Николай Милков е новият постоянен представител към ЮНЕСКО

  • 25 юни 2021 11:43

  • 359
  • 0
Николай Милков е новият постоянен представител към ЮНЕСКО
© МВнР

На 24 юни на официална церемония в централата на ЮНЕСКО в Париж, новоназначеният постоянен представител на Р България към Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО), Николай Милков, връчи акредитивните си писма на генералния директор на организацията, Одре Азуле.

В рамките на последвалата среща двустранно бе подчертано отличното сътрудничество и активния диалог на най-високо равнище между ЮНЕСКО и българската страна. Посланик Н. Милков препотвърди дългосрочния ангажимент на Р България да подкрепя дейности на организацията в сферите на нейния мандат.

Той изтъкна желанието на българската страна да работи в партньорство с ЮНЕСКО за изграждане в България на Център за устойчиви технологии за страните от Югоизточна Европа.

От своя страна генералният директор, О. Азуле, благодари за последователната политика на България да допринася за осъществяване на целите на организацията.

Тя изрази задоволство от постигането на напредък в преговорите по приоритетни за ЮНЕСКО теми: проекта на Средносрочната стратегия за периода 2022-2029 г. и проекто-програмата и проекто-бюджета за периода 2022-2025 г., препоръките по „Отворена наука“ и по „Изкуствения интелект“, които предстоят да бъдат одобрени на предстоящата през
ноември 41-ва сесия на Генералната конференция.

ЮНЕСКО предлага Охридското езеро за списъка на наследството в риск

На срещата присъства и Искра Ангелова, първи секретар в посолството на Р България в Париж.

Последвайте канала на

Novini.bg
359 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини