Румен Радев проведе телефонен разговор с премиера на Албания Еди Рама

  • 17 май 2021 16:39

  • 446
  • 3
Румен Радев проведе телефонен разговор с премиера на Албания Еди Рама
© Булфото (архив)

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе днес телефонен разговор с министър-председателя на Република Албания Еди Рама. Европейската интеграция на страните от Западните Балкани и укрепването на стабилността в нашия регион бяха във фокуса на разговора, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев изрази високата оценка на страната ни за европейския подход на Албания за ефективно зачитане и утвърждаване на правата на българското малцинство в страната. Българският президент приветства активния двустранен диалог, както и постигнатите от Албания успехи в процеса на европейска интеграция. 

Жозеп Борел: ЕС няма намерение да разделя преговорите със Скопие и Тирана

Обща бе позицията, че затвърждаването на европейската перспектива за държавите от Западните Балкани е в интерес не само на нашия регион, а и на Европейския съюз и изисква неотклонна политическа воля за осъществяване на необходимите реформи.

Последвайте канала на

Novini.bg
446 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Princesslkbja

2021.05.18 | 04:16

3
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

2021.05.17 | 16:46

1
А така, Радев, оправи отношенията с Македония и Албания и нашибай ОПГ "Охранени Патриоти и ГРОБ" през анала чак до сливиците.

2021.05.17 | 17:23

2
И ти ще дъвчеш два .памперса едновременно,лайноразносвач!!!

Добави коментар

Водещи новини