Водещите новини! Избори, нови коалиции и подслушване

  • 23 май 2021 21:23

  • 1286
  • 9
Водещите новини! Избори, нови коалиции и подслушване
©

Водещите новини на 23 май 2021 година.

Проектът на Жан Виденов може или да избухне или само да "мигне" и изчезне. Това заяви пред БНТ политическият пиар Нидал Алгафари. "Жан Виденов не трябва да се подценява. Той влезе и излезе беден от властта, което е атестат в очите на хората", коментира темата социологът Кольо Колев.

Подслушването 

"Политици може и да са искали по телефона пари от барони, затова да са попаднали в списъци за подслушване", предложи като вариант Алгафари по скандалната тема за политическото подслушване, разкри Нидал Алгафари. 

Избори 

"Трябва да се избере власт. Трети път избирателите няма да понесат това нещо", коментира Кольо Колев предстоящите предсрочни избори. 

"Хората искат спокойствие и предвидимост, както и да се премахне чувството на липса на справедливост", завърши политическият пиар за очакванията от вота. 

Нидал Алгафари vs Кольо Колев: Избори, власт и подслушване

Четири политически партии са в новата предизборна коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", която ще участва в парламентарните избори на 11 юли, съобщиха днес на брифинг от инициативата.

Това са социалистическата партия "Български път" с председател проф. Ангел Димов, политическата партия "Българска прогресивна линия" с председател Красимир Янков, политическата партия "Възраждане на отечеството" с лидер Николай Малинов и политическата партия "Партия на българските комунисти" с лидер Иван Пенчев. Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар е Жан Виденов. Атанасов каза, че Жан Виденов е "архитектът на коалицията" и той ги е убедил, че трябва да са с русофилите.

Жан Виденов представи новата предизборна коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република"

Лидерът на КОД и боксьорът Кубрат Пулев дадоха съвместен брифинг преди официалните разговори дали шампионът ще се включи в политиката. Припомняме, че вчера председателят на Консервативно обединение на десницата се свърза по телефона с шампиона по бокс, който през последните месеци остро критикува българските политици и липсата на ефективно лидерство. Кубрат Пулев е одобрил изцяло идеята на КОД, БЗНС и БДФ да обединят българската десница.

Ако не искаме още от същото е нужна нова политическа енергия. Виждам в хора като Кубрат тази енергия - подкрепата и обичта на хора. Ако той е готов да излезе от рамките на верните констатации, тогава тази енергия ще бъде качена на нов "ринг", заяви Петър Москов. 

Москов към Кубрат Пулев: Шампионе, ако си готов, да се качваме на ринга!

Мая Манолова обяви днес, че е подписала коалиционно и политическо споразумение за общо явяване на изборите на 11 юли с "Отровното трио", "Движение 21" на Татяна Дончева, движение "България на гражданите" и ЕНП. По думите й листите ще се формират 70 процента гражданско участие и 30 процента участие на партийни кандидати. Тя посочи, че на предишните избори, през април, съотношението е било 90 на 10. 

"Оставаме в същия формат. Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите. Препотвърдихме и нашите приоритети - окончателно разграждане на мафиотския корупционен модел, възстановяване на демокрацията, справедливостта и върховенството на правото, повишаване на доходите на българските граждани, свободна конкуренция за бизнеса, преизчисляване на пенсиите чиста и зелена България", каза Манолова.

 Стана ясно ще се включи ли Татяна Дончева в широката лява коалиция на БСП и разпада ли се ИСМВ

Служебният кабинет прави неща, които не са му работа. Цел на служебните кабинети е да осигурят приемственост в администрацията, да осигурят добрата работа на държавата и да подготвят избори. Това заяви пред БНР Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ. 

"Не разбирам смяната на шефовете на НАП, на ДНСК, на Митниците. Чисто политически е ясно какво се случва. Връщат се фигури от времето на Орешарски... Служебният кабинет не трябва да се опитва да овладява държавата, не може да прави такива радикални промени“, каза още той. 

Митов: Няма доказателства за подслушвания, те ще се окажат фалшива новина

Приключи заседанието на специализирания съд за определяне на мярката за неотклонение на Георги Попов.

В крайна сметка съдебният състав определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 40 000 лева, като тя трябва да бъде внесена до 10 дни. Съдът смята, че няма опасност Попов да се укрие. Не е налице и опасност да извърши друго престъпление.

Съдът пусна дясната ръка на Васил Божков под парична гаранция

Българският оръжеен търговец Емилиян Гебрев твърди, че неговата компания ЕМКО е съхранявала в складовете в чешкото село Върбетице стари боеприпаси от времето на Варшавския договор, които не са били предназначени за продажба. Гебрев заяви това в публикувано вчера интервю за германското сп."Шпигел", предаде ТАСС.

"Нашата компания, както и много други фирми, наемаше складове във Върбетице. Съхранявахме там стари боеприпаси от времето на Варшавския договор, които бяхме придобили в Чехия", казва предприемачът и добавя, че те не са били предназначени за продажба.

Гебрев проговори пред "Шпигел" за оръжейните складове

Европейският съюз заяви днес, че на всички пътници от самолета на "Райънеър", който бе принуден от Беларус да се приземи в Минск, трябва веднага да бъде позволено да възобновят пътуванията си, предаде Ройтерс.

"ВСИЧКИ пътници трябва незабавно да могат да продължат пътуването до Вилнюс и безопасността им да бъде гарантирана", написа в Туитър председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

На борда на отклонения самолет в Минск е имало и българин

Тринадесет души загинаха при падането днес на кабинка от закрития лифт в Стреза, курорт, разположен на брега на езерото Лаго Маджоре в Италия, предаде АФП. По-рано беше съобщено за 9 загинали.

Двама души са тежко ранени и са откарани по въздух в болница в Торино, съобщиха спасителните служби в Туитър. Ранените са деца съответно на девет и пет години. 

Броят на жертвите при инцидента с лифт в Италия се увеличи

В социалните мрежи се появиха предполагаеми снимки на дъщерята на емира на Дубай, принцеса Латифа, съобщила преди време, че я държат затворена против волята й. На тях тя е в два от най-големите търговски центрове в Дубай, предаде АП.

Фотосите са публикувани от жена, разпозната в британските медии като бивша военнослужеща от кралските ВМС. На тях принцеса Латифа бинт Мохамед Ал Мактум е на кино в "Мол ъф дъ Емирейтс" и в ресторант в "Дубай мол", който се намира близо до най-високата сграда в света - "Бурдж Халифа". Ако се съди по филмовите реклами, снимките вероятно са направени през май.

Снимки в социалните медии показват дубайска принцеса Латифа, чиято съдба обезпокои ООН

Италия стана победител в тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия", което се проведе в нидерландския град Ротердам, след като събра най-много гласове на финала на престижното събитие, съобщи официалният сайт на "Евровизия".

Италианската рок-група "Монескин" (Maneskin), спечели конкурса с песента "Zitti E Buoni". Втори и трети се класираха съответно Франция и Швейцария.

Италия спечели "Евровизия" 2021

Последвайте канала на

Novini.bg
1286 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Amandadjpna

2021.05.25 | 14:12

9
М­л­­а­д­­а­ ­­­м­­о­­­к­­р­­­а­­­ ­­­у­­ч­е­­­н­и­ч­­к­а­­­ ­­­ч­­­у­­­к­а­­ ­ ­­­W­­ ­W­­­ ­W­­­ ­­.­­­ ­B­­­ ­G­ ­­1­­­ ­­7­­­ ­­.­­­ ­C­­ ­­­L­ ­­U­­­ ­­B
Jessicaepnpa

2021.05.25 | 04:53

8
М­­­л­а­д­а­­­ ­м­о­­­к­­р­а­­­ ­­у­­ч­­­е­н­­­и­­­ч­к­­а­­ ­­ч­­у­к­а­ ­ ­W­­ ­W­­ ­W­­­ ­.­ ­­­B­­ ­­G­­ ­­1­­ ­­7­ ­.­­ ­C­­­ ­­­L­ ­­U­­ ­B
Michelleottsa

2021.05.25 | 04:05

7
М­л­а­­­д­а­­ ­м­о­­к­­­р­­а­­ ­у­ч­е­­н­­и­ч­к­­­а­­ ­­ч­­­у­к­­а­ ­­ ­­W­­­ ­W­ ­­W­ ­­­.­­­ ­­B­ ­G­­­ ­1­­­ ­­­7­­­ ­­.­­­ ­­­C­­ ­L­­ ­­­U­­ ­­B
Michelemegsa

2021.05.24 | 21:50

6
М­­­л­а­д­­а­­ ­­­м­о­­к­­р­­а­­­ ­у­­ч­­е­­­н­­­и­ч­­к­­а­ ­­ч­­у­к­­­а­ ­­ ­W­­ ­W­­­ ­­W­­ ­­.­­­ ­­B­ ­G­­­ ­1­­ ­7­­ ­.­­ ­­­C­­­ ­L­ ­U­­ ­­B
Sharnettefsyua

2021.05.24 | 15:23

5
М­л­­­а­­д­а­­­ ­­­м­­­о­к­­р­­­а­­ ­у­­­ч­е­­­н­­и­ч­­к­а­­ ­ч­у­­­к­­а­ ­­­ ­W­­ ­­­W­­ ­W­ ­­­.­­­ ­­B­ ­G­ ­­1­­­ ­­­7­­ ­­­.­­ ­­­C­­­ ­­L­­ ­­­U­­­ ­­­B
Jessicahqtja

2021.05.24 | 07:12

4
М­л­­а­д­­­а­­ ­­­м­о­­­к­­­р­а­­­ ­у­ч­е­н­­­и­­ч­­­к­­а­­­ ­ч­­у­к­­­а­­ ­­ ­­­W­­ ­W­­ ­W­ ­.­­ ­­­B­­­ ­G­­­ ­1­­ ­7­ ­­.­­­ ­­C­­ ­­L­­­ ­­U­­­ ­B
Danastlcea

2021.05.24 | 03:08

3
М­л­­­а­д­­­а­­ ­­м­о­­к­р­­а­­­ ­­­у­ч­­­е­­н­­­и­ч­к­а­ ­­ч­у­к­­а­­­ ­­­ ­W­­ ­W­ ­W­ ­­.­­­ ­­B­ ­G­­­ ­1­­­ ­­7­ ­­­.­­ ­C­­ ­­L­­ ­U­­­ ­­B
Andreauknba

2021.05.24 | 01:37

2
М­­л­­­а­­­д­а­­ ­­­м­о­­­к­­р­­­а­­­ ­­у­­­ч­­е­н­­­и­­ч­к­а­­ ­­ч­­у­к­­а­­­ ­­­ ­W­ ­W­­­ ­W­­ ­­.­­ ­B­­ ­­­G­­ ­­­1­ ­7­­ ­­.­­­ ­C­ ­L­­ ­­­U­­­ ­B
Amyfxlpa

2021.05.23 | 23:52

1
М­­­л­­а­­д­­­а­­­ ­м­­­о­­к­­р­­а­ ­­­у­ч­е­н­­­и­­­ч­к­­­а­­ ­­ч­­у­­к­а­­ ­­­ ­­W­­ ­­W­­ ­­W­­ ­­­.­­ ­­B­ ­G­­ ­­1­­ ­7­­­ ­­.­­­ ­C­­ ­L­­ ­­­U­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини