Атанас Атанасов призова да се демонтира Борисовата държава

  • 20 май 2021 08:28

  • 3108
  • 48
Атанас Атанасов призова да се демонтира Борисовата държава
© Bulphoto/архив

За да се случи прозрачност на следващите избори, е необходимо да бъде демонтирана Борисовата държава. Трябва да бъдат освобождавани още хора от репресивния апарат на Борисовата държава. Това заяви в интервю за БНР съпредседателят на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено отАтанас АтанасовАтанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров. Според него „тези процеси и кадрови промени се развиват твърде бавно“.

Наложително е да бъдат освободени почти всички областни директори на МВР в страната, смята бившият шеф на Националната служба за сигурност. Относно промените в Столичната дирекция на МВР Атанасов изтъкна, че при „козметични промени“ се разнасят „големи писъци“.

Днес встъпват в длъжност новите областни управители

По повод излезлите в отпуск шефове на ДАНС и ДАР, които първо не се явиха при служебния премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен, а след това се явиха, но той отказа среща с тях, Атанасов отбеляза, че „тяхната съдба е решена и ще приключи до няколко дни“.

Атанас АтанасовАтанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров е на мнение, че вътрешният министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския „проявява енергия, но се опитват да го заблуждават, да му отклоняват вниманието“.

„Има изразена съпротива срещу опитите за кадрови промени“, подчерта Атанас АтанасовАтанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров.

Той даде пример с акцията в Пловдив и арестите в Трето РПУ в града.

Рашков за арестуваните полицаи в Пловдив: Престъпници с пагон! Ще има рокади

„Това е съвместна операция на прокуратурата и на „Вътрешна сигурност“ в МВР с цел да бъде спасен от уволнение директорът на „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков. Това е най-верният човек на Гешев вътре в МВР.“

Шефовете на ДАНС и на разузнаването са на работа

Злоупотреба със СРС с политическа цел, за да бъдат контролирани и следени политически дейци са извършвани в три звена на специалните служби, твърди Атанас АтанасовАтанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров. Той призова вътрешния министър „да извърши щателна проверка“.

Атанасов апелира Бойко Рашков да извърши проверка по отношение на кои лица са използвани СРС в последните три месеца от дирекция „Вътрешна сигурност“, както и по кои оперативни дела е извършено унищожаване на материалите, придобити чрез специални разузнавателни средства, откакто е назначено служебното правителство.

„Самозабравили са се тези хора, начело с Борисов и тази кохорта от специалните служби. През последните години са вършели безобразия, които трябва да бъдат демаскирани. Българската общественост да разбере с какви средства и методи е крепена властта на Борисов. /…/ Публичност и прозрачност трябва да бъде дадена на тези скрити механизми за крепене на Борисовата държава“, коментира Атанас АтанасовАтанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров.

Ако доскоро бяхме премиерска република, а сега сме президентска република, е крайно време след изборите на 11 юли да възстановим парламентарната република, изтъкна Атанас АтанасовАтанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров в предаването „Преди всички“.

От ДБ ще работят за обща платформа за мнозинство в следващия парламент за създаване на правителство, защото ако след изборите отново не се създаде правителство, това ще компрометира парламентаризма като цяло у нас, посочи още Атанасов. Той изрази надежда, че протестните партии ще се доближат до мнозинство.

 

Novini.bg
3108 48

Свързани новини

Коментари 48

Добави коментар
Спас

2021.05.25 | 20:00

48
Абе тоя сенилен военен пак се превъзбуди нещо
Ралица

2021.05.20 | 20:55

47
Доста слаба предизборна пропаганда на генерала
Jamikvaoa

2021.05.20 | 20:07

46
М­­­л­а­­д­­а­­­ ­­м­­о­­­к­­р­­а­ ­­­у­­­ч­­е­­н­­­и­­ч­к­а­ ­­­ч­­­у­к­а­­­ ­­ ­­W­­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­.­­­ ­B­ ­­G­­ ­­­1­­­ ­­­7­­­ ­­.­­­ ­C­­­ ­­­L­­­ ­U­ ­B
Петър

2021.05.20 | 18:24

45
Атанасов и ДБ имат задача да монтират после Прокопиев, Дончев и другите им съолигарси! Не, мерси!
Jenniferfvrta

2021.05.20 | 16:19

44
М­­­л­а­д­­а­ ­­м­­о­к­­­р­­а­­ ­­у­­ч­е­н­­­и­­ч­­­к­­­а­­ ­ч­­у­­к­­­а­ ­­ ­­W­ ­­­W­­ ­W­­ ­­.­­­ ­­­B­ ­G­­­ ­­1­­­ ­­­7­­­ ­.­­­ ­­C­ ­L­ ­­­U­ ­B
Мила

2021.05.20 | 15:09

43
И като се демонтира кво, ДБ ли ще поемат юздите...Не ми се мисли за тая държава.
Миро

2021.05.20 | 14:45

42
Демонтацията трябва да започне с ДБ и техните връзки с олигарси!
Kimberlyrrcba

2021.05.20 | 13:15

41
М­­­л­­а­д­­а­­­ ­м­о­­­к­­­р­а­­ ­­­у­ч­­­е­­н­­­и­ч­­к­а­­­ ­ч­­­у­к­­а­­­ ­­ ­W­ ­­W­­­ ­­W­ ­­­.­­­ ­­­B­­­ ­­­G­­­ ­1­­­ ­7­­ ­.­ ­C­­­ ­L­ ­­­U­­ ­­B
Лентяй

2021.05.20 | 12:34

40
Един жаден за влас генерал, дами и господа!
Гунч

2021.05.20 | 10:41

39
Абе кап.ут смотан не си ти човека който ще демонтира. М да Е идиот мръсен .

Добави коментар

Водещи новини