Радев: Имаме прекрасен повод да подновим диалога между България и Република Северна Македония на най-високо ниво

  • 26 май 2021 15:28

  • 1702
  • 45
Радев: Имаме прекрасен повод да подновим диалога между България и Република Северна Македония на най-високо ниво
© Президентство

Съвместното пътуване на делегации от България и Република Северна Македония до Рим и отдаването на почит пред светите братя Кирил и Методий е прекрасен повод да подновим диалога между двете страни на най-високо ниво. Това заяви пред журналисти в Скопие държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на след разговор с колегата си от Република Северна Македония Стево Пендаровски.

Двамата проведоха кратка среща, преди водената от Пендаровски делегация да се присъедини към българската делегация начело с президента Радев, която ще бъде на визита във Ватикана и Италианската република. За пръв път двете делегации пътуваха заедно за Рим, където да отдадат почит пред делото на св. св. Кирил и Методий.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че съвместното пътуване е повод България и Република Северна Македония да заявят обща воля за развитие на нашите отношения на основата на сътрудничество, приятелство и добросъседство. Българският президент благодари за гостоприемството в Скопие, макар и посещението му там да е за кратко.

Трябва да възобновим доверието и като приятели да разговаряме по най-тежките въпроси, които ни пречат, и се надявам скоро те да ни сближат, заяви президентът Стево Пендарвоски пред медиите в съвместното изявление с държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Президентът на Република Северна Македония посочи, че на оперативно ниво разговорите между двете държави се водят от двете правителства и занапред ще е така. „Ние сме тук, за да можем да успокоим атмосферата и да говорим за този проблем, който стои между нас последната година на един по-различен език“, допълни Пендаровски.

Последвайте канала на

Novini.bg
1702 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
Tracyikwua

2021.05.27 | 13:32

45
М­­л­­­а­д­а­ ­­­м­­о­к­­р­­а­­­ ­у­­ч­е­­­н­и­­ч­­­к­­а­­ ­­ч­­­у­­­к­­­а­­ ­­­ ­­­W­ ­­­W­­­ ­­­W­ ­­­.­­­ ­­B­­ ­G­­ ­­1­ ­7­­ ­.­­­ ­­C­­­ ­L­­ ­­­U­ ­B
Estherpkiya

2021.05.27 | 13:17

44
М­­­л­­­а­­­д­­а­ ­м­­о­­к­­р­а­­ ­­­у­ч­­е­н­и­ч­­­к­­а­­ ­ч­­­у­к­­а­­­ ­­­ ­­W­ ­­W­­ ­W­ ­­.­­­ ­B­ ­­­G­ ­­1­­ ­­­7­­­ ­.­­ ­­C­­­ ­­L­­­ ­­­U­ ­B
Lisafklea

2021.05.27 | 11:04

43
М­­л­­а­д­а­ ­­м­­о­­­к­­­р­­­а­­­ ­­­у­ч­­е­­н­и­ч­­­к­а­­­ ­­­ч­­­у­­­к­а­­­ ­ ­W­­ ­­­W­­ ­W­­ ­­­.­­­ ­­B­­ ­G­­ ­­1­­­ ­­­7­ ­­­.­­ ­­­C­ ­­L­­ ­­­U­­ ­­B

2021.05.26 | 23:34

37
Психическото състояние на Р. Радев е патологично явление! Действията му се ръководят от неистовото желание да прилича на някого, на когото тайно се възхищава и завижда до полуда, но осъзнава, че никога не може да бъде като него, защото самата природа го е създала като една озлобена, егоистична, комплексирана, вечно недоволна и нещастна твар! Това скрито, вътрешно преклонение и стремеж за подражание към човека, издигнат тайно в неговото подсъзнание в култ (разбирай Б. Борисов) води до налудничавото желание за отмъщение и дори физическа разправа, с цел този недостижим за него образ да изчезне от света! Той е неговата злощастна карма! Затова всички негови словоизлияния започват и завършват с Б. Борисов! Не съм психиатър, но сигурно в тази наука има точна, специфична терминология за такъв вид патология. Горко му на такъв нещастник! Горко и на наивните българи, които се довериха на извратеното его и жаждата за мъст и власт на нещастния българомразец „Фигурант”, който ги използва за задоволяване на собствената си егоистична мания за лидерство, без никаква реална оценка на собственото си нищожество! ! Горко ни и на нас, всички българи, ако не се мобилизираме на 11 юли. Единствения изход да спасим родината си е да ГЛАСУВАМЕ ЗА ПЪЛНО МНОЗИНСТВО на доказалата се като най-отговорна за бъдещето и стабилността на България политическа партия ГЕРБ!! Само това ще ни спаси!

2021.05.27 | 07:19

42
Гроб за герб на 11.07 майкави мръсна.

2021.05.27 | 07:18

41
ПЕЕВСКИ ПРЕБИТ В ДУБАЙ КЪРПЯТ ГО В ШВЕЙЦАРИЯ ТЪРСИ УКРИТИЯ В КАТАР ПРЕДИ 10 ДНИ СЕ Е СЛУЧИЛО НАПАДАТЕЛИТЕ ГОВОРИЛИ РУСКИ ОХРАНАТА НА ПЕЕВСКИ СЪЩО Е БИЛА В КОМА.ВСИЧКИ БИЛИ БУКВАЛНО РАЗМАЗАНИ ТЪРСЯТ БОРИСОВ

2021.05.26 | 23:35

40
Уж гласувах за летец, а то излезе, че съм гласувала за комунистически миризлив подлец. Гласувах за уж десните от Дай България, а насреща ти се прегръщат, Рада Дълбоката и бившата на СС Момата, Ел. Йончева. Сега как да гласувам за Пинокио и Гнома, като зад тях надничат Черепа, Чалмата, Импекса и Костинбродската корвета. Затова ще гласувам за синята идея и нейния носител СДС, защото съм десен човек и обичам България..

2021.05.26 | 23:35

39
Радев не е избран от народа а от Сорос и САЩ е.....назначен.Борбата е Радев да стане единствен със власт,НО..... Радев не е родолюбец.Всичко върви пи план и Радев успешно изпълнява плана за ДОубнищожаване на българския народ.За съжаление България се управлява отвън а Радев е изпълнителя на началниците отвън.А това са:100% Сорос.САЩ и Кремъл .Не забравяйте,че това дето е зад завесата,няма никой да ви го съобщи пи БТВ и НОВА.Само знам,че Радев....НЕ ...работи в интерес на българите.... това е ФАКТ.

2021.05.26 | 23:34

38
Радев зове за Евразия, ама я да видим....За НЕуспеха на комунистическия режим, няма по голямо доказателство-Справка - КНДР или Северна Корея, образувана през 1948 година от съветската окупационна зона на Корейския полуостров. Еднопартийна и тоталитарна. Няма смисъл да поствам картинки, за да откриете 10-те разлики между Северна и Южна Корея. Няма смисъл и да търся онова видео в което всички реват за Ким Ир Сен, а който не реве - затвор :) Какво още мога да добавя, може би нещо за икономиката, което и сами можете да намерите в гугъл. Иначе хубаво говорят социалистите, де да беше и истина... Фактите говорят по-добре! Интересно защо нито един от нашите комунисти, не е емигрирал в Северна Корея, след като комунизма е такъв рай.
Melissagngta

2021.05.26 | 23:29

36
М­­л­­а­­­д­­а­­ ­м­­о­­­к­­­р­­а­ ­у­­ч­­е­н­­­и­­­ч­­к­­­а­­­ ­­ч­­­у­­­к­а­­­ ­ ­W­­­ ­W­­ ­­­W­­­ ­­.­ ­B­ ­­G­­­ ­­­1­­­ ­7­­ ­­.­­­ ­­C­­ ­­­L­­ ­­U­­­ ­­B
Tarammjca

2021.05.26 | 21:17

35
М­л­а­д­а­­­ ­­­м­­­о­к­­­р­­­а­­­ ­­у­­ч­е­­­н­­­и­ч­­­к­­­а­­ ­­­ч­­­у­к­­­а­­ ­­ ­W­ ­­­W­­ ­­­W­ ­­­.­­ ­B­­­ ­G­­­ ­­1­­­ ­­­7­­ ­­­.­­­ ­C­­­ ­­­L­­­ ­­U­ ­­­B
Така

2021.05.26 | 20:15

34
Македонистите сами си пишат историята както се пише комикс. Остава да добавят КингКонг за герб и тогава са готови за Европа. Щом на Европа и харесват клоуни, да си ги интегрира и да се види в чудо за 3-години с македонисти. Европейската цивилизация ще бъде прекроена по просташки-нагъл македонистки модел.

Добави коментар

Водещи новини