Янаки Стоилов се срещна с представители на съдиите, прокурорите и следователите

  • 03 юни 2021 11:18

  • 412
  • 4
Янаки Стоилов се срещна с представители на съдиите, прокурорите и следователите
© МП

Служебният министър на правосъдието проф. Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия и заместник-министър Мария ПавловаМария ПавловаМария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. На 9 април 2024 г. е проведоха среща с ръководството на Съюза на съдиите в България, Асоциацията на прокурорите в България (АСБ), Камарата на следователите в България (КСБ) и Съюза на синдикалните организации в Министерството на правосъдието. Това съобщават от пресцентъра на МП.

Пред съдийската организация проф. Стоилов постави въпроса за работата по съдебната карта. Министърът и председателят на Съюза г-н Калин Калпакчиев постигнаха съгласие, че трябва да се работи за създаването на ясни критерии, по които да се извърши тази дейност. На срещата беше засегната и темата за  Единната информационна система на съдилищата. Двете страни се обединиха около тезата, че електронното правосъдие е важна тема, по която трябва да се търси цялостен подход.

С Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите министър Стоилов и зам.-министър Павлова обсъдиха подобряването на диалога между институциите и магистратските организации. Председателят на Асоциацията на прокурорите г-н Владимир Николов изрази готовността на организацията да участва активно в предложения от проф. Стоилов анализ на специализираното правосъдие.

Председателят на Камарата на следователите г-н Петко Петков изрази желанието на следователите да участват по-активно в диалога в съдебната система, включително чрез участие в работни групи.

Министърът на правосъдието започна поредица от срещи с професионални и неправителствени организации

Синдикатите в сектор сигурност поставиха пред министър Стоилов и зам.-министър Павлова проблеми със забавяне на издаването на  подзаконови нормативни актове, което пречи на тяхната дейност. Стоилов и Павлова поеха ангажимент за краткото време на служебния кабинет да направят възможното за преодоляване на това забавяне.

Министърът на правосъдието проф. Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия и заместниците му продължават срещите си с други професионални организации, неправителствени организации и синдикат към Министерство на правосъдието. Днес те приемат представители на Висшия адвокатски съвет, Нотариалната камара, Камарата на частните съдебни изпълнители и Държавните съдебни изпълнители.

Последвайте канала на

Novini.bg
412 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Kaoriwmdda

2021.06.04 | 07:39

4
М­­л­­а­­д­­­а­­ ­м­­о­к­­­р­­­а­­­ ­у­ч­­е­н­и­ч­к­­­а­­ ­­ч­­у­к­­­а­­­ ­ ­­W­­ ­­W­­­ ­­­W­­ ­­­.­­ ­­­B­­­ ­­­G­­­ ­­1­­ ­7­­ ­­­.­­ ­­­C­ ­­­L­­­ ­U­­ ­­B
Amykfjfa

2021.06.03 | 21:42

3
М­­л­а­­­д­­­а­ ­­­м­­­о­к­­р­­­а­­­ ­­у­­ч­е­­н­и­­­ч­к­­а­­ ­­­ч­­­у­­к­­а­ ­ ­W­­ ­W­ ­­W­ ­.­ ­­B­­­ ­­G­­­ ­­­1­ ­­­7­­­ ­­­.­­ ­­­C­­­ ­L­­ ­­­U­­ ­­B
Nicolekpxva

2021.06.03 | 20:53

2
М­­­л­а­д­а­ ­­м­­о­­к­­­р­­­а­­ ­­­у­­ч­е­­н­и­ч­­­к­­а­­­ ­ч­­­у­к­­­а­­ ­­ ­­W­­ ­­W­ ­­W­­ ­­­.­ ­­B­­ ­G­­ ­­­1­ ­­7­­ ­­­.­­ ­­­C­­­ ­­L­ ­­­U­­ ­B
Jessicavibna

2021.06.03 | 20:18

1
М­­л­­­а­­д­а­­ ­м­­­о­­к­р­а­ ­­­у­­­ч­­­е­н­и­­­ч­к­­а­­­ ­­­ч­­у­­к­а­ ­ ­W­­ ­­­W­ ­­W­­ ­­­.­­ ­B­­­ ­G­ ­­1­­­ ­­7­­­ ­­­.­­ ­­­C­­­ ­L­­­ ­­U­ ­B

Добави коментар

Водещи новини