Радев обяви служебното правителство, Стефан Янев е премиер

  • 11 май 2021 13:03

  • 42140
  • 248
Радев обяви служебното правителство, Стефан Янев е премиер
© Булфото (архив)

Със свой указ президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Служебното правителство е в следния състав:

Стефан Динчев Янев за служебен министър-председател на Република България

Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.jpg" />

Роден е на 1 март 1960 г. в с. Поповица, Пловдивска област. Бил е директор на дирекциите „Отбранителна политика” и „Политика за сигурност и отбрана” на Министерството на отбраната, както и аташе по отбраната в Посолството на Република България във Вашингтон, САЩ.

Радев подписа указите за разпускането на НС, изборите и състава на ЦИК

Измежду постовете, които е заемал след 2003 г., са началник на отдел „Отбранителна политика и анализи” в Дирекция „Отбранителна политика“ в МО и началник департамент „Трансформации” в Центъра на НАТО за борба с тероризма, Анкара, Турция.

От 1998 г. до 2000 г. работи като офицер за анализ в Департамента по планиране и програмиране на Групата за координиране на ПЗМ, гр. Монс, Белгия, след което е назначен за старши помощник-началник в отдел “Стратегии и доктрини” в Управление “Планиране на отбраната и въоръжените сили”.

През 1996 г. става експерт в Дирекция „Международно сътрудничество” на Министерството на отбраната.

Завършва Висшето народно военно артилерийско училище (ВНВАУ) „Г. Димитров“ в гр. Шумен през 1983 г. Продължава образованието си във Военна академия “Г. С. Раковски” – гр. София и Националния военен колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ.

Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен е секретар на държавния глава по сигурност и отбрана до 11 май 2021 г. Служебен заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната през 2017 г.

Владее английски, немски и руски език. Женен, с две деца.

Гълъб Спасов Донев за служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика

Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е служебен министър на труда и социалната политика в кабинета на Огнян Герджиков. С е роден през 1967 г. в София.

Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е служебен министър на труда и социалната политика в кабинета на Огнян Герджиков. С.jpg" />

Завършва 35-та Руска езикова гимназия в София. Придобива магистърска степен по финанси в УНСС и по право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Специализира Бизнес и мениджмънт в УНСС.

От 2005 до 2006 г. е и.д. главен секретар на Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. През 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж.

От 2001 до 2007 г. Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е служебен министър на труда и социалната политика в кабинета на Огнян Герджиков. С е директор на дирекция “Условия на труд и управление при кризи” в Министерството на труда и социалната политика.

От 2007 до 2009 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, а през 2009 г. става зам.-председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”.

От 2014 до 2016 г. е заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика. Сред длъжностите, които заема след това са зам.-директор на дирекция „Административно и информационно обслужване“ на и зам.-директор на дирекция „Вътрешен одит“ на Министерството на отбраната.

Бил е министър на труда и социалната политика в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. Секретар е по социални политики и здравеопазване на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на от 9 май 2017 г. до 11 май 2021 г.

Бойко Илиев Рашков за служебен заместник министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи

Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския има дългогодишен юридически стаж.

Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.jpg" />

В професионалната си кариера е заемал редица отговорни държавни постове като директор на Националната следствена служба, директор на Специализираната следствена служба, член на Висшия съдебен съвет, народен представител в 39-ото Народно събрание, заместник-министър на правосъдието, председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Той е доцент д-р по наказателен процес и ръководи Катедра "Наказателноправни науки" в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство.

Атанас Ангелов Пеканов за служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства

Атанас Пеканов Атанас Пеканов Атанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, Австрия, и лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien). Преди това е работил в Европейската Централна Банка във Франкфурт, Германия. Завършил е бакалавърска степен по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес и магистратура по икономическа политика в University College London.

Атанас Пеканов Атанас Пеканов Атанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена,.jpg" />

В момента е докторант по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien) с фокус върху темите парична и фискална политика. Член е на Съвета за икономическо и социално развитие към Президента на Република България.

Два пъти е избран за стипендиант на Българската Народна Банка (2015, 2019). През 2018 също е избран за стипендиант на Австрийската икономическа асоциация. Член на Инициативата за млади изследователи на Института за Ново икономическо мислене (Institute for New Economic Thinking).

Асен Васков Василев за служебен министър на финансите

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на е завършил икономика в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.jpg" />

Съосновател е и президент на Everbread – една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети. Everbread е частично финансирана от Националния Фонд за Научни разработки на Сингапур и от първия инвеститор в Skype.

Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност. Преподавател е в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за стратегии и кoнкуретоспособност в Harvard Business School.

От 1999 г. до 2004 г. Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на работи като консултант в Monitor Group в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застрахователната индустрия и в редица големи производители на потребителски стоки.

Министър е на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков.

Георги Великов Панайотов за служебен министър на отбраната

Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска е роден през 1968 г. в гр. Поморие.

Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска.jpg" />

Завършил е със златен медал Немска езикова гимназия в гр. Бургас. Магистър по политология от МГИМО, Москва.

Дипломат от кариерата с 25-годишен професионален опит в областта на политиката за сигурност, на многостранна, двустранна и регионална дипломация, права на човека и развитие.

Бил е постоянен представител на България към ООН в Ню Йорк, заместник-ръководител на посолствата на България в САЩ и в Афганистан, дипломат в политическа служба в посолството в Албания, началник на отдел НАТО в дирекция “Политика за сигурност” на МВнР, посланик за специални поръчения по сигурността в Черно море, референт за регионално сътрудничество и за Албания в дирекция “Югоизточна Европа”.

Владее английски, немски, руски и албански езици.

Стойчо Тодоров Кацаров за служебен министър на здравеопазването

Д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има специалност по вътрешни болести и специализация по здравен мениджмънт. През 2004 година завършва магистратура по право.

Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има.jpg" />

Работи последователно като участъков лекар, ординатор във вътрешно отделение. Избиран е за народен представител в 38-то и 39-то Народно събрание. В периода 1999-2001 година е бил назначаван последователно за Областен управител на Софийска област и заместник-министър на здравеопазването. Участвал е в управителните органи на няколко лечебни заведения, бил консултант на Националния омбудсман и хоноруван преподавател по здравен мениджмънт.

Основател на Центъра за защита на правата в здравеопазването и негов председател.

Виолета Колева Комитова за служебен министър на регионалното развитие и благоустройството

Доц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 г. в УАСГ, София.

Доц. д-р Комитова има редица професионални специализации, между които в Университета Де Монтфорт в Лестър, Великобритания през 1994 и 1996 г., в Университета на Източен Лондон през 1999 г. и в Училището по архитектура в Дъблин, Великобритания през 2000 г.

В професионалния си път се развива в областите на строителството, инвестиционните проекти, урбанизма и градоустройството, европейски проекти по програмите ФАР, Темпус, Еразъм-Сократ, ПРСР.

Членува в Съюза на архитектите в България, в Камарата на архитектите в България, в Международния съвет за изследвания и иновации в сгради и строителство, Работни комисии W63 (Affordable Housing) и W96 (Architectural Management).

Към днешния ден е преподавател в Архитектурния факултет на УАСГ.

Владее английски и руски език.

Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С Денков за служебен министър на образованието и науката

Министър Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С е член-кореспондент на БАН и редовен член на европейската научна академия Academia Europaea, професор и доктор на науките по физикохимия. Член е на експертна група "Физически науки" към Европейската космическа агенция. Ръководи лаборатория “Активни формулировки и материали” във Факултета по химия и фармация на СУ "Св. Климент Охридски".

Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.jpg" />

Според класация на университета в Станфорд чл.-кор. проф. д.х.н. Денков е сред първите 2% на най-добрите учени в света. Научните му изследвания са в областта на физикохимията на колоидно-дисперсните системи, повърхностно-активните вещества и техните многобройни приложения. Публикувал е над 175 научни статии, две от които в престижното списание Nature, една в Nature Communications и 17 обзора. Неговите разработки са цитирани над 8500 пъти в научната литература (h-index = 47). Изнесъл е над 90 лекции на международни конференции, провел е над 80 семинара в чуждестранни университети и изследователски институти. Има 12 патента, включително шест международни (WIPO, US, Europe) и четири чуждестранни.

Ръководил е повече от 50 международни проекта, финансирани от чуждестранни фирми, сред които са Unilever, BASF, Saint Gobain, PepsiCo, Wacker, Dow Corning, Rhodia, Heineken.

Работил е като гост-изследовател в японската научна фондация (JRDC), старши изследовател в института на фирмата Rhone-Poulenc (Франция), водещ учен в изследователския институт на фирмата Unilever (САЩ). Бил е гост-професор в Инженерното висше училище по индустриална физика и химия ESPCI-Paris и в университета в Лил (Франция).

Бил е ръководител на 14 защитили докторанти, а други шест са в процес на подготовка.

За своите научни постижения чл.-кор. проф. д.х.н. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С е удостоен с редица престижни отличия: наградата Solvay на Европейското колоидно общество (European Colloid and Interface Society), наградата Lectureship Award на отделението за колоиди и междуфазови граници на Японското химическо дружество, националната награда “Питагор” на МОН и др.

От 2014 до 2016 г. чл.-кор. проф. д.х.н. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С е бил заместник-министър на образованието и науката с ресори висше образование и европейски структурни фондове, а през 2017 г. - служебен министър на образованието и науката.

Светлан Христов Стоев за служебен министър на външните работи

Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има е роден на 30.08.1960 г. в гр. София.

Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има.jpg" />

Завършил е УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има магистърска степен. Допълнително е завършил Международни икономически отношения в Дипломатическата академия в Москва (1990-1992 г.) и „Европейски институции и политики” в Дипломатическата академия „Густав Щреземан” в Бон (1998 г.).

Постъпва в МВнР след конкурс през месец октомври 1985 г. и там заема различни дипломатически постове. До 1987 г. е стажант-аташе в отдел „Печат“. От 1987 до 1990 г. е аташе в дирекция „Единен държавен протокол”.

Между 1992 и 1993 г. е Референт за Турция в управление „Международно право и консулски отношения”, след което до 1997 г. е Първи секретар в посолството на Република България в гр. Лагос, Нигерия. От 1997 до 1999 г. Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има изпълнява длъжността Завеждащ сектор „Скандинавски страни” в дирекция „Западна Европа и Северна Америка”. От 1999 до 2002 г. е съветник в посолството на Република България в гр. Копенхаген, Кралство Дания.

През следващите години е Началник отдел в дирекция „Европейски страни” и председател от българска страна на Смесената правителствена комисия „България - Бавария”.

От 2005 до 2009 г. Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има е посланик, ръководител на Дипломатическото бюро на Република България в град Бон, Федерална република Германия, след което до 2011 г. е Административен секретар на МВнР и председател на Междуведомствената комисия за имотите извън страната.

От 2012 до 2016 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Швеция. От 2016 до 2018 г. е Директор на дирекция „Държавен протокол“ в МВнР, а от януари 2019 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Дания

Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има е семеен, с две деца.

Носител е на редица държавни отличия.

Владее английски, немски и руски езици.

Янаки Боянов Стоилов за служебен министър на правосъдието

Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново.

Завършил е право в Юридическия факултет на Софийския университет. Доктор по право.

Преподава в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Понастоящем е професор по Теория на правото и ръководител на катедрата по Теория и история на държавата и правото в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Почетен професор на университета „Джао Тонг“ – Шанхай. Автор на десетки научни публикации в български и чуждестранни правни издания. Член на редколегиите на български и чуждестранни списания.

Народен представител в VII-то Велико народно събрание, в което е секретар на Комисията за изработване на проект на конституция. Народен представител в няколко парламента. Заместник-председател на 43-ото Народно събрание, Председател на Комисията по външна политика в 42-ото Народно събрание. Бил е ръководител и член на българската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и в Интерпарламентарния съюз.

Член на НС на БСП.

Женен с дъщеря.

Велислав Величков Минеков за служебен министър на културата

Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си е професор в Националната художествена академия (НХА).

Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си.jpg" />

 

Завършва образованието си в Националната художествена академия и специализира в Хамбург, Германия.

Преподавател е по скулптура, металодизайн, художествено метолеене, художествено каменоделие и реставрация в България, Германия, Турция и ОАЕ.

Представен е с монументални и кавалетни творби в България, САЩ, Германия, Русия, Украйна, Корея, Испания, Италия, Люксембург, Холандия, Дания, Швеция, Швейцария, Сингапур, Китай, Мароко, Ливан, Босна, Сърбия, Бразилия и Обединените арабски емирства.

Награждаван е като участник в множество международни симпозиуми, конкурси и изложби.

Член е на творчески съюзи в Европа и организации, подпомагащи закрилата на културното наследство.

Проф. Минеков е граждански и политически активист. Участва в инициативи за промяна на закони в областта на културата, музейното дело, правния статут на колекционерите и авторските права.

Асен Петров Личев за служебен министър на околната среда и водите

Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В продължение на 25 години работи в МОС и МОСВ. Повече от 12 години заема длъжността директор на дирекциите по водите. Експерт е по управление на водите на национално ниво.

Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В.jpg" />

През 1997 г. участва активно в организацията и провеждането на институционалната реформа във водния сектор, завършила със закриването на НСВ и КГМР и със създаването на Министерството на околната среда и водите. Ръководи разработването на концепция за „Национална стратегия за управление и развитие на водния сектор в България до 2015 г.“, приета от Министерския съвет през 2004 г. През същата година ръководи разработването на Закон за управление на водите, който по политически причини е приет на първо четене от Народното събрание и замразен.

В своята дейност се ръководи от принципа „Околната среда, в това число и водата, не са просто търговски продукти, а по-скоро жизненоважни наследства, които следва да бъдат опазвани, защитени и третирани като такива“.

Христо Георгиев Бозуков за служебен министър на земеделието, храните и горите

Професор д-р Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян е роден на 14 януари 1960 г.

Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян.jpg" />

Завършва висшето си образование през 1985 г. в Аграрния университет в Пловдив със специалност „Инженер-агроном по защита на растенията и почвата” и специализация – „Растителнозащитни технологии при полските култури”.

От 1985 г. е стажант-агроном в Института по тютюна и тютюневите изделия - Пловдив, а от 1986 год. след спечелен конкурс е назначен за научен сътрудник III ст. по растителна защита. От 1989 г. е научен сътрудник II ст., а от 1993 г. - научен сътрудник I ст.

През 1999 г. защитава научна и образователна степен „доктор по фитопатология”, а от 2003 г. - му е присъдено от ВАК научно звание "Старши научен сътрудник втора степен" (доцент) по научна специалност "Растителна защита". От 19 ноември 2014 г. е назначен на академичната длъжност „професор“.

От 2013 до 2015 г. е председател на Селскостопанската академия в София.

От 2002 г. насам е бил назначаван на длъжностите ръководител отдел „Агротехника и растителна защита”, главен секретар, председател на Научния съвет и директор в Институт по тютюна и тютюневите изделия, Пловдив. Председател e на Управителния съвет на ФНТССЗ-Пловдив, член на УС на ФНТССЗ-София и член на Съюза на учените в България. От 2015 г. е професор в Института по тютюна и тютюневите изделия в Марково, Пловдив.

От януари 2018 г. е член на Съвета за икономическо и социално развитие към Президента на Република България. Бил е министър на земеделието и храните в Служебно правителство на проф. Огнян Герджиков.

Носител е на Златна значка на Федерацията на научно-техническите съюзи, диплом от Съюза на изобретателите в България, златен медал „Проф. Асен Златаров“ за доказан творчески принос и високи резултати в областта на науката и техниката. почетен знак „За принос в приложната аграрна наука през 2016 г.“ от Българската асоциация

за растителна защита“, Медал „За особен принос в развитието на аграрната наука“, от Руската академия на селскостопанските науки и редица други отличия и награди.

Георги Георгиев Тодоров за служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Столична община и частния бизнес.

Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през.jpg" />

През годините е бил заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в три правителства, председател на Управителния съвет на ДП „Пристанищна инфраструктура“, председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ АД, председател на Съвета на директорите на „Български пощи“ АД, заместник-председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас“, член на Съвета на директорите на „България Еър“ ЕАД и пр.

Притежава дългогодишен експертен и управленски опит, както в сферата на транспорта, така и в областта на информационните технологии и съобщенията.

Ползва английски и руски езици.

Семеен с три деца.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически Петков за служебен министър на икономиката

Kирил Петков е един от основатели на Центъра за Икономически Стратегии и Конкурентоспособност, афилииран с Харвардския университет, където преподава курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.jpg" />

Като предприемач, Кирил развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност и неговата фирма ПроВиотик притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ. Завършил е финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър, както и Магистратура по Бизнес Администрация в Харвардския университет, където е класиран в топ 10% на неговия випуск. Негов преподавател е професор Майкъл Портър, при който е специализирал в развитието на клъстерни стратегии.

Работил е за Макайн Груп, 6 милиардна компания, която инвестира и управлява мащабни производствени проекти в Северна Америка и Европа.

През 2018, Кирил и неговия баща организират спасителната операция за Боян Петров в Хималаите.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е семеен, с три деца.

Андрей Стефанов Живков за служебен министър на енергетиката

Андрей ЖивковАндрей ЖивковАндрей Живков е роден през 1971 г. в град Ботевград. Завършва средното си образование в 1-во Единно е роден през 1971 г. в град Ботевград.

Андрей ЖивковАндрей ЖивковАндрей Живков е роден през 1971 г. в град Ботевград. Завършва средното си образование в 1-во Единно.jpg" />

Завършва средното си образование в 1-во Единно Средно Политехническо Училище „Кирил и Методий“ в град Кюстендил през 1989 г.

Завършва висше образование в Техническия университет в София със специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ през 1996 г.

Придобива професионална квалификация по „Управление на фирмата“ в Института за следдипломна квалификация към Университета за национално и световно стопанство през 2003 г.

Придобива професионален сертификат по Мениджмънт от Нов български университет през 2006 г.

Завършва магистърска степен със специалност Икономика през 2012 г.

От 1996 до 2012 г. работи в „Електроразпределение Столично“ ЕАД и след продажбата му – в ЧЕЗ Разпределение България ЕАД, като заема различни позиции, последната от които е ръководител направление „Столично“.

От 2014 до 2015 г. е член на Надзорния съвет на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД.

От 2017 до 2018 г. е председател на управителния съвет на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД.

Стела Иванова Балтова за служебен министър на туризма

Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на е родена през 1961 г.

Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на.jpg" />

Завършва средното си образование в Гимназия с преподаване на френски език „Захари Стоянов“ – гр. Сливен.

През 1988 г. завършва Химикотехнологичния и металургичен университет, София, със специалност "Технология на полимери, текстил и кожи". Продължава образованието си в Университета на Северен Елзас, Франция. Магистър е по дигитален маркетинг.

Притежава различни бизнес квалификации от европейски и световни институти.

В периода 2002-2005 г. е на дипломатическа работа като икономически съветник, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в Копенхаген, Дания. По-късно работи в дирекция "Външноикономическа политика" на Министерство на икономиката и енергетиката.

През 2007-2009 г. е заместник-председател на Държавна Агенция по туризъм. Координатор е на Средносрочна рамкова инвестиционна програма 2008- BG161PO001/3.3-01/2008 по ОПРР (2008-2009).

Ръководи проекти в областта на националния маркетинг (2008-2011).

Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на е доцент по икономика на бизнес услугите. Преподава в магистърските програмите „Управление на туризма“ и „Предприемачество и иновации“ на Международното висше бизнес училище - Ботевград.

Директор е на Центъра за продължаващо обучение в МВБУ.

Андрей Георгиев Кузманов за служебен министър на младежта и спорта

Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище получава средното си образование в Централното спортно училище „Олимпийски надежди“, а след това завършва Националната спортна академия в София през 1991 г. Дипломиран учител е по физическо възпитание и треньор. Магистър е по „Физическо възпитание“.


Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище.jpg" />

Бронзов медалист от Европейското първенство по модерен петобой през 1985 година, многократен републикански шампион по плуване и модерен петобой.

В професионалния си път се е занимавал с анализиране и ръководене на учебно-тренировъчен спортен процес по модерен петобой, организация и провеждане на състезания. Бил е треньор по модерен петобой в различни спортни клубове.

Има опит в частния сектор на ръководни позиции в областта на търговията, производството, услугите, маркетинга и рекламата.

Президент е на Европейската конфедерация по модерен петобой, председател на Българската федерация по модерен петобой и на Балканската конфедерация по модерен петобой. Член е на Комитета по бизнес въпроси на Международната федерация по модерен петобой.

На 12 май 2021 г., от 09.00 часа на официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство.

Радина Лазарова
42140 248

Свързани новини

Коментари 248

Добави коментар
СЕРЕИГЕЙ

2021.06.29 | 17:12

248
ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...

2021.05.12 | 00:40

247
Главата на "октопода" се нарича Бойко Борисов, а неговото име изчезна от комисията
ЕЛЕКТPА

2021.05.11 | 23:52

246
Кауна как успя, да събере толкова много червени крадливи бoклу..ци на едно място, че не станва ясно. ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА КОМУ - ФАШИСТКА и ОСМАНО - МУТРИНСКА ВЛАСТ...
бкп в белене!

2021.05.11 | 22:39

245
.............
ШИБАМ ПЛАТЕНИ РУСОФИЛИ

2021.05.11 | 14:35

73
БРАВО ГЕРБ, МАЧКАЙ ПРЕДАТЕЛИТЕ!
Валентин

2021.05.11 | 21:26

244
Много тъпо мислене и изказване!

2021.05.11 | 18:18

236
На изборите ГЕРБ ще е под 4 % и ще бъде вън от парламента ,защото Тиквата ще бъде арестуван заедно с други тиквета и нови комисии ще броят гласовете !

2021.05.11 | 18:17

235
На изборите ГЕРБ ще е под 4 % и ще бъде вън от парламента ,защото Тиквата ще бъде арестуван заедно с други тиквета и нови комисии ще броят гласовете !

2021.05.11 | 17:54

230
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:54

229
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:54

228
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:54

227
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:54

226
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:54

225
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:54

224
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:53

223
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:53

222
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:53

221
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:53

220
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:53

219
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 17:53

218
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!
Улавия от Новини.бг

2021.05.11 | 16:36

175
е автор на тия писаници с главни букви, за сведение на новия министър на МВР

2021.05.11 | 16:35

174
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 15:46

164
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 15:30

161
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 15:20

157
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 15:18

156
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 15:18

155
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 15:18

154
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ!

2021.05.11 | 15:18

153
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 15:18

152
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 15:13

149
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 15:09

148
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 15:09

147
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:44

136
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:44

135
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:43

134
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:43

133
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:43

132
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:43

131
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:43

130
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:43

129
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:42

128
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:42

126
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:42

125
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:42

124
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:42

123
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:41

122
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:41

121
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:41

120
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:41

119
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

118
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

117
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

116
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

115
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

114
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

113
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

111
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

110
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

109
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

108
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:40

107
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:39

106
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:39

105
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:39

104
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:39

103
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:39

101
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:39

100
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:39

99
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:39

98
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:39

97
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:39

96
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:38

95
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:38

94
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:38

93
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:38

92
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:38

91
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:38

90
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:37

89
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:37

88
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:37

87
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:37

86
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:37

85
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:37

84
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:37

83
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:37

82
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:36

81
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:36

80
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:36

79
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:36

78
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:36

77
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:36

76
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:36

75
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 14:36

74
РУСКИ БОК.ЛУЦИ! РУСКИ БОК.ЛУЦИ!РУСКИ БОК.ЛУЦИ!РУСКИ БОК.ЛУЦИ!

2021.05.11 | 21:24

243
Не искам финансовия искам гръцки

2021.05.11 | 21:22

242
Не искам финансовия гърция
Теодора

2021.05.11 | 21:21

241
Не искам финансовия
Теодора

2021.05.11 | 20:26

240
Не на финансовия гърция

2021.05.11 | 18:23

239
Още един бизнесмен обвини Иван Ангелов в картел и рекет пред комисията "Манолова"

Добави коментар

Водещи новини