Областният управител на Софийска област: Призовавам партиите да не намесват администрацията в предизборната си кампания, непочтено е!

  • 24 юни 2021 13:53

  • 728
  • 0
Областният управител на Софийска област: Призовавам партиите да не намесват администрацията в предизборната си кампания, непочтено е!
©

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев призовава партиите да не намесват държавната администрация в предизборната си кампания, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Призивът на Стойчев е по повод разпространеното в медиите писмо от „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ” до президента Румен Радев и министър-председателя Стефан Янев, в което се твърди, че областният управител на Софийска област разпродава държавни имоти, като тази дейност е била забранена при предходната управа.

"Българските патриоти" с призив до президента и премиера: Спрете разпродажбата на държавни имоти от областните управители!

Областна администрация на Софийска област спазва законите на Република България и решенията на българския съд. В дейността си Областна администрация спазва принципите на законност и прозрачност в управлението и няма да толерира внушенията и лъжите, които се разпространяват за партийна изгода по време на предизборна кампания.

Фактите за публикувания списък с държавни имоти са следните:

1. Областна администрация на Софийска област е длъжна по Закона за достъп до обществена информация, РМС №103/2015 и РМС №214/2016 г да публикува списъка с държавни имоти в Портал за отворени данни. Такива списъци могат да бъдат намерени в Портала за отворени данни за всяка от 28-те областни администрации.

2. Относно визираните в писмото действия на предишната управа, а именно наложената забрана за продажба на държавни имоти, Административен съд София област с решение №1607/31.12.2019 г ОБЯВЯВА ЗА НИЩОЖНИ заповедите на областния управител , с които са спрени процедурите по продажба на държавните имоти. 

Областният управител на Софийска област на среща с директорите на РУ на МВР за изборите

Решение на Конституционния съд, което гласи, че държавата е длъжна да гарантира и защитава основните права, а не да създава юридически пречки за осъществяването им, въз основа на което областният управител е възстановил спазването на закона.

Областна администрация на Софийска област спазва Законите и решенията на българския съд! Другото е партийна предизборна кампания!

Последвайте канала на

Novini.bg
728 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини