ГЕРБ със светкавична реакция за смените на ключови ръководители: Има ли опит за овладяване на държавата?

  • 14 май 2021 13:02

  • 11243
  • 85
© Novini.bg

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в дадоха пресконференция в централата на партията, която идва броени часове след освобождаването на директори в ключови агенции като НАП и "Митниците", предаде репортер на Novini.bg.

Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов.

Павел Тонев е новият директор на Агенция "Митници".Той заменя на поста Георги Костов.

От длъжност в МВР е освободен директорът на дирекция „Инспекторат“ Николай Гешев.

Още в първия си работен ден новият служебен министър на вътрешното министерство Бойко Рашков освободи Бойко Славчев, административният секретар на МВР.

Нови рокади: Галя Димитрова вече не е шеф на НАП, културист поема агенцията

Пресконференцията откри бившият вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. По думите му служебният кабинет е с давност 100 дни и няма как да не се реагира на случващото се.

Конкретен коментар за случващото се направи бившият финансов министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. Той каза, че е бил министър в първия служебен кабинет на Румен Радев и много добре знае какви са функциите – да организира изборите и да преведе страната в този труден период без сътресения като подсигури нормалното финансиране на публичния сектор.

Ананиев предупреди, че ще наблюдава на обективна основа изпълнението на приходите и да се реши правилно или неправилно са били уволенени ръководителите на НАП и Агенция „Митници“.

Промените продължават: Агенция "Митници" също с нов шеф

„През последните 24 часа без анализ бяха политически уволнени ръководители на възлови агенции – НАП и „Митници“. Тези две агенции са кръвоносната система на финансовия сектор. Тези съкращения доведоха до голямо напрежение. Това може да доведе до рязко спадане до приходите в държавния бюджет“, заяви пред медиите Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

„Ако приходите намалеят, това означава, че трябва да се тегли нов дълг, отиване към висок дефицит и тогава ще трябва да се види дали отговаряме на изискванията за приемането на еврото“, каза още той.

И напомни, че данъчните приходи са се увеличили през последните 5 години над 2 пъти. Той също така обърна внимание, че сме в ситуация и на COVID-19.

Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през не приема и твърдението, че шефът на „Митниците“ е сменен заради доклад на ОЛАФ за нанесени сериозни щети на европейски бюджет. От обясненията му стана ясно, че проблемът не засяга само България.

„Това е проблем за всички държави и ние бяхме сред първите, които приехме промени в законодателството, за да не допускаме повече да има проблеми с вноската със собствените ресурси на България в Европейската комисия“, заяви Ананиев.

Александър Иванов от своя страна определи като „рязки и смели“ ходовете, които се правят от страна на служебното правителство. Той заяви, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не иска да атакува персонално назначенията, но трябва да се знае кой отговаря за тях. 

Ананиев пък каза, че познава новите шефове на НАП и "Митниците" бегло.

Бизнесменът Светослав Илчовски се яви на разпит в Прокуратурата

Междувременно новата власт се захвана и с част от сигналите, подадени в т.нар. Комисия за ревизия в 45-ия парламент. Правосъдният министър Янаки Стоилов поиска да се направи проверка на разкритията на агробизнесмена Светослав Илчовски за издевателстване над арестант. Прокуратурата от своя страна привика на разпит председателя на комисията Мая Манолова и самия Илчовски.

Експерти от Министерството на земеделието отиде на проверка във ферма за норки.

Още по темата с новите назначения вижте в това видео: 

Novini.bg
11243 85

Свързани новини

Коментари 85

Добави коментар
Alyssanqgca

2021.05.17 | 09:55

85
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Samanthaxvmaa

2021.05.17 | 04:02

84
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Danalrxma

2021.05.16 | 17:56

83
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Jenniferfcmda

2021.05.15 | 18:50

82
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Marquasiakvuaa

2021.05.15 | 17:45

81
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

2021.05.15 | 17:28

80
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????
Stacysacpa

2021.05.15 | 08:36

79
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
николова

2021.05.14 | 18:52

78
Абсолютно са прави. И доста по-компетентни от избранниците на Радев.
РАДЕВ ДЕЙСТВАЙ

2021.05.14 | 16:26

77
БЪРЗО НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ТРЯБВА ДА СЕ НАГУШАТ.....ОСТАВАТ ИМ ТРИ МЕСЕЦА
чегърт чегърт чегърт

2021.05.14 | 15:07

54
Нещо не им харесва Е.Б.А.Н.Е.Т.О и врякат,врякали и пищи герберас с разпорен свинтер,значи правилно работят,ама кво е тва уволняване,трябва при бай ставри да отиват.

2021.05.14 | 16:25

76
Опищяха света тия. Като прасетата, когато тръгнеш да ги колиш. Само така! Време беше!

2021.05.14 | 15:51

67
ГЕРБ назначаваше свои хора навсякъде, сега други ще назначават пък своите хора,какво реват!

Добави коментар

Водещи новини