Антоанета Цонева разби в дебат Дани Каназирева по темата за машинното гласуване

  • 22 юни 2021 17:55

  • 12008
  • 131
Антоанета Цонева разби в дебат Дани Каназирева по темата за машинното гласуване
© БТВ

В момента няма гаранции за провеждането на честни избори. Това стана след промените в Изборния кодекс и налагането на изцяло машинно гласуване. При машините няма гаранции, че резултатите ще се отчетат правилно.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ кандидатът за депутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва. Заедно с нея гост беше и кандидат-депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Антоанета Цонева. 

Антоанета Цонева: България може повече

"Конституционният съд е сезиран по темата за машинното гласуване и някой ден ще имаме негово решение", разкри Цонева. "Нека припомним, че машинното гласуване се въвежда постепенно в България и хората няма да гласуват за пръв път на машина. Между другото ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са подкрепяли изцяло машинното гласуване, но при избухването на протестите миналата година те се обърнаха. Трябва да има доверие в изборния процес и ЦИК. Аз лично съм всеки ден сред хората и със симулатора на ДБ показвам как се гласува машинно. Резултатите показват, че възрастните се оправят много добре с гласуването, а като цяло хората адмирират този тип гласуване. Със сигурност машинното гласуване ще пресече купения и корпоротивния вот", категорична бе тя. 

"В света се гласува машинно само в Бразилия, Бутан, Индия и Венецуела. Цяла Европа отхвърли машинното гласуване. С премахването на бюлетините се нарушиха конституционните права на гражданите. Софтуерът на машините може да бъде манипулиран от самите технически екипи, които поддържат машините. Липсват машини и това поставя под въпрос провеждането на изборите като цяло. От ДБ се държаха като апаратчици и изпълниха всички желания на Слави Трифонов", обяви Каназирева. 

Антоанета Цонева в Пещера: Трябва да се гласува свободно на 11 юли

"ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се опитват да прокарват тезата, че ще настъпи хаос и това две седмици преди изборите. Това са внушения. Нека две седмици преди изборите да не очертаваме тези апокалиптични картини и конспиративни теории. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се опитват да изплашат хората. Нека спрат с това, да излязат сред хората и да им покажат, че няма нищо страшно в гласуването с машини. Никога не сме слугували на Слави Трифонов. Ние изпълнихме нашите обещания. От ДБ винаги сме били за машинно гласуване. Ще продължим да настояваме за електронно и гласуване по пощата. Аз самата съм вносител на законопроект за гласуване по пощата. Нека българите излязат на 11 юли и да не се поддават на внушенията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че изборите ще бъдат опорочени. Не трябва да се говори така. Стига с тези апокалиптични картини. Отново ще призова всички българи да излязат и да гласуват на 11 юли без страх", заяви Антоанета Цонева. 

По време на целия дебат Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва опитваше да прекъсва Антоанета Цонева и да говори върху нея. "Спрете с вашата демагогия и празни приказки. Говорете с факти. Излезте сред хората и им покажете, че няма никакъв проблем да се гласува с машина. Спрете да се опитвате да всявате хаос с твърденията, че изборния процес няма да е честен. Това не е полезно никому. “Подкопаването на доверието в изборния процес е продължение на институционалния разпад, до който ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в доведе държавата", контрираше я без проблем водачът на листата на ДБ в Пазарджик и кандидат в 23-и МИР в София.  

"На ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в машинният вот не им е комфортен, защото ограничава купения вот“, продължи Цонева и потвърди, че е необходимо да се направи независим одит на машините за гласуване, за какъвто ДБ настояваше още на предишните парламентарни избори. Тогава управляващото мнозинство и в ЦИК направи всичко възможно, за да не допусне независима проверка. "Ние сме политическата сила, която настояваше да има и външен одит на машините. Има методология, която се разработва от държавните институции. Това, което ще се направи от тях, ще опровергае теорията за някакви хакери и зловредни намеси. Трябва държавните институции да дадат необходимите високи гаранции“, добави тя и защити правото на всички българи по света да гласуват. 

Novini.bg
12008 131

Свързани новини

Коментари 131

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.03 | 18:43

131
ИЗБОРА Е В КРЕМЪЛ.В ЗАДУНАЙКАТА Е САМОГЛАСУВАНЕТО ДА Г'ЕЕ... ЗААПОЧВА ПРОБНОТО ОНОЖДАНЕ НА ЧЕРНОГЛАВА ПЛЕВЕНСКА...БЕЕЕЕ....БЕЕЕЕ.... БЕЕ..ЕЕЕ.. БЕЕЕЕЙ... ВСЕ ТАКААА...ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... Мало умен крадев самозабравил се руски аналлизатор"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА.КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" УБИТИЯ ОТ ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ЛЕВСКИ..."НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИТОЛКОВА КОЛКОТО РУСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО ОСНОВАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. "БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО" КОНЯ ЛАВРОВ-ПОЖИЗНЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.02 | 18:49

130
Мало умен крадев самозабравил се руски аналлизатор"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА.КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" УБИТИЯ ОТ ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ЛЕВСКИ..."НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИТОЛКОВА КОЛКОТО РУСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО ОСНОВАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. "БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО" КОНЯ ЛАВРОВ-ПОЖИЗНЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.02 | 18:48

129
Мало умен крадев самозабравил се руски аналлизатор"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА.КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" УБИТИЯ ОТ ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ЛЕВСКИ..."НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИТОЛКОВА КОЛКОТО РУСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО ОСНОВАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. "БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО" КОНЯ ЛАВРОВ-ПОЖИЗНЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.
Стоян

2021.06.23 | 07:17

118
Това същество Антоанета от третия пол ли е?
СЕРЕИГЕЙ

2021.06.29 | 17:16

128
ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...
да

2021.06.23 | 07:56

125
Za majete e jena , a za jenite maj

2021.06.23 | 07:41

119
В чюжбина ще гласуват 2 милийона.И всички са за протестните партии.Герб мерб всички ще хвърчат.
СЕРЕИГЕЙ

2021.06.29 | 17:16

127
ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...
Дани Нагъзирева

2021.06.24 | 01:38

126
Обича да си разтваря бузите на гъза и всеки може да я шиба отзад

2021.06.23 | 05:59

112
Това да си кажеш мнението не е разбиване първо. И второ - щом е машина със софтуер може да се манипулира
да

2021.06.23 | 07:55

124
S virus
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.06.23 | 06:59

117
Да paзбиеш гeйбер не е голямо постижение. Те гейберите да мaлoyмни.
Platen optimist

2021.06.23 | 07:54

123
I ti pokray tiah!

2021.06.23 | 07:42

121
В чюжбина ще гласуват 2 милийона.И всички са за протестните партии.Герб мерб всички ще хвърчат.
Култура ?????

2021.06.23 | 06:33

116
Каназирева много лошо впечатление направи, непрекъснато прекъсваше и не си затвори устата. Откакто я уволниха много се е озлобила.
Pinokio

2021.06.23 | 07:53

122
Pone se opitva da prechi
...

2021.06.23 | 00:52

105
Единственото хубаво нещо от устата на Каназирева което може да излезе е сперма

2021.06.23 | 07:41

120
В чюжбина ще гласуват 2 милийона.И всички са за протестните партии.Герб мерб всички ще хвърчат.

2021.06.23 | 04:43

110
Простак тук не ти е ххх сайт щях да пиша друго но се отхвърли

Добави коментар

Водещи новини