Четири министерства обсъдиха състоянието на ВиК сектора в страната

  • 18 юни 2021 14:54

  • 658
  • 8
Четири министерства обсъдиха състоянието на ВиК сектора в страната
© МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в служебния кабинет арх. Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 се срещна с министъра на околната среда и водите - Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В, на икономиката - Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, и със зам.министъра на финансите Моника Димитрова-Бийчър, съобщиха от МРРБ.

Четиримата са обсъдили възможностите за мерки за предотвратяване увеличението на цената на водата, поискано от ВиК операторите в страната, допълват от министерството. Ще бъде създадена междуведомствена работна група, с която министерствата ще търсят решение на проблема. В хода на разговора е било разгледано и състоянието на ВиК сектора и по-конкретно на ВиК дружествата. Обсъдени са били и проблемите, свързани с водопреносната мрежа и необходимостта от намаляване на загубите на вода, както и качеството на питейната вода.

В срещата са участвали също заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и Валентина Върбева, Людмила Петкова - директор на дирекцията "Данъчна политика" във финансовото ведомство, както и съветникът на министъра на регионалното развитие и благоустройството Атанас Паскалев.

Търсят се варианти за решаване на проблема с качеството на водата в Брестовица

Последвайте канала на

Novini.bg
658 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.06.18 | 16:16

2
В държавата цари хаос и беззаконие, мутрите на Радев вилнеят из Родината....време да ги изметем завинаги!

2021.06.19 | 17:11

8
Измети тротоара пред вас!
Магелан

2021.06.19 | 11:16

6
Така се работи и се мисли за проблемите на хората .В 21век има немалко села който нямат нито канализация нито питейна вода.10гд.хунтата беше на власт и най важните неща не направи за да живее българина като цивилизован човек.

2021.06.19 | 17:10

7
Абсолютно вярно!

2021.06.18 | 16:52

5
Червената кралица на приватизацията – Корнелия Нинова е горда собственичка на луксозен хотел за десетки милиони евро в Гърция. Соцлидерката, която твърди, че „демокрацията й отнела много“, всъщност е успяла да увеличи състоянието си драстично в последните няколко години. Според информацията, шефката на комунистическата БСП е успяла да придобие турбо луксозния хотел „Мираджио Термал Спа Ризорт“ на Халкидики за да се прикрие обаче кой е реалният собственик на имота, както и още по-скандалното обстоятелство – че е купен с пари на данъкоплатците през кредит, отпуснат от държавната Българска банка за развитие (ББР), хотелът е вписан на фирмата на подставено лице на Нинова. Това е братът на шефа на една от столичните организации на партията-майка. Става въпрос за Санко Пешев, който е брат на председателя на БСП – Красно село Иван Пешев. Санко Пешев е управител на фирмата, получила кредита – „Интернешънъл Инвестмънтс“ ЕАД.

2021.06.18 | 16:37

4
Съд за злоупотребите
Соня

2021.06.18 | 16:29

3
Тази с двете УЖ къщи за гости, какво разбира от ВиК??? Нищо, но от сърце...
Нищоправец

2021.06.18 | 15:40

1
На снимката виждаме "тримата глупаци" НИТО ЗНАЯТ,НИТО МОГАТ,НИТО ИСКАТ ДА ПРАВЯТ НЕЩО. УРОДИ.

Добави коментар

Водещи новини