Радев се срещна с посланиците на държавите членки от ЕС, Швейцария и САЩ и обяви: Служебното правителство работи за повишаване на прозрачността в институциите

  • 16 юни 2021 15:39

  • 995
  • 6
Радев се срещна с посланиците на държавите членки от ЕС, Швейцария и САЩ и обяви: Служебното правителство работи за повишаване на прозрачността в институциите
© Президентство

Служебният кабинет доказа, че министри с различни политически убеждения могат да се обединяват около ясни принципи, приоритети и ценности. Един от приоритетите на този кабинет е повишаването на прозрачността в работата на институциите и възвръщането на общественото доверие в тях. 

Това заяви президентът Румен Радев на работна среща в Националния исторически музей с посланиците на държавите членки от ЕС, Швейцария и САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В срещата участва вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, както и представител на Европейската комисия в България. 

Румен Радев категоричен: Инициативата "Три морета" не е военен съюз срещу Русия

Политическата ситуация в страната, борбата с корупцията, предстоящото домакинство на България на Инициативата „Три морета“, както и европейската интеграция на Република Северна Македония бяха сред темите, поставени от дипломатическите представители на срещата.

Наложените санкции върху български физически лица и компании по Глобалния закон „Магнитски“ на САЩ също бяха обсъдени по време на разговора. Президентът посочи, че от следващия български парламент ще се очаква да изработи правна рамка, която да предвижда процедури и подходи за реакция от институциите при подобни случаи в бъдеще. Служебното правителство вече е предприело първоначални стъпки в тази насока, за да не допусне блокиране на обществени средства и да защити банковия сектор в страната. Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на призова за изработване на мерки и на европейско ниво, за да не се стига до блокиране на предвидени за отделни държави членки европейски средства. 

Гражданите изискват реални резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта и очакват неотклонен ангажимент на българските институции и партньорите на страната ни за утвърждаване на справедливостта и прозрачността, посочи още президентът. Коментирано бе и изразходването на огромни публични средства от бившето правителство чрез т.нар. in-house възлагане, а не чрез обществени поръчки. Държавният глава определи като стъпка в правилната посока решението на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент да изпрати мисия в България след наложените санкции по Глобалния закон „Магнитски“ на български физически лица и фирми.

Утвърждаването на Инициативата „Три морета“ като платформа за активно икономическо и инвестиционно партньорство е важно не само за страните от Източна Европа, а и за постигането на реално социално и икономическо сближаване в Европейския съюз, заяви държавният глава по време на срещата. Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои приноса на българското домакинство за привличането на Гърция като гост на форума в София, както и за търсенето на интелигентни решения в областта на транспортната, енергийна и дигитална свързаност в региона, чрез свързването на научните и образователни центрове на страните участнички. 

Румен Радев се срещна със Зоран Заев в Брюксел

България подкрепя европейската перспектива на Република Северна Македония и утвърждаването на страната като силен съюзник в НАТО, подчерта още Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава оцени високо позитивните сигнали през последните седмици в отношенията между България и Република Северна Македония и преди всичко възстановяването на диалога на най-високо равнище. Президентът изрази надежда този диалог да води към конкретни устойчиви и необратими резултати в двустранните ни отношения с Република Северна Македония, което да ускори и европейската перспектива на югозападната ни съседка.

Novini.bg
995 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.06.16 | 19:05

6
Клевети и фалшификации!
Нищоправец

2021.06.16 | 17:18

5
Ами с кой да се срещне.В Брюксел всички го заобикалят като прокажен.Байдън го поздрави разминавайки се с него и той взе да разказва за "великата среща" ЖАЛЪК УРОД.
ГРАЖДАНИН

2021.06.16 | 16:28

3
Вънка злобния некадърен ФАТМАК И НЕГОВАТА БАНДА ЯНЕВ ,РАШКОВ,МИНЕКОВ И ДВАМАТА ОЛИГАРСИ ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ СЪС ОФШОРКИ И ЛЪЖИ!
И ОЩЕ

2021.06.16 | 16:33

4
Банда психопати АЛЧНИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ ,ИЗЛАГАТ И КЛЕВЕТЯТ БЪЛГАРИЯ ЗАЖДАЦСЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТТА! ОРГАНИЗИРАТ ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ СЪС СЪМНИТЕЛНИ МАШИНИ И СОФТУЕР! ТОВА СИ Е БОЛШЕВИКИ ПРЕВРАТ НА ГАДЕВ!
КГБ до олигофрена радефф

2021.06.16 | 16:26

2
товарищ радефф, не се опитвайте да го играете двоен агент! За тази роля сте изключително кух, даже кауните в хасковско са по-умни от вас. Това, че благородниците от ЕС уж ви подкрепят не значи НИЩО! Целта им е да спрете южен поток и това е удар не само срещу Русия, но и срещу енергийната НЕЗАВИСИМОСТ на БЪЛГАРИЯ! Естественото, че ако има г.азов хъб в Б.улгаристан, американските тецове ще бъдат излишни. ЕДИН ден БЪЛГАРСИЯТ НАРОД ще ви линчува другарю капиталист радефф!!

2021.06.16 | 16:08

1
Скандални разкрития , Корупция , Заварихме финансови злоупотреби , Закононарушения докладват министрите и нито един арестуван и подведен под отговорност ! Алоу Радев , Янев , Рашков ! Как я мислите тая работа ?!

Добави коментар

Водещи новини