Нинова разговаря с пенсионери

  • 07 май 2021 13:00

  • 914
  • 3
Нинова разговаря с пенсионери
© БСП

Днешната ни битка е дълга и последователна, и е за всички възрастни хора. Отново настояваме да се продължи с второ четене на закона за преизчисляване на пенсиите. Това е абсолютно възможно. Ако днес то се гласува, то влиза в сила и става факт. Уви, има тежка съпротива в парламента от „Има такъв народ“, ГЕРБ и ДПС.”

Това каза председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пред протестиращите пенсионери пред Народното събрание, които настояват предложението на левицата за преизчисляване на пенсиите да мине и на второ четене в парламента. С пенсионерите разговаряха още депутатите от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ Велизар Енчев и Иван Ченчев, съобщиха от пресцентъра на партията. 

С процедурен хаос БСП пробва да се изтарикати за пенсиите. ГЕРБ, ДПС и Ива Митева не позволиха

Събралите се възрастни хора бяха категорични пред лидера на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, че не могат да продължат да живеят със сегашните пенсии. Те благодариха на Нинова, че се бори за тях и признаха, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е единствената партия, която последователно работи за увеличаване на доходите на пенсионерите.

Корнелия Нинова  увери протестиращите, че ще продължи да търси начини преизчисляването да стане факт и обясни, че това е абсолютно реализируемо, стига да има воля за това. „Не е вярно това, което ви внушават, че няма пари. Пари има, зависи кой за какво иска да ги изразходи. Ние искаме пари за доходи на хората. В „Сребърния фонд“ има 3 млрд. и 300 млн. лв. Този „Сребърен фонд“ го създадохме ние, за да бъде само за пенсии – за нищо друго.  Законът за възрастните хора също сме го внесли за 5-и пъти. Продължаваме битката“, заяви още тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
914 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Просто човек

2021.05.07 | 15:20

3
еФтин пиар, БСП! Знаете, че преизчисляване без актуализация на бюджет (невнесена от Мутрата) НЕ може да се осъществи,но продължавате с популизма...
А такаа

2021.05.07 | 14:59

2
Без маски а :) Ма да му мислят пенсиите!
123

2021.05.07 | 13:28

1
Милионерка разговаря с пенсионери….пълна пародия.

Добави коментар

Водещи новини