Радев пред Еди Рама: Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е в интерес на целия регион

09 юни 2021 11:40

Радев пред Еди Рама: Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е в интерес на целия регион
© Президентство
244 7

Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е в интерес на целия регион и на Европейския съюз. България ще продължи да подкрепя усилията на своите съседи в този процес. Това заяви президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на работна среща днес с министър-председателя на Албания Еди Рама. Държавният глава потвърди подкрепата на страната ни за готовността на Албания да започне преговори за членство в ЕС.

България високо оценява постигнатото от Албания за изпълнение на Копенхагенските критерии за членство, включително и за европейското отношение към националните малцинства в страната, сред които и  българското, посочи Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

От изключително значение е процесът на европейска интеграция на Балканите да стъпва върху устойчиви и необратими резултати при изграждането на отношения на приятелство и добросъседство в региона, за което Албания е отличен пример, заяви още президентът. Обща бе оценката, че активният пряк двустранен диалог между отделните държави, както и срещите на високо ниво, дават възможност за търсене и намиране на общи решения за бъдещето.

Албания се стреми да повишава още повече качеството на образованието и науката в страната и ще работи за разширяване на партньорствата в тази сфера, както и за привличане на своя територия на утвърдени чуждестранни университети , стана ясно от думите на Еди Рама. Той открои интереса на албанските младежи към българските университети и отправи покана водещо българско висше училище да открие свой филиал в Албания.

Радина Лазарова
244 7

Свързани новини

Евро 2020

Коментари 7

Добави коментар
Michelleqnita

2021.06.10 | 05:26

7
М­­л­а­д­­­а­­ ­­­м­­о­к­­­р­­а­­­ ­у­­ч­е­­н­­и­­ч­­к­­а­­ ­­ч­у­­­к­­а­­­ ­­­ ­­W­ ­W­ ­­W­ ­­.­­ ­­B­ ­G­­­ ­­1­­ ­­7­­­ ­­.­ ­C­­ ­­L­­ ­­U­ ­­­B
Angelkheha

2021.06.09 | 22:43

6
М­­л­а­д­­­а­ ­м­­о­к­­­р­­­а­­­ ­­­у­ч­­­е­н­и­ч­­к­а­­­ ­­­ч­­­у­­к­­­а­ ­ ­­­W­­­ ­­­W­­­ ­­W­­­ ­.­­­ ­­B­­ ­­G­­­ ­­­1­­ ­7­­ ­­.­­­ ­­­C­ ­­­L­ ­­­U­­­ ­­­B

2021.06.09 | 14:23

5
Радев още незнае , обаче малко остава ще разбере на изборите как се вика на ходжата пезевенгин и се пърди в турска джамия.
реалист

2021.06.09 | 14:15

4
На президентските избори Радев ще изяде най-голямия депесарски шут от началото на демократичните промени до сега.

2021.06.09 | 14:15

3
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...
Ерни

2021.06.09 | 14:15

2
Всички заедно да свалим Радев. Мвр е с нас, жандармерията е с нас гн Гешев е с нас, Армията е с нас, всички са с нас.Какво искаме повече,няма кок да ни пребиват и влачат като кучета. Ние тогава издържахме и не се изплашихме, пък сега никак.От нас се иска сега мощна атака и да изгоним фатмака завинаги. България е сега зависима от Радев, искаме свобода за децата родители и внуците си -правова държава.

2021.06.09 | 14:09

1
аааа ,, в албания ,източните покрайнини на сърбия македония,северна добруджа,европейска част на турция,молдова,украйна,русия има бълг.национални малцинства и родината им е българия карадайь депесаринът сигурно искал да каже нещо като защо в българия не е така....

Добави коментар

Водещи новини