Социолог: Има риск БСП да се разцепи, подкрепата за ГЕРБ също ще падне

  • 11 май 2021 11:10

  • 4413
  • 5
Социолог: Има риск БСП да се разцепи, подкрепата за ГЕРБ също ще падне
© Булфото (архив)

На предстоящите избори през лятото можем да очакваме много сериозни размествания на пластовете - това прогнозира в интервю за БНР социологът доц. Алексей Пампоров. Според него подкрепата за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в на предстоящия вот през лятото ще падне и не е изключено БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е този път да се разцепи сериозно.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не беше опозиция на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и не им пречеше в последния мандат, каквото и да се опитаха в предизборната кампания да убедят хората. Неслучайно БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е загуби повече, отколкото загуби ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в", посочи Пампоров.

Можем да очакваме много сериозни размествания на пластовете, смята Алексей Пампоров, който направи аналогия с разчупването на двуполюсния модел в Германия по сходен начин: "Няма да се изненадам, ако този път БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се разцепи много, каза в анализа си той. По думите му, покрай Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в, Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Георги Първанов е имало отцепвания, които в годините са отнели на партията 5-6%, но сега след Българска прогресивната линия и завръщането на Жан Виденов може да доведе до по-сериозно разцепление".

"Хората бяха много наплашени и много отчаяни през последните години", каза Алексей Пампоров. 

"Непрекъснато се повтаряха думите на Марк Твен – ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят. Изборите сега промениха много. Донесоха на много хора надежда, на други донесоха свобода", подчерта социологът.

"Аз в никакъв случай не мисля, че освобождаването на хора, че връщането на надеждата е загуба. Играта тепърва ще бъде интересна с нареждане на карти. Виждаме вляво интересно съживяване и събуждане на Жан Виденов, което беше сензацията на вчерашния ден. Виждаме в крайнодясно консервативно-патриотично прегрупиране. Със сигурност следващият парламент няма да е като този", коментира политическият анализатор.

В БСП се опасявали ГЕРБ да не подкрепят техен кабинет. Нинова отново критикува Слави Трифонов

В обзора си за свършеното от настоящото Народно събрание доц. Пампоров изтъкна: "Свърши се бързата работа по приемане на Изборния кодекс, за да се разшири достъпът на повече хора до гласуване и с това се изчерпа едната част от съществената работа на парламента. Другата част също беше изпълнена – повечето партии заявиха, че ще започне ревизия на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ще се промени това, което се случва с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и видяхте какво се случва с комисията (за проверка на досегашното управление – бел. ред.) Оказва се, че от 10 години един бизнесмен се опитва да води дела за рекет и за изнудвания и делата потъват и се прехвърлят в различни инстанции. Нещата са били потулени – типичен пример за политически чадър".

"Преди се говореше за тези неща – говореше се за целуването на ръце в мафиотски стил, докато сега започнаха хората да излизат с имената си", допълни Пампоров.

"Хората гласуват, за да има власт, но се видя, че власт не може да има. Едно от много знаковите гласувания, свързано със субсидиите, показа как всяко едно правителство може във всеки един момент да падне. Едно правителство на малцинството може с вот на недоверие да бъде свалено за няколко дни", коментира Алексей Пампоров. По думите му, ако е бил съставен кабинет в рамките на сегашния парламент, сме рискували да влезем в "още по-тежко задкулисие и непрекъснати договорки".

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
4413 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.05.11 | 18:42

5
Изборите дадоха на хората надежда но дали ще получат нещо е под въпрос.

2021.05.11 | 13:07

4
Къв е тоя плужек

2021.05.11 | 12:09

2
Лъжи Лъжи Лъжи мръсни Комуняги

2021.05.11 | 12:31

3
Трай бе,айде

2021.05.11 | 11:54

1
Доцент Пампоров, главен асистент Витошки, професор Пиринов... Тунеядци-баняджии, непознати на световната наука и с отрицателен h-индекс се упражняват в празни приказки.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини