От БСП питат доколко сигурна е София след трагедията в столичното метро

  • 12 май 2021 17:44

  • 1084
  • 6
От БСП питат доколко сигурна е София след трагедията в столичното метро
© Булфото (архив)

Общинският съветник от БСП Николай Николов настоява за спешна сесия по сигурността на Столичния общински съвет.

По думите му черната новина за стрелба в столичното метро поставя неотложни и неудобни въпроси към кмета на София Йорданка Фандъкова, защото явно сигурността в този обект от критичната инфраструктура не е на достатъчно добро ниво.

Той припомни, че столицата няма заместник-кмет по сигурността.

През годините многократно общинските съветници от БСП сме поставяли въпроса за необходимостта от заместник-кмет по сигурността. Но дежурният отговор на госпожа Фандъкова е, че тя лично отговаря за този ресор, обясни Николов

От "Св. Анна" разкриха какво е състоянието на простреляната в метрото жена

Социалистът припомни, че е прието веднъж годишно Столичният общински съвет да има сесия, посветена на сигурността в София. На тази сесия се изслушват директорите на СДВР, на Столична дирекция "Пожарна безопасност", на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и други.

Последната такава сесия се е провела на 28.03.2019 година - преди две години, в миналия мандат на Столичния общински съвет. Ето защо е нужна спешна сесия на тема "Сигурност" в столицата, смята общинският съветник от БСП.

Стрелба в метростанция "Летище София": Има загинал и ранена

Според Николай Николов на нея трябва да се разгледат редица въпроси, като това колко е недокомплектът в СДВР и какви са причините за него, колко са регистрираните и разкрити престъпления за 2019 и 2020 година и от какъв характер са, докъде е стигнало изграждането на видеонаблюдението по квартали в София.

Какво е финансовото и общото състояние на "Общинска полиция", "Егида – София" ЕАД и дирекция "Аварийна помощ и превенция"? Каква е готовността на столицата при земетресения, наводнения или пожари?, пита още Николов и допълни, че това са само част от въпросите, които имат съветниците от БСП.

,,Надяваме се най-сетне госпожа Фандъкова да признае, че е нужен заместник-кмет по сигурността'', заяви в заключение Николай Николов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1084 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
с

2021.05.12 | 17:52

1
с евроатлантическите ценности няма вече нищо сигурно по света.

2021.05.12 | 18:30

3
червен терор?!
Благо

2021.05.12 | 18:22

2
Интересно какви щеше да ги говори този бесепар, ако кметът и отговорникът за сигурността бяха от тяхната партия и бе станал подобен инцидент. Защото ревнивци и ненормалници винаги ще има и това не е във властта на тази или онази партия. Така че обвиненията му към кметицата и липсата на отговорник за сигурността са тъпа изцепка. Остава да каже, че МВР е отговорно за поведението на този ревнивец и че е длъжно да го провери дали си носи законно притежавания патлак при влизане в метрото.
Bsp

2021.05.12 | 19:05

4
Идиоти от БСП. Не е сигурна София. Затова най добре е да се изнасяте към Русия...вашата ма..на.
нормално

2021.05.14 | 09:59

5
нали жените са общи и пищови имат само комунягите е НАЛИ ТОВА ВИЕ СИ ГО ПОЖЕЛАХТЕ
XXX

2021.05.15 | 13:27

6
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини