Атанас Атанасов призова да се демонтира Борисовата държава

  • 20 май 2021 08:28

  • 3146
  • 48
Атанас Атанасов призова да се демонтира Борисовата държава
© Bulphoto/архив

За да се случи прозрачност на следващите избори, е необходимо да бъде демонтирана Борисовата държава. Трябва да бъдат освобождавани още хора от репресивния апарат на Борисовата държава. Това заяви в интервю за БНР съпредседателят на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ Атанас Атанасов. Според него „тези процеси и кадрови промени се развиват твърде бавно“.

Наложително е да бъдат освободени почти всички областни директори на МВР в страната, смята бившият шеф на Националната служба за сигурност. Относно промените в Столичната дирекция на МВР Атанасов изтъкна, че при „козметични промени“ се разнасят „големи писъци“.

Днес встъпват в длъжност новите областни управители

По повод излезлите в отпуск шефове на ДАНС и ДАР, които първо не се явиха при служебния премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен, а след това се явиха, но той отказа среща с тях, Атанасов отбеляза, че „тяхната съдба е решена и ще приключи до няколко дни“.

Атанас Атанасов е на мнение, че вътрешният министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския „проявява енергия, но се опитват да го заблуждават, да му отклоняват вниманието“.

„Има изразена съпротива срещу опитите за кадрови промени“, подчерта Атанас Атанасов.

Той даде пример с акцията в Пловдив и арестите в Трето РПУ в града.

Рашков за арестуваните полицаи в Пловдив: Престъпници с пагон! Ще има рокади

„Това е съвместна операция на прокуратурата и на „Вътрешна сигурност“ в МВР с цел да бъде спасен от уволнение директорът на „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков. Това е най-верният човек на Гешев вътре в МВР.“

Шефовете на ДАНС и на разузнаването са на работа

Злоупотреба със СРС с политическа цел, за да бъдат контролирани и следени политически дейци са извършвани в три звена на специалните служби, твърди Атанас Атанасов. Той призова вътрешния министър „да извърши щателна проверка“.

Атанасов апелира Бойко Рашков да извърши проверка по отношение на кои лица са използвани СРС в последните три месеца от дирекция „Вътрешна сигурност“, както и по кои оперативни дела е извършено унищожаване на материалите, придобити чрез специални разузнавателни средства, откакто е назначено служебното правителство.

„Самозабравили са се тези хора, начело с Борисов и тази кохорта от специалните служби. През последните години са вършели безобразия, които трябва да бъдат демаскирани. Българската общественост да разбере с какви средства и методи е крепена властта на Борисов. /…/ Публичност и прозрачност трябва да бъде дадена на тези скрити механизми за крепене на Борисовата държава“, коментира Атанас Атанасов.

Ако доскоро бяхме премиерска република, а сега сме президентска република, е крайно време след изборите на 11 юли да възстановим парламентарната република, изтъкна Атанас Атанасов в предаването „Преди всички“.

От ДБ ще работят за обща платформа за мнозинство в следващия парламент за създаване на правителство, защото ако след изборите отново не се създаде правителство, това ще компрометира парламентаризма като цяло у нас, посочи още Атанасов. Той изрази надежда, че протестните партии ще се доближат до мнозинство.

 

Novini.bg
3146 48

Свързани новини

Коментари 48

Добави коментар
Спас

2021.05.25 | 20:00

48
Абе тоя сенилен военен пак се превъзбуди нещо
Ралица

2021.05.20 | 20:55

47
Доста слаба предизборна пропаганда на генерала
Jamikvaoa

2021.05.20 | 20:07

46
М­­­л­а­­д­­а­­­ ­­м­­о­­­к­­р­­а­ ­­­у­­­ч­­е­­н­­­и­­ч­к­а­ ­­­ч­­­у­к­а­­­ ­­ ­­W­­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­.­­­ ­B­ ­­G­­ ­­­1­­­ ­­­7­­­ ­­.­­­ ­C­­­ ­­­L­­­ ­U­ ­B
Петър

2021.05.20 | 18:24

45
Атанасов и ДБ имат задача да монтират после Прокопиев, Дончев и другите им съолигарси! Не, мерси!
Jenniferfvrta

2021.05.20 | 16:19

44
М­­­л­а­д­­а­ ­­м­­о­к­­­р­­а­­ ­­у­­ч­е­н­­­и­­ч­­­к­­­а­­ ­ч­­у­­к­­­а­ ­­ ­­W­ ­­­W­­ ­W­­ ­­.­­­ ­­­B­ ­G­­­ ­­1­­­ ­­­7­­­ ­.­­­ ­­C­ ­L­ ­­­U­ ­B
Мила

2021.05.20 | 15:09

43
И като се демонтира кво, ДБ ли ще поемат юздите...Не ми се мисли за тая държава.
Миро

2021.05.20 | 14:45

42
Демонтацията трябва да започне с ДБ и техните връзки с олигарси!
Kimberlyrrcba

2021.05.20 | 13:15

41
М­­­л­­а­д­­а­­­ ­м­о­­­к­­­р­а­­ ­­­у­ч­­­е­­н­­­и­ч­­к­а­­­ ­ч­­­у­к­­а­­­ ­­ ­W­ ­­W­­­ ­­W­ ­­­.­­­ ­­­B­­­ ­­­G­­­ ­1­­­ ­7­­ ­.­ ­C­­­ ­L­ ­­­U­­ ­­B
Лентяй

2021.05.20 | 12:34

40
Един жаден за влас генерал, дами и господа!
Гунч

2021.05.20 | 10:41

39
Абе кап.ут смотан не си ти човека който ще демонтира. М да Е идиот мръсен .

Добави коментар

Водещи новини