Стефан Янев провежда среща с премиера на Албания Еди Рама

  • 08 юни 2021 18:44

  • 343
  • 4
Стефан Янев провежда среща с премиера на Албания Еди Рама
©

Започна срещата на министър-председателя Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен с премиера на Албания Еди Рама, който е на посещение у нас днес и утре. Двамата лидери обсъждат двустранните отношения, актуални въпроси от европейския дневен ред и пътя на Албания към ЕС.

В хода на разговора министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен ще акцентира върху последователната и активна подкрепа на България за европейската перспектива на Албания. Българският премиер ще приветства решимостта на Албания за напредък в програмата за реформи на ЕС и постигането на положителни резултати в ключови области в това отношение.

Друг акцент в разговора ще бъде поставен върху добросъседските и приятелски отношения между България и Албания. Възможности за по-нататъшно сътрудничество от общ интерес съществуват в редица сектори като икономиката, селското стопанство, минното дело, енергетиката и високите технологии. Потенциал за задълбочаването на двустранните отношения има и в областта на транспорта и свързаността чрез развитието на Коридор №8, в сферата на образованието, културата и науката, социалното осигуряване. Очакванията са, че с оглед активизираното партньорство между двете страни през последните години с цел по-нататъшно засилване на секторното сътрудничество, ще бъдат постигнати още по-конкретни резултати в бъдеще.

Предмет на разговора ще бъде също значителната роля на българското национално малцинство в Албания като естествен „мост на приятелство“ между двете страни. Акцент ще бъде поставен и върху връзките в сектора на туризма.

След разговора на четири очи между министър-председателя Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен и премиера на Албания Еди Рама ще се проведе пленарно заседание на двете делегации.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
343 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Carabqxea

2021.06.09 | 11:31

4
М­л­а­­­д­­­а­­­ ­­­м­­о­­­к­р­­а­ ­­у­­­ч­е­­н­­­и­­­ч­­к­­а­­­ ­­ч­у­­­к­­а­ ­­ ­W­­ ­­W­­­ ­­W­­ ­­.­­ ­­­B­­­ ­G­ ­­­1­­­ ­­­7­­ ­­.­ ­­­C­ ­L­­­ ­­­U­­ ­­B
Bethhzzsa

2021.06.09 | 03:54

3
М­­­л­­а­д­а­ ­м­­о­к­р­­а­­­ ­у­ч­­е­­н­­­и­­­ч­­­к­­а­­ ­­­ч­­у­к­­­а­­­ ­ ­W­­ ­­W­ ­­­W­ ­­.­­­ ­­­B­ ­­­G­­ ­1­­ ­­­7­­­ ­­.­­­ ­C­­ ­­­L­­­ ­­­U­­­ ­B
Nrh

2021.06.08 | 20:36

2
Смачкан, про3т шапкар! Прилича на дъвкан и изплют! Отишъл е да продаде българския интерес на македонските сърбомани.
Juliaicgba

2021.06.08 | 19:06

1
М­­л­а­­­д­­а­­­ ­­м­о­­­к­­р­­­а­­ ­­­у­­­ч­е­­н­­­и­ч­к­­а­­­ ­ч­у­к­­­а­­ ­­ ­­W­­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­.­­ ­B­ ­­G­­­ ­1­ ­­7­ ­­.­ ­C­­­ ­­­L­­­ ­­­U­ ­­­B

Добави коментар

Водещи новини