Радан Кънев: Рашков да се извини за "бивши хора"

  • 02 юни 2021 13:52

  • 2375
  • 9
Радан Кънев: Рашков да се извини за "бивши хора"
© Булфото, архив

Евродепутатът от Демократична България Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и не очаква да има последствия от писмото на колегите му от ГЕРБ/СДС, които сезираха Европейската комисия за действията на служебното правителство. Писмото беше изпратено от  Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов. Последва среща с председателя на групата на ЕНП Манфред Вебер. Самият Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и не е бил на разговорите. 

"Добре е, когато всички си даваме сметка, че европейските институции са важна част от гаранциите, за това, че България се развива успешно. Това вече са го разбрали и от ГЕРБ. Те сега са узрели за идеята, че ние сме част от Европа, че това не е чужбина, че ЕП е наша институция, а когато имаме съмнения, че в България се злоупотребява с властта, ние не само, че имаме право, но и сме длъжни да се обърнем към тази институция като евродепутати",заяви той пред БНР.

"Не очаквам нещо да последва от писмото на евродепутатите от ГЕРБ/СДС до колегите им за действията на служебното правителство, защото всички видяхме, че това писмо е несериозно. Аз винаги ще подкрепям правото им да се обръщат към евроинституциите, когато имат съмнения за злоупотреби с власт в България. Но в конкретния случай едни тежки квалификации с много прилагателни - това не върши работа. Европейските институции очакват конкретни факти за злоупотреба", коментира той.

По думите му обаче наистина остава отворен въпросът кой контролира служебното правителство, когато няма действащ парламент.

Манфред Вебер подкрепи коалицията ГЕРБ/СДС

"По въпроса за отстраняването на председателя на ДАНС аз споделям позицията на Демократична България, че много по-добре щеше да бъде правителството да се ограничи до назначаване на временно изпълняващ длъжността. Отстраняването на ръководството на службите беше, бих казал, неизбежно, но разумното решение беше назначаване на временно изпълняващ длъжността. Изобщо не трябва да имаме съмнение за временния характер на това управление", смята евродепутатът.

Според Кънев адмирации заслужават отделни решения на служебния кабинет във финансовата и икономическата сфера.

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и отправи критика към думите на служебния министър на вътрешните работи.

"Думите имат значение, особено в общество с тежки и неизлекувани рани от политическо насилие в миналото. Изразът "Бивши хора", дори използван неволно, е недопустим в България. Като човек, израсъл и възпитан в семейство на "бивши хора" по терминологията на комунистическата диктатура, очаквам г-н Рашков да се извини за тези думи", заяви евродепутатът.

Последвайте канала на

Novini.bg
2375 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Рада Д.

2021.06.05 | 05:29

9
Мaлкa мoкpa жълтoпaвeтнa yчeничкa, цял живoт ялa 6oй пo яйцeo6paзнaтa си глaвa, гopи oт жeлaниe дa e6e, нo всe нeя e6aт.
Jennifertdqpa

2021.06.03 | 09:14

8
М­­л­­а­­­д­­а­ ­­­м­о­к­р­а­­ ­­у­­­ч­е­н­­и­­ч­­к­а­ ­ч­у­­к­­а­­ ­­ ­W­­ ­­­W­­ ­­W­ ­­.­ ­­B­­­ ­G­ ­­­1­ ­­­7­­­ ­­.­ ­C­­­ ­L­­­ ­U­ ­­­B
Aliceujwua

2021.06.03 | 03:11

7
М­­­л­­­а­­д­­а­ ­­­м­о­к­­­р­­­а­ ­у­­ч­е­­н­­и­­ч­к­­а­ ­­ч­­­у­к­­а­­­ ­­ ­­W­ ­W­ ­­W­­ ­­­.­­­ ­B­­ ­G­­­ ­­1­­­ ­­­7­­­ ­­­.­­­ ­­C­ ­­L­­­ ­­­U­­ ­­­B
Laurathkda

2021.06.02 | 19:24

6
М­л­­­а­­д­­а­ ­­­м­­о­­­к­р­­а­ ­у­­­ч­­­е­­н­­и­ч­­к­­­а­ ­ч­­у­­к­а­­­ ­­ ­­­W­­­ ­­­W­ ­­­W­­ ­.­­­ ­­­B­ ­­­G­­­ ­1­­­ ­­7­ ­.­­ ­C­­­ ­­­L­­­ ­­­U­ ­­­B
Lesliefhjya

2021.06.02 | 19:22

5
М­­­л­­а­­­д­­­а­­ ­­­м­­­о­к­­р­­­а­­ ­у­­ч­е­­н­­­и­­ч­к­­а­­ ­ч­­­у­­­к­­­а­­­ ­­­ ­­W­ ­W­­­ ­W­ ­.­­­ ­­­B­ ­­­G­­­ ­1­ ­7­ ­.­­ ­­C­­­ ­­­L­­ ­­­U­­ ­­­B
Cheryllovia

2021.06.02 | 19:17

4
М­­­л­­а­д­­­а­­­ ­­­м­­о­­к­­­р­а­ ­­у­ч­­е­­­н­­­и­­ч­­­к­­а­ ­ч­­­у­­к­а­­­ ­ ­­W­­­ ­­W­ ­­W­­ ­.­ ­­­B­­­ ­­­G­­ ­­1­­ ­­­7­­ ­­­.­ ­­­C­­­ ­­­L­ ­­U­ ­­B
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.06.02 | 14:33

3
Рада дълбоката още мърда да е.ба и к.урвата смачкана!
мииии

2021.06.02 | 14:19

2
Пидалчев Рамаданов се изсекна по въпроса!!!!
тОЯ пА

2021.06.02 | 14:09

1
О, жив ли си бре Рамаданe, теб пък, кой те бръснe за сливa

Добави коментар

Водещи новини