Рашков награди три служителки в банкови офиси за смелост и гражданска доблест

  • 24 юни 2021 13:09

  • 605
  • 4
Рашков награди три служителки в банкови офиси за смелост и гражданска доблест
© МВР

Министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския награди три служителки в банкови офиси за смелост и гражданска доблест. На специална церемония в сградата на министерството Цецка Цекина, Кристина Костова и Снежанка Йорданова получиха плакети на МВР. 

Бих искал да обърнем повече внимание на три жени с качества, които не се забелязват  често. Очевидно, не са много хората с необходимия кураж в критични моменти да реагират хладнокръвно, да преодолеят опасността и да запазят самообладание, когато срещу тях е въоръжен престъпник. Именно затова ръководството на МВР смята, че трябва да отличи действията им. Такива личности не трябва да бъдат отминавани с мълчание.  Нещо повече – поведението им може да е пример и за други жени, че  има смисъл да проявят смелост и да защитят себе си, а и мястото, където работят. Не знам точно какви качества трябва да притежават жените, за да реагират така, но те са пред нас. 

Една от тях – Цецка Цекина сама осъществи „граждански арест“ при извършване на престъпление и с правомерното си действие прояви героизъм, оставайки сама с въоръжен човек в затворено помещение. Тя рискува живота си и аз, като министър не мога да остана безразличен. Благодаря й за себеотрицанието, за смелостта и доблестта, за изпълнения граждански дълг.

Гешев награди прокурори, следователи, съдебни служители и представители на СВР, ДАНС и МВР

Като общество можем да сме щастливи, че постъпката й не е единствена. Почти идентично е поведението на други две служителки в банков офис във Варна, където Кристина Костова и Снежанка Йорданова предотвратиха опит за грабеж. Със самообладание и преценени реакции  те успяват да прогонят нападателя, поставяйки живота си в риск.

Оценявам действията им с възхищение, благодаря им и съм щастлив, че имаме такива поводи да отличим достойно и смело поведение. Те са герои, вместо да отстъпят и да се подчинят на нападателя, каквато би била обичайната реакция, с действията трите служителки помогнаха и на МВР нападателите да бъдат заловени и те ще отидат на съд.

Министър Рашков изказа благодарност и към служителите на МВР за професионалните действия, довели до бързото задържане на двамата извършители.

На церемонията присъстваха още заместник-министрите на вътрешните работи Енчо Мирчев и Емил Ганчев, изпълняващият длъжността главен секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев, директорите на Областните дирекции на МВР в Кюстендил и Варна.

Припомняме, че  професионалната реакция и подаденият навременен сигнал от служителката на банков клон в Дупница Цецка Цекина доведе до бързото разкриване на извършителя на въоръжен грабеж. На 17 юни в офиса влязъл клиент, но подозрителното му поведение направило впечатление на Цекина – касиер в офиса. Тя веднага натиснала  паник-бутона, заключила вратата и така успяла да възпрепятства действията на нападателя. Мъжът произвел изстрели, изблъскал я, успял да грабне наличните в касата средства, да освободи вратата и да избяга. Благодарение на подадения от служителката сигнал и нейната първоначална реакция, при предприетите незабавни  оперативно-издирвателни действия за по-малко от час и половина от извършеното престъпление мъжът бе установен и задържан.

Във втория случай бе предотвратен опит за грабеж от банков офис във Варна. Според подадения в полицията сигнал на 17 юни към 17.32 часа, в офис на банка нахлул неизвестен, който бързо преминал зад бюрата на служителките, доближил касата, застанал плътно до Кристина Костова, която въпреки  заплашителния  тон и „заповедта“ да му даде наличните пари /по данни на банката – 11 500 лв./, отказала хладнокръвно. По същото време в офиса се върнала и втората служителка – Снежанка Йорданова. Тя запазила самообладание и бързо успяла да натисне паник-бутона. Грабнала стойката за клиенти и тръгнала заплашително към нападателя. Той бързо напуснал офиса. При незабавно предприетите действия от служители на Първо РУ-Врана и отдел криминална полиция мъжът е задържан.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
605 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.08 | 18:17

4
СЛАВЕ ТЪПОТО Е ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ...СЛАВЕ ТЪПОТО Е ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ООНЕЕ И ПО СЪВМЕСТИТЕЛСТВО ХИГИЕНИСТ НА ОАКАНИЯ ПУТЬО НАЙ ОТЗАД.СЛАВЕ ТЪПОТО СИ Е...СЛАВЕ ТЪПОТО!!!...НАПЪНАЛА СЕ Е МУТРАФОНОВАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО СО СЕ ВСИЧКИ ГНУСНИ КРЕМЪЛСКИ ПИЧКИ ДА ПРАВЯТ ОТ ТЪПУНГЕРА УДОБЕН ШИРОКО СКРОЕН НАЙ ОТЗАД...СУКА ЙОБАНА В РОД!!!...ДИМИТЪР БКАГОЕВ НЕ Е БИЛ ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТ НЯКОГА.МНОГО СЪМ РАЗГОВАРЯЛ СЪС СТОЙО КОРАБОВ...ТОЙ СЕ ИЗРАЗЯВАШЕ ТАКА:ЗЕТЯ НА ГОШО ТАРАБАТА И ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ НАТИКАХА РОДИНАТА НИ В КРЕМЪЛСКИЯ НУЖНИК. ДИМИТЪР БЛАГОЕВ Е КАЗАЛ"ЧОВЕК,КОЙТО ДО ДВАДЕСЕТАТА СИ ГОДИНА НЕ Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЯМА СЪРЦЕ.ЧОВЕК,КОЙТО СЛЕД ДВАДЕСЕТАТА СИ ГОДИНА Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЯМА АКЪЛ". И ОЩЕ "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА(ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА ТОЛКОВА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ,КОЛКОТО РУСИЯ".ЛАВАТАРА НА МУТРАФОНОВАТА ХУНТА МАЛОУМЕН КРАДЕВ Е ЗАПОВЯДАЛ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БОРИСОВ ДА СЕ ИЗЯЖДАТ СУРОВИ ПО СТАР РУСКИ КУЛИНАРЕН ОБИЧАЙ-БЕЗ ПОДПРАВКИ.*****ТАК ПАЛОЖЕНО-ПУТИ*******ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...ВСИЧКИ МУТРАФОНИ СА СЪС СЛАВЕ ТЪПОТО********ВСИЧКИ МУТРАФОНИ ЩЕ ЛАПАТ НА БОРИСОВ ПОРЕДНИЯ ПО ЗДРАВ...ЗАКОНОМЕРНОСТ...ПРИ ВСЯКО ЗАГРАБВАНЕ НА ВЛАСТТА ПОЗАСРАНО 20 ЗАПОЧВА ЯКИТЕ ГРАБЕЖИ ОТ МОРЕТО ТА ДО...СВАТКО,БРАТКО...СВТОВНО ИЗВЕСТНИ МОШЕННИЦИ БЕЗНАКАЗАНИ МОШЕННИЦИ...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ,ПЪРВАНОВИ,БОКОВИ,БОБОКОРВИ И ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...СТИГА СТЕ СЕ ГЪЗИЛИ НА РУСИЯ БЕ БЕЗРОДНИЦИ.МУТРАФОНОВА ВИ НАПРАВИ ОЩЕ ПО ПРЕЗРЯНИ ЗА СВЕТА,А СЪЩО И НИЕ,КОИТО НЕНАВИЖДАМЕ РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ СМЕ ПРЕЗРЯНИ ЗАРАДИ ОЛИГОФРЕНСКОТО ВИ ПОВЕДЕНИЕ...НЕ СПРЯХТЕ НИТО ЗА МИГ ДА ЛИЖЕТЕ ЛАЙНЯНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ...СУКА ЙОБАНА В РОД...ХУНТАТА НА МУТРАФОНОВА С ГЛАВАТАР МАЛОУМЕН КРАДЕВ И ПАЛАЧ ПЕДЕРРАШКОВ,ЗАЕДНО С РУСКА ОРДА ЛЪЖЦИ И ФАЛШИФИКАТОРИ НАПРАВИХА ИЗБОРИТЕ БЕЗПРЕДМЕТНИ...ПОТЪНАХМЕ В РУСКИЯ КЕНЕВ ВО ВЕКИ ВЕКОВ,АНАТЕМА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И СЛУГИТЕ Ѝ В РОДИНАТА МИ...НИТО ЕДИН ДА НЕ ОЖИВЕЕ ОТ КОМУНОВИРУСА ДА ИЗЧИСТИ СМРАДТА НЕ ЧЕЛОВЕЧЕСКА...ПУТЕТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ЕДИНСТВЕНО КАТО ВОЖД И ПАК ЕДИНСТВЕНО НА РУСКИ ОЛИГОФРЕНИ,ЗАЩОТО ИНАЧЕ В КАЛАБАЛЪКА НЯКОЙ НЕВОЛНО МОЖЕ ДА ГО НАСТЪПИ ПО РАМОТО.
Ники

2021.07.04 | 11:49

3
Браво на дамите !!!

2021.06.30 | 22:03

2
Тоя,Рашо,Апашо,царвул

2021.06.24 | 20:41

1
Публичната декларация на Дембил Рашко, шефа на МВР включва общо 17 позиции, чиято само официална част, кара Цветан Цветанов да се чувства изключително беден, пренебрегнат и унизен. Стойността на имотите се оценява на няколко милиона Евро. В тази декларация са посочени нова къща в луксозно изпълнение разположена в изключително скъпата част от полите на Витоша, която представлява два декара двор с жилищна част от около 700 кв. м. застроена площ, отделно няколко апартамента и части от къщи, също в София, плюс още два други апартамента извън столицата, като единия е на морето, в Несебър, плюс още две къщи някъде из вилните зони на Балкана, плюс още няколко разни терени, ниви и прочие. Същият е бил пропуснал да декларира доход извън този по трудови договори в размер от някакви си дребни 650 000 лева, поради "разсеяност". Няма ли Гешев да се занимае с работещият цял живот на държавна служба Дембило-министър, тъй като тая декларация мирише отдалече на КОРУПЦИЯ!?

Добави коментар

Водещи новини