Гаф на лаборатория „разболя“ от COVID-19 министъра на транспорта

  • 13 май 2021 17:27

  • 1076
  • 1
Гаф на лаборатория „разболя“ от COVID-19 министъра на транспорта
© bulphoto

Гаф на лаборатория „разболя“ служебния транспортен министър Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през от коронавирус.

Служебният министър на транспорта не е болен от коронавирус, а е станала грешка с пробата му, взета в частна лаборатория, обяви министър-председателят на служебния кабинет Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в началото на първото заседание на служебното правителство.

Ето какви решения взе служебният кабинет на първото си заседание

По-рано в някои медии се появи информация, че Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през е дал положителна проба за COVID-19.

„Мога да уверя, че министъра, за когото е имало медийна публикация, че вероятно е с положителен резултат от тест, не е така. Станала е грешка. След това той си е направил още 3-4 теста и всички те са отрицателни“, обясни Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Лабораторията, която е направила първия тест изпрати писмо как е станала грешката. На 8 май 2021 г. на Тодоров е направен антигенен тест, който е с положителен резултат. На 12 май, в резултат на сигнал от страна на министър Тодоров за направен повторен антигенен тест в друга лаборатория с отрицателна стойност, пишат от лаборатория „Геника“.

Установено, че ползваният реактив за антигенен тест на 8 май е дефектирал. В резултат на гореописаните събития, лабораторията е предприела мерки за декарантиниране на министър Тодоров, които към дата 12 май са били изпълнени.

Направените допълнителни изследвания категорично доказаха, че министър Тодоров е с негативен резултат, съобщават още от лабораторията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1076 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Maryggoda

2021.05.15 | 10:02

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини