Папа Франциск изрази радостта си, че отново дава седмичните си аудиенции в присъствието на вярващи

  • 12 май 2021 14:17

  • 193
  • 1
Папа Франциск изрази радостта си, че отново дава седмичните си аудиенции в присъствието на вярващи
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март заяви, че се радва отново да се среща с вярващи. Днес бе първата му седмична обща аудиенция от шест месеца, състояла се в присъствието на вярващи, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Светият отец поздрави бебе, подписа книга, сложи подарена му шапка и разговаря с деца, които му бяха донесли рисунки, докато вярващите, до един с маски, за разлика от ваксинирания папа, се редяха на опашка да го поздравят.

"Радвам се да възобновя тези срещи на живо. Ще ви кажа нещо: не е приятно да говориш пред камера в празна стая", каза им Франциск. Присъстващите седяха далеч един от друг в двора "Свети Дамас" във Ватикана.

Папата преустанови публичните си аудиенции, когато вълната от новия коронавирус удари Италия в началото на миналата година. Те се излъчваха чрез видеовръзка от апостолическата библиотека.

Папа Франциск призовава да се прекрати насилието в Ерусалим

Аудиенциите бяха възобновени през септември и октомври, не на площад "Свети Петър", а в двора "Свети Дамас" с ограничен брой присъстващи - до 500 души, но отново бяха прекъснати заради нова вълна от зарази.

Дворът днес не беше съвсем пълен, но дошлите около 300 души изразиха радостта си, че могат да видят папата отблизо.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
193 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
я

2021.05.12 | 14:53

1
я папата да дойде да ми измие краката. пътьом да мине през бакня да потупа тиквата ппо главата.

Добави коментар

Водещи новини