Министър Асен Личев: Никога не е ставало въпрос, дали да има или не тунел под „Петрохан“

  • 18 юни 2021 14:22

  • 1709
  • 6
Министър Асен Личев: Никога не е ставало въпрос, дали да има или не тунел под „Петрохан“
© МОСВ

Министърът на околната среда и водите Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В посети община Берковица и показа пред представителите на медиите къде са проблемните участъци при реализацията на прохода „Петрохан“. С него бяха областният управител на Монтана Валери Димитров, зам.-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, директорът на РИОСВ – Монтана Любомир Иванов и представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Това съобщават от пресцентъра на МОСВ.

Министър Личев подчерта пред медиите, че никога не е стоял на дневен ред въпросът, дали да има, или да няма тунел под „Петрохан“, защото не е имало колизия с екологичното законодателство.

Той категорично заяви, че няма пречки съоръжението да бъде реализирано на 100 процента. Министър Личев уточни, че до този момент дискусията се е отнасяла за връзката под тунела със скоростния път Ботевград-Видин.

Министър Личев: Не е достатъчен само Национален план за управление на отпадъците, нужно е всеки от обществото да го следва

Министърът поясни и защо е прекратил процедурата по ОВОС. По думите му малка част от новото трасе в първоначално внесения от АПИ план е минавало през защитена зона „Берковица“. „Има колизия с Плана за управление на защитена зона „Берковица“ за птиците, по отношение на това, че не може да се променя предназначението на имоти с трайно предназначение - ливади. За съжаление тази заповед е от 2016 година и е имала едномесечен срок за обжалване, но никой не го е направил и е влязла окончателно в сила“, категоричен беше министър Личев. Той заключи, че заедно с колегите от АПИ, ще бъде намерено решение за реализирането на връзката под тунела със скоростния път Враца-Видин.

Последвайте канала на

Novini.bg
1709 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.06.18 | 18:01

6
Червени боклук.ци

2021.06.18 | 16:30

5
Червената кралица на приватизацията – Корнелия Нинова е горда собственичка на луксозен хотел за десетки милиони евро в Гърция. Соцлидерката, която твърди, че „демокрацията й отнела много“, всъщност е успяла да увеличи състоянието си драстично в последните няколко години. Според информацията, с която „Телеграф медиа“ разполага, шефката на комунистическата БСП е успяла да придобие турбо луксозния хотел „Мираджио Термал Спа Ризорт“ на Халкидики за да се прикрие обаче кой е реалният собственик на имота, както и още по-скандалното обстоятелство – че е купен с пари на данъкоплатците през кредит, отпуснат от държавната Българска банка за развитие (ББР), хотелът е вписан на фирмата на подставено лице на Нинова. Това е братът на шефа на една от столичните организации на партията-майка. Става въпрос за Санко Пешев, който е брат на председателя на БСП – Красно село Иван Пешев. Санко Пешев е управител на фирмата, получила кредита – „Интернешънъл Инвестмънтс“ ЕАД.

2021.06.18 | 16:28

4
Ставам разследващ гражданин и ще съм много добър в тази си дейност. Като главен секретар на МВР имах 90% одобрение. Ще видите какви митничари са си назначили, покровителствали контрабандата. Аз тях ги знам, половината съм ги арестувал”, каза днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.смях голям

2021.06.18 | 16:12

3
тези червени гадове съсипаха държавата ни за 1 месец

2021.06.18 | 16:10

2
В държавата цари хаос и беззаконие, мутрите на Радев вилнеят из Родината....време да ги изметем завинаги!
Обективен

2021.06.18 | 15:51

1
Тези УРОДИ са като пумпали.Накъдето духне и те на там

Добави коментар

Водещи новини