Светлан Стоев ще участва в заседание на Съвета „Външни работи”

  • 20 юни 2021 17:20

  • 422
  • 1
 Светлан Стоев ще участва в заседание на Съвета „Външни работи”
© МВнР

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има заминава за Люксембург, където на 21 юни 2021 г. ще участва в заседание на Съвета „Външни работи” (СвнР).

Основните теми в дневния ред на външните министри от ЕС са ситуацията в Беларус, Ирак и Латинска Америка и Карибите.​

Първите дипломати на държавите-членки ще дискутират последните развития по Беларус, включително в контекста на инцидента с отвличането на граждански самолет на „Райънеър“. Те ще разговарят и с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановская по време на работна закуска преди заседанието.

Съветът „Външни работи“ ще обсъди и актуалната обстановка в Ирак в светлината на предстоящите през есента парламентарни избори в страната. Предвидена е среща с министъра на външните работи на Ирак Фуад Хюсеин в рамките на работен обяд. 

 

По време на заседанието върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел ще информира министрите по последните развития в Източното Средиземноморие, отношенията ЕС-Русия, Близък изток и др.

Последвайте канала на

Novini.bg
422 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Къв е

2021.06.20 | 22:21

1
тоя мухлез, бе? Къде са младите, красивите, духачите, минетчийките?

Добави коментар

Водещи новини