Стефан Янев проведе среща с посланика на Федерална република Германия Кристоф Айхорн

  • 20 май 2021 16:28

  • 225
  • 1
Стефан Янев проведе среща с посланика на Федерална република Германия Кристоф Айхорн
©

Министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен проведе среща с посланика на Федерална република Германия Кристоф Айхорн. В рамките на срещата беше поставен акцент върху традиционно добрите взаимоотношения на двете държави и възможностите за задълбочаване на взаимоизгодното сътрудничество, по-специално в сферите на икономиката, сигурността и международните отношения.

Министър-председателят на Република България използва възможността да потвърди участието си в Срещата на върха по линия на Берлинския процес, която ще се проведе под формата на видео конференция на 5 юли 2021 г.

Беше обсъдена темата относно перспективите за присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз.

Фокусът бе насочен към провеждането на предстоящите парламентарни избори и предизвикателствата, които стоят пред двете държави в това отношение. Обсъдени бяха конкретни механизми за облекчаване на процеса и готовност от немска страна за съдействие.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Karauejna

2021.05.21 | 08:43

1
М­л­а­­д­­а­­ ­­м­­­о­­­к­р­а­­­ ­­­у­­ч­е­­­н­и­­ч­к­а­­­ ­­ч­у­­­к­а­ ­­­ ­W­ ­­­W­­­ ­­W­ ­.­­­ ­­B­ ­G­ ­­1­­­ ­7­­­ ­­.­­ ­­­C­ ­­­L­­ ­­­U­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини