Румен Радев проведе среща със съдии от Конституционния съд на Република Северна Македония

  • 08 юни 2021 16:36

  • 883
  • 2
Румен Радев проведе среща със съдии от Конституционния съд на Република Северна Македония
© Президентство

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе среща днес на „Дондуков“ 2 със съдии от Конституционния съд на Република Северна Македония. В срещата участваха председателите на Конституционните съдилища на България и Република Северна Македония Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев и Добрила Кацарска.

Правното сътрудничество между България и Република Северна Македония в контекста на европейската интеграция на югозападната ни съседка беше във фокуса на срещата. Държавният глава изрази готовността на страната ни да сподели с Република Северна Македония своя опит в областта на конституционното право и осъществените законодателни промени при присъединяването на страната ни към ЕС.

"Работата на дадена държава по транспониране и прилагане на европейското законодателство не приключва с нейното приемане в Европейския съюз, а е постоянен процес, отбеляза още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът призова също така за разширяване на двустранния диалог между България и Република Северна Македония в различни области и за постигането на устойчиви и необратими резултати в изграждането на добросъседски отношения между двете държави.

Последвайте канала на

Novini.bg
883 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Kenyadccla

2021.06.09 | 00:41

2
М­­­л­­а­д­­­а­­ ­м­­­о­­к­­­р­­­а­­ ­­­у­­ч­­­е­­­н­­и­­ч­­­к­­­а­­­ ­ч­­­у­к­а­­­ ­­­ ­­W­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­­­.­ ­­­B­­ ­­G­­­ ­1­ ­7­­­ ­­­.­­­ ­­­C­­­ ­L­­ ­­U­ ­­­B
popche

2021.06.08 | 18:47

1
пут..ка ти майчина ..

Добави коментар

Водещи новини