Приет е новият Устройствен правилник на Агенция „Митници“

  • 23 юни 2021 15:06

  • 549
  • 0
Приет е новият Устройствен правилник на Агенция „Митници“
©

Със свое постановление Министерският съвет прие нов Устройствен правилник на Агенция „Митници“.

С документа се намаляват предвидените щатни бройки и се преструктурират административни звена в Централно митническо управление (ЦМУ) в рамките на общата численост на персонала на Агенцията. Целта е да се постигне по-голяма ефективност и ефикасност на управлението на митническите служители в администрацията, подобряване на оперативната работа при извършване на международното сътрудничество, засилване на последващия контрол и повишаване качеството на обучението на митническите служители.

Над 724 000 лева ще получат студентите за спорт и физическа активност

Новият устройствен правилник има за цел оптимизиране на административния капацитет на централно ниво с оглед функциите по прилагането на законодателството в рамките на дейността на митническата администрация и осъществяване на методическото ръководство. Ще бъде засилен и административният капацитет на териториално ниво е цел ефективно осъществяване на дейността на митническите органи и засилване на митническия контрол, включително контролът в областта на митническите, акцизните и валутните нарушения и престъпления и подобряване на бизнес климата.

В отговор на обществените очаквания за публичност и прозрачност в дейността на държавните служители, в Устройствения правилник на Агенция „Митници“ се предвиждат и мерки за засилване на борбата е корупцията. Една от основните е, че митническите служители ще бъдат задължени да подават декларация за съгласие за разкриване на банкова тайна.

Последвайте канала на

Novini.bg
549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини