Започва работа по най-спешните за прецизиране текстове на Закона за устройство на територията

  • 21 юни 2021 17:17

  • 502
  • 4
 Започва работа по най-спешните за прецизиране текстове на Закона за устройство на територията
© МРРБ

Започва работа по най-спешните за прецизиране текстове на Закона за устройство на територията /ЗУТ/. Това е станало известно на работна среща днес по покана на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980, съобщиха от министерството.

В нея са участвали: Илиян Терзиев - председател на УС на Камарата на строителите в България, представители на Камарата, проф. Тодор Булев - председател на УС на Съюза на архитектите в България, проф. Борислав Борисов от Камара на архитектите в България, Георги Шопов - председател на Националната асоциация на строителните предприемачи, Борис Милчев - правен консултант, адвокат Румяна Ножарова, експерти от ведомството.

Разпоредбите, които ще подлежат на преразглеждане, са свързани с последните влезли в сила изменения на Закона за устройство на територията, които създават затруднения в работата на строителния бранш. Те касаят прилагането на изискванията за регулация, временни и поставяеми обекти, озеленяване и други.

МРРБ очаква вписване на ръководството на "Автомагистрали" в четвъртък

В срок до 28 юни браншовите организации трябва да представят в министерството своите предложения за прецизиране на тези и други разпоредби от закона. Експерти на министерството ще ги обобщят, след което ще се състои нова среща за разглеждане на конкретни текстове. След преминаване на необходимите подготвителни процедури, предложенията за промяна на закона ще бъдат подложени и на обществено обсъждане.

Последвайте канала на

Novini.bg
502 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2021.06.22 | 01:21

4
Подла комунистка в поредна подривна акция срещу независима България. Анатема.

2021.06.21 | 23:46

3
Кво викаш покрай магистрали да не изгоряха половината българи ей така на шега

2021.06.21 | 21:47

2
Абсолютно! Особено като се има предвид участието на криминали като Борето Милчев!
Ясно е!

2021.06.21 | 20:59

1
Ще стане още по-бандитски!

Добави коментар

Водещи новини