Проф. Минеков уволни дисциплинарно шефката на Националния филмов център

  • 17 юни 2021 15:44

  • 21584
  • 38
Проф. Минеков уволни дисциплинарно шефката на Националния филмов център
© Булфото

Със заповед на министъра на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си днес е уволнен дисциплинарно изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Национален филмов център” Жана Караиванова. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Причините за това са системно неизпълнение на служебните задължения и нарушения, свързани със системата за управление и финансов контрол, констатирани в одитен доклад от май 2021 г.

Жана Караиванова (снимка: Булфото)

Министър Минеков: Трябва да започнем да говорим това, което не си казахме през последните 10-15 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
21584 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар

2021.06.17 | 22:44

38
Това е министерския съвет на ченгетата! Събрани са най-некадърните и нереализирани в своите области лаладжии, озлобени спрямо своите успели колеги, които търчат из държавата, като бесни хуни и се опитват да съсипят всичко защото нямат заслуги за него. Минетиков е завистлив комплексиран дядка, слаб като склуптор, използващ ресурсите на поста си за да преследва по най-престъпен начин своите успели предшественици. Същото се отнася и за министъра на Здравеопазването, който е нереализирал се лекар, поради своята некадърност преследва де що има успели лекари и най-вече професори в системата. Той изгони един от най-добрите специалисти по трансплантации, естествено професор, разтури екипа на Болница Лозенец, които имат може би най-голям опит в тая дейност, унищожи авторитета на България в тия среди, а кой ще трансплантира сега? Той ли ще трансплантира, Кацарски ли? Тоя некадърник? Айде моля ви се! Ако останат тия още половин година ще сринат абсолютно всичко в държавата.

2021.06.17 | 22:43

37
Минеков,за малко да умре о от яд, че личният му враг Вежди, не просто е много по-признат като творец, а и беше години наред министър. Сега и той изпълни детската си мечта да стане министър, но не само няма да стане добър скулптор, но и никой в културата няма да го запомни с нищо добро, а може за два месеца да сътвори такива глупости, че да го утрeпят с камъни пред Народният театър, барабар с цялото му семейство! Първото с което ще го запомнят тоя смешен идиот е желанието за ЗАКРИВАНЕ НА ТЕАТРИ, при това още в първата седмица на мандата му. Всеки от предшествениците му остави видими веществени доказателства за министерстването си, а тоя тъпак ще остане в историята, само с просташките си оспорвания на тяхното наследство. Няма как дъртака да излезе от битието си на протестър , като какъвто се изявява от няколко години по слугинажните медии, за това няма да спре да търчи с кофи помия и да лайнометс*ва, просто защото в главата си има само л*йна!

2021.06.17 | 22:43

36
Този не се къпе. Операторите се оплакват, че умирисал студиото на г.з

2021.06.17 | 22:43

35
Третият участник от "триото" Минеков произхожда от кървавочервен комунистически род. Облеченият във вехто елече склуптор е любимец на същия кръг "Капитал", на който вече обърнахме внимание и не спира да се кипри на телевизионния екран. Колкото и да се представя за демократ, Минеков не може да избяга от миналото си, колкото и упорито да се опитва да го прави. Вероятно Хаджигенов, Минеков и Бабикян се надяват, че след протестите могат да се уредят с министерски постове, но както се казва в една поговорка "Мечтите са безплатни". Хаджигенов семеен приятел на Цветан Василев Видният протестър и един от водачите на опита за метеж срещу държавата - адвокат Николай Хаджигенов се оказа семеен приятел на банкера-беглец Цветан Василев, разкри, позовавайки се на източници от юридическите среди. За първи път Хаджигенов лъсна в публичното пространство именно покрай Цветан Василев през горещото лято на 2014 година. Тогава на 14 юни той се изпъчи пред медиите като защитник на един от тримата задържани за подготвяното убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски - Георги Христов. Това даде повод на Хаджигенов да се настани в удобното кресло на "120 минути" при Светльо Иванов и напоително да се изказва като експерт за съдебната власт. От тогава до момента Хаджигенов е сред любимците на кръга "Капитал" и е обгрижван старателно от bTV. Покрай "протестърските" си убеждения Хаджигенов бе нает да защитава арестуваната и осъдена на две инстанции кметица на "Младост" Десислава Иванчева, а след това и на сърдечната приятелка на Васил Божков - певицата ЛиЛана и нейния брат. Преди месеци Хаджигенов стана редовен събеседник в студиото на скиора Сашо Диков заедно с другите двама участници на "отровното трио" Арман Бабикян и Велислав Минеков. Не по-малко интересен е и Бабикян, който се превърна в прислужник на обвинения в 19 престъпления хазартен бос Васил Божков и не спира да го защитава пред медиите на олигархията. Помага му и Мая Манолова, която лъсна на снимка до Васил Божков, но упорито твърди, че не е била финансирана от него. Нещо, с което съпартийците й от БСП не са съгласни. Според тях Манолова от години е захранвана щедро от Божков, но след това, за да си спаси кариерата, му обърна гръб. Предполага се, че точно за това Божков си отмъсти и в медийното пространство се появи нейна снимка в служебния му офис на столичната улица "Московска"

2021.06.17 | 22:42

34
ДА ВРЪЩАМЕ БЪРЗО БОЙКО, ЧЕ ЗА МЕСЕЦ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ!

2021.06.17 | 22:41

33
EКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! АНТИКОРУПЦИОННИЯТ СЕКРЕТАР НА ПРЕЗИДЕНТА, „КАДРОВИКЪТ“, ПРИБИРА ТЕЖЪК ПЛИК ОТ ТЕЖКО КОМПРОМЕТИРАН ЕКСШЕФ НА МИТНИЦИ, ИЗВЕСТЕН КАТО ЧОВЕК НА СЛАВЧО ХРИСТОВ И КОСЬО САМОКОВЕЦА
Бараба

2021.06.17 | 21:51

32
НИНКН кога?
браво

2021.06.17 | 19:35

31
Браво Минеков!Не може всеки да си разиграва коня,както му хареса,да не изпълнява задълженията си и да получава заплата.Свърши с анархията ви!
Да

2021.06.17 | 17:04

14
Абе този ИДИОТ Минеков още ли не е арестуван ???Ние държава ли сме ,или разграден двор...Това е недопустимо.Този човек е доказан престъпник и във всяка държава ще го осъдят...
всички ще ви изчегъртаме

2021.06.17 | 18:44

30
цялото статукво ур.од платен, ще ми вика трол чере.парски тоя безродник ге.рберастки.. ама че.репа беше добър докато даваше подк.упи на ба.це и гор.анов а м@ма ви плат.ена безродна
До долния

2021.06.17 | 17:54

23
Я го духай бе червен помияр
До мизерния трол

2021.06.17 | 17:54

22
Ти мри бе, боклук черепарски!
трол мизерен

2021.06.17 | 17:22

17
вино и вода през земя да пиеш
Човек от народа

2021.06.17 | 18:43

29
Голям боклук е тоя катил Минеков

Добави коментар

Водещи новини