Стефан Янев с коментар за хаоса в държавата, Васил Божков, подслушванията и пандемията

  • 21 май 2021 21:40

  • 9974
  • 99
Стефан Янев с коментар за хаоса в държавата, Васил Божков, подслушванията и пандемията
© БНТ

Заварих хаос в държавната администрация, в начина на функционирането ѝ. Това не отговаря на модела на взимане на решения и прозрачно управление. Заварихме тежко наследство. Ще направим всичко възможно, за да поставим началото на някакъв ред в държавата. Аз съм заявил, че ще работим на базата на откритост и прозрачност, пред очите на хората. Това заяви в интервю за "Панорама" по БНТ служебният министър-председател Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Премиерът потвърди, че е имало подслушване на опозиционни политици.

По всички твърдения, които вече излязоха в медийното пространство, отговорът е "да". Разбира се, в момента се извършват проверки. Когато се запознаем с техния резултат, ще имаме и конкретно говорене, но вижте – проблемът с подслушванията е много сериозен, това е насаждане на страх, насаждане на контрол, уточни той.

В коментар на твърдението си и дали има категорично доказани факти, че е имало подслушване на политици от опозицията, служебният премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен подчерта, че "категоричните факти могат да бъдат потвърдени в съда".

Бойко Рашков: ДАНС е подслушвала политици, унищожават се документи

На въпрос дали шефовете на ДАНС и Разузнаването ще бъдат освободени от своите длъжности Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен отвърна, че "ще се търси вариант за тяхното отстраняване, тъй като вече са уронили престижа на службите, които представляват".

Служебният министър-председател подчерта още, че ревизията няма как да бъде основен приоритет на кабинета, тъй като не може да има ревизия в рамките на два месеца, когато подготовката за изборите е главна задача.

Шефовете на ДАНС и на разузнаването са на работа

По отношение на пандемията той разкри, че се работи по изграждането на нова стратегия.

Винаги има рискове, но трябва да бъде променена стратегията за управление на пандемията. Резултатите за момента не са задоволителни, тъй като са лежали основно на някаква пиар стратегия. Разбира се, има и постижения, но в много ограничени рамки. Работим по изграждането на нова стратегия – от една страна здравните мерки да бъдат адекватни, да продължи ваксинацията и да се положат усилия за подпомагането на българския бизнес с акцент върху малките и средни предприятия. В това отношение подготвяме една нова икономическа стратегия, с която ще бъде запознато обществото много скоро. Иначе не мисля, че ще има някакви радикални мерки, но това е в ръцете на здравния министър д-р Кацаров и неговия екип, коментира Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

За позицията на България спрямо РС Македония служебният премиер бе категоричен, че българската страна няма как да отстъпи от своята позиция, която е оформена с декларация на българския парламент.

,,Българската позиция е ясна. Но ние сме готови за неформални разговори със Северна Македония'', добави той.

По адрес на бизнесмена Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от Янев увери, че не го познава, нито знае миналото му.

Относно назначението на Румен Спецов за ръководител на НАП министър-председателят заяви, че той е бил предложен от финансовия министър.

За скандала с вътрешния министър Бойко Рашков, който преди няколко дни обяви пред БНР, че би уволнил водещите на сутрешния блок на bTV заради въпросите им за Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен отбеляза, че политиците не бива да си позволяват оценка по отношение на журналистите.

Рашков със скандално изявление: Ако съм шеф на bTV, ще отстраня Гавазова и Йовчев

В края на интервюто си служебният премиер изрази надежда кабинетът да не направи нещо, с което да злепостави президента Румен Радев, което би се отразило в негативен план на кампанията му за президентските избори наесен.

Българското общество, поне в последните 30 години на т.нар преход, се нагледало на достатъчно кръв, пот и сълзи и резултатите са такива, каквито ги виждаме днес. Съгласен съм да отида на война за българската държавност. Ако не се борим за нашето настояще и нашето бъдеще, значи войната е загубена. Но в политиката не бива да има война. Политиката е отговорност, даване на сигурност на хората. Всеки един човек иска да има хоризонт и да вижда предсказуемост, завърши премиерът Янев.

Последвайте канала на

Novini.bg
9974 99

Свързани новини

Коментари 99

Добави коментар

2021.05.26 | 13:26

99
ГН ЯНЕВ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕМ ВСИЧКИ НИЩО НЯМА ОЩЕ РАЗКРИТО ТОВА Е ВЪРХЪТ НА АЙЗБЕРГА СМЕНИМ ЛИ ГЕШЕВ ТОГАВА ЩЕСЕ ОТПУШИ КАНАЛА.ВСИЧКИ ИМАТ ОЩЕ СТРАХ ОТ ГЕШЕВ.
Triciahwpna

2021.05.24 | 12:16

98
М­л­а­д­­а­­ ­­­м­о­­­к­­­р­а­­­ ­­­у­­ч­­­е­­­н­­­и­­ч­­к­­а­­­ ­­ч­у­­к­­а­­ ­­ ­­­W­­­ ­W­­ ­W­­­ ­­­.­­ ­­­B­­­ ­­G­ ­­1­­­ ­­7­­­ ­­.­­ ­­C­­­ ­L­­ ­U­­ ­­B
Stephanieyansa

2021.05.24 | 07:26

97
М­­­л­­а­­­д­а­ ­­­м­о­к­­­р­а­­­ ­­­у­­­ч­е­н­­­и­­­ч­к­­а­­ ­­ч­­у­к­а­ ­­ ­­­W­ ­­W­­ ­W­­­ ­­­.­ ­­B­ ­G­­­ ­­1­­ ­7­ ­­.­­­ ­­­C­ ­­­L­ ­­U­­ ­­B
Lalaineebfwa

2021.05.23 | 21:20

96
М­­л­а­­д­­­а­­ ­­м­­­о­к­р­­­а­­­ ­­у­­­ч­е­­н­­и­­­ч­­к­а­­ ­ч­­­у­­к­­а­­­ ­­ ­W­­ ­­W­­ ­W­­ ­­.­­ ­B­­ ­G­­­ ­1­­­ ­7­­ ­.­­­ ­C­­ ­­­L­ ­­U­­­ ­­­B
Tiffanyjhzaa

2021.05.23 | 17:50

95
М­­л­­­а­д­а­­ ­м­­о­­к­­­р­­а­ ­у­ч­е­­н­­­и­ч­­­к­а­­­ ­­ч­­у­­­к­­­а­­ ­ ­W­­­ ­­W­ ­W­ ­­­.­­ ­­­B­­­ ­­G­­­ ­1­ ­­7­ ­­­.­­ ­­­C­­ ­­­L­ ­U­ ­­­B
Jazzyujrfa

2021.05.23 | 00:50

94
М­­­л­­­а­­­д­­а­­­ ­­­м­­о­­­к­­­р­а­­­ ­у­­­ч­­­е­н­и­­­ч­­к­­­а­ ­ч­у­­к­­­а­­ ­­ ­W­­­ ­W­ ­­W­­ ­­­.­­­ ­­B­­ ­­G­­­ ­1­­­ ­­7­­ ­­.­ ­­C­­ ­L­­­ ­­­U­­­ ­­B
валери иванов

2021.05.22 | 18:56

93
тцтцтцт.....Другарю Янев,като какъв сте подслушван преди изборите на 4 април-та,вие сте бил господин Никой тогава

2021.05.22 | 18:54

92
POREDNATA 4ERVENA PODLOGA
Lisadmcha

2021.05.22 | 16:52

91
М­­л­­­а­д­а­­­ ­­м­­­о­­к­р­­а­­­ ­­у­­ч­е­н­­­и­­­ч­к­­а­­ ­­ч­у­­­к­­­а­­­ ­ ­­W­­­ ­W­­­ ­­W­­ ­.­­­ ­­B­­­ ­G­­­ ­­­1­­­ ­7­­ ­­­.­­ ­­C­­ ­­­L­ ­­U­­­ ­B

2021.05.21 | 22:08

9
Защо на пример "доброто " БСП не обещава нищо на народа, още по малко със срокове? Защо на пример " лошата" ГЕРГ обещава много неща и със срокове и всичко изпълнява в срок?

2021.05.22 | 10:44

90
Само като му видиш погледа и физиономията - ако не си съгласен с него - на са пу н!

2021.05.22 | 08:44

89
Предизборен трик.

2021.05.22 | 00:25

54
ПОДСЛУШВАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ГОВОРИЛИ С 32 БИВШИ ОПОЗИЦИОННИ И НАСТОЯЩИ УПРАВЛЯВАЩИ ПОЛИТИЦИ! СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ПОТУЛИ ГАФА И ГО ПРЕПИШЕ НА ГЕРБ!

Добави коментар

Водещи новини