича, освен във високопарни думи.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.07.05 | 16:41

160
Новопотурчения гейберски трол Мюмюн ще получи инсулт. Хахахахаха
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.07.05 | 16:40

159
Новопотурчения гейберски трол Мюмюн ще получи инсълт. Хахахахаха
Моето име

2021.07.05 | 13:24

111
ЯНЕВ Е ДОБЪР ПОЛИТИК. НЕКА ДА ОСТАНЕ ПРЕМИЕР И ДА ОПРАВИ НЕЩАТА, ТОЙ МОЖЕ!!

2021.07.05 | 15:57

158
АБСОЛЮТНО!
Тенев

2021.07.05 | 13:30

113
Да.И знае какво говори.
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.05 | 14:11

132
ЧЕРВЕНАТА ХУНТА КАЗА ПОТАПЯМЕ СЕ В РУСКИЯ КЕНЕФ НИКАКВО ЕВРО ЗА КРЕПОСТНИТЕ САМО ЛАЙНЯНИ РУБЛЕЙ...СЛАЙНЯНИ РУБЛЕЙ****СТЕФАНЕ,ТИ СИ РУСКИ АНАЛЛИЗАТОР И ПРЕДАТЕЛ С ЧЕРВЕНАТА ХУНТА НА РОДИНАТА НИ ВАШАТА ГНУСНА СТОЛЕТНА МАЙКА-КРЕМЪЛСКА ПАЧАВРА******ТИ СИ РУСКИ ЛАЙНОЛИЗЕЦ СТЕФАНЕ,КАКЪВ ПАРТНЬОР ТИ Е КАНАДА?********ЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ ****** СТЕФАНЕ,СТЕФАНЕЕЕ,ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...ЗЗЗЗЗЗЗЗЗТЕФАНЕЕЕЕЕ ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕЕ.....ТАРАШКОВ*********МИНЕТКОВ*********ЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗБОГОМ МАРИЯ...ДА ВИ ГО НАЧУКАМ В ЧЕРВЕНАТА КРЕМЪЛСКА КУЛТУРА*********************ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПО ЗДРАВ ОТ ЕДИН КЛОШАР...КРЕМЪЛСКИТЕ ГОВНЯНИ КОМУНИСТИ ИЗКАТ ВМЕСТО ЕВРО,ДА СЕ УЗАКОНИ ГОВНЯНАТА РУСКА РУБЛА НАМКА Ѝ ХОРАТА КАЗВАТ ВЪН,А ИДИОТИТЕ ВЪТРЕ В КРЕМЪЛСКИЯ КЕНЕФ...ВЕК И ПОЛОВИНА СТИГА РУСКИ ГОВНА!!!Този е типичен червен пияндурник и бирник! Смърт за такива комунисти! НА ВЪЖЕТО МАДРДАДЖИИ!ози е като ,,...луд умора няма...,, ! Явно е натрупал много глад за власт. Истински болшевик!!!БСП всеки път яде тоягата и всеки път я правите втора и дори първа. Лъжливи социолози сте.Иванов е кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев и Маджо.Наглите отроци на убийците на Българскта интелигенция след 1944 протягат отново мръсните си лапи към управлението на БЪЛГАРИЯ! Уродът Бойкикев иска да съставя правитеслтво с 10%-на партия! Това е разбирането на болшевиките за демокрация! Мръсната крадлива комунделска номеклатура от времето на Тошо нагло се представя за защитник на НАРОДА! Пфу мама ви да е.ба гнусна! Жалко, че мнозинството е толкова чалгосано, че ви вярва. Убихте нашите животи и съдби , сега искате децата ни да карат същата мизерия! Мамицата ви гнусна гадна русофилистична да е.ба! АААКВИ ГЕНЕРАЛИ САМО ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ... ГНУСНА СЛАЙНЯНСКАЯ ИСТОРИЯ... ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД КАТО МИНЕ ГЛАСУВАНЕТО-КУПОНИ. ИЗБРАННИЦИТЕ НА КРЕМЪЛ ЗА КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ТРЯБВА ТАКА ДА ЛЪЖАТ,ЧЕ ЖИВОТА ДА СТАНЕ АД И КРЕПОСТНИТЕ САМИ ДА СИ НАДЯНАТ КРЕМЪЛСКИЯ ХОМОТ. БКП СЪС СВОИТЕ ТРИСТА ПАРТИИ,ДВИЖЕНИЯ И ТЕМ ПОДОБНИ КРЕМЪЛСКИ СПРЕЖЕНИЯ ИЗПЪЛНИ КРЕМЪЛСКАТА ЗАПОВЕД ЗАДУНАЙКАТА ДА Е КРЕМЪЛСКИ ТРОЯНСКИ КОН В ЕС И НАТО. НАШИЯТ ВЕЛИК ПО ЖИЗНЕН ПИГМЕЙ-ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ЩЕ ПРАВИ МАЛО УМЕН РАДЕФФФЪРР... ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА КРЕМЪЛСКИЯ КЕН ЕФФФРР... ОКОЛО БАЛКАНА И ТОЙ ОТ НАТЯГАНЕ ЩЕ НИ СКЪСА АМУНИЦИЯТА...ЗОООР ДА СТАНЕ КАТО ПРАВЕШКИЯ МАН ГАЛИТЕТ...КЕШ КОДА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ИЗБОРА НА ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.РАЗПИСКИТЕ СА САМО ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ КРЕМЪЛСКИЯТ РЕКЕТ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ И ЩЕ СЕ ПЛАЩА ВО ВРЕМЯ ИНАЧЕ ПУТЕТО ОПРАЗВА ПАК БАНКА КАААКВИ ГЕНЕРАЛИ САМО ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ... ГНУСНА СЛАЙНЯНСКАЯ ИСТОРИЯ... ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД КАТО МИНЕ ГЛАСУВАНЕТО-КУПОНИ. ИЗБРАННИЦИТЕ НА КРЕМЪЛ ЗА КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ТРЯБВА ТАКА ДА ЛЪЖАТ,ЧЕ ЖИВОТА ДА СТАНЕ АД И КРЕПОСТНИТЕ САМИ ДА СИ НАДЯНАТ КРЕМЪЛСКИЯ ХОМОТ. БКП СЪС СВОИТЕ ТРИСТА ПАРТИИ,ДВИЖЕНИЯ И ТЕМ ПОДОБНИ КРЕМЪЛСКИ СПРЕЖЕНИЯ ИЗПЪЛНИ КРЕМЪЛСКАТА ЗАПОВЕД ЗАДУНАЙКАТА ДА Е КРЕМЪЛСКИ ТРОЯНСКИ КОН В ЕС И НАТО. НАШИЯТ ВЕЛИК ПО ЖИЗНЕН ПИГМЕЙ-ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ЩЕ ПРАВИ МАЛО УМЕН РАДЕФФФЪРР... ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА КРЕМЪЛСКИЯ КЕН ЕФФФРР... ОКОЛО БАЛКАНА И ТОЙ ОТ НАТЯГАНЕ ЩЕ НИ СКЪСА АМУНИЦИЯТА...ЗОООР ДА СТАНЕ КАТО ПРАВЕШКИЯ МАН ГАЛИТЕТ...Рашкофф миризтилив болшевико, НЕ искаме пак НАРОДНА милиция да е.ба майкта ти нагла русофилистичен бесепе.дераст!!

2021.07.05 | 15:55

157
Луд!!!!!!
Maverick

2021.07.05 | 15:19

149
Ей looser ходи до Карлуково да си провериш машинката че неща са и изпрегнали пружинките и болтчетата !!! Олигофрен нещастен!!!!

Добави коментар

Водещи новини