Проф. Петър Стоянович: Трябва да сме ефективна част от НАТО и ЕС

  • 06 май 2021 15:04

  • 981
  • 8
Проф. Петър Стоянович: Трябва да сме ефективна част от НАТО и ЕС
© Булфото

"Ние трябва да сме ефективна част от НАТО и ЕС. Няма как да бъдем с единия крак винаги навън, защото едното краче иска да бъде обуто с друга маратонка". Това каза  пред БНР в Деня на българската армия историкът проф. Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

Той подчерта, че България трябва да си даде ясна сметка дали е правилна политиката да поддържа войска и въоръжение, което се изисква от един малък партньор в НАТО, каквато е страната ни:

"Не става така - да се возим все още на съветските самолети от преди 100 години, няма как винаги да вземаме някакви лодки, които са трета ръка. По този начин ставаме все по-маргинални, а това не би трябвало да е нашата политика. И ние трябва да си дадем малко зор и да направим нещо повече и за пехотата, военноморските сили и авиацията".

МВнР: НАТО изрази солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия

По думите на проф. Стоянович високият рейтинг на армията идва от това, че не се е налагало да бъде изпитана нейната реална боеспособност.

"Никога не трябва да забравяме, че миналото ни може да ни прави много горди и много впечатляващи, когато се сещаме за своите предци, но нито ще ни запази бъдещето, нито ще ни гарантира сигурността срещу някакви чужди заплахи", каза още историкът.

Novini.bg
981 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Вярно бе!

2021.05.11 | 16:12

8
Трябва да сме наведени на нато мазохисти и да си убием децата за интереса на нато.
Сиси

2021.05.07 | 08:21

7
Нато и ес се радпадат след 200 години и българите и българия вече ще сме доста напред ,така че спокойно
Вагинир

2021.05.07 | 03:51

6
ГОВОРИ ЗАДНАТА ЧАСТ НА БНА ТРРРРУУУУУТ... ДЖВЪК...СЛАВКЕ РАДВАЙ СЕ НА ПРАСЕДЕНТА СИ МАЛОУМЕН РАДЕВ,ЧЕ ИМА КОЙ ДА МЯЗА НА ТЕБ ИНАЧЕ СИ У Н И К А Л Н А...УНИКАЛНО ТЪПА,КАКТО ТЕ ЗНАЯТ ИЗ НАУЧНИТЕ СРЕДИ НА УЖКИМ ДОЛ УЖКИМ БАИР,А ТО...РУСКО ЛАЙНО...ТОЗИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТ-КОНЯ ЛАВРОВ,НА ЕВРОСЪВЕЩАНИЕ НА ВЪНШНИТЕ МИНИСТРИ,С ВИСОК ГЛАС НА ВСЕОСЛУШАНИЕ ЗАЯВЯВА НА НАШЕТО МИНИСТЪРЧЕНЦЕ:БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО,НА КОЕТО ЗА СМАЙВАНЕ НА ПРИСЪСТВАЩИТЕ ДОБЛЕСТНОТО КОМУНОЗАДУНАЙСКО МИНИСТЪРЧЕНЦЕ СМЕЛО И ГЕРОИЧНО ЗАПОЧНАЛО ДА ПЪРХА С МИГЛИЧКИ...РУМЕ МОМЕ,РУМЕ МОМЕ,ОТ ДЕН НА ДЕН ТИ НЕ МЯЗАШ НА ЧОВЕК...КАКВО ЛЕКЕ БЕШЕ,КАКЪВ ТЪПУНГЕР СТАНА...ПРАСЕДЕНТЕ,ПРАСЕДЕНТЕ,СПРИ ПОНЕ ДА ГРУХТИШ,ТА БЕЛКИМ ТЕ ИЗТРАЕМ СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИКРЕМЪЛСКИЯТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД ЩЕ ВИ НАПРАВИ И ВАС ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ С РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ,КАТО НАС,ПЪК ПАК СИ СЕ ВОДЕТЕ МАКЕТА-МАЛАКЕТА...КРЕМЪЛСКИЯТ РЕКЕТ ВО ВРЕМЯ,ИНАЧЕ ПУТЕТО ЩЕ ОПРАЗНИ ОЩЕ ЕДНА БАНКА...КРЕМЪЛ ИМА ОСЕМ ПУТЬОВЦИ,КОЙ ОТ КОЙ ПО НАПОМПАНИ С БОТОКС,НО САМО ЕДИН ОТ ТЯХ ПРИТЕЖАВА СТО ОСЕМДЕСЕТ И ТРИ МИЛИАРДА ЕВРО.ЗАПАДНАЛЯЦИТЕ СЕ КЪСАТ ОТ ЗАВИСТ...НЯМА СТИГАНЕ ПУТЕТО ЕЕЙ...пРОСИЯ И ПРЕДИ И СЕГА СЕСЕСЕРЕ.пРОСИЯ БЕЗ КОЛОНИИТЕ,КОИТО ОГРАБВА Е КРЪГЛА НУЛА.
Вагинир

2021.05.07 | 03:50

5
ГОВОРИ ЗАДНАТА ЧАСТ НА БНА ТРРРРУУУУУТ... СЛАВКЕ РАДВАЙ СЕ НА ПРАСЕДЕНТА СИ МАЛОУМЕН РАДЕВ,ЧЕ ИМА КОЙ ДА МЯЗА НА ТЕБ ИНАЧЕ СИ У Н И К А Л Н А...УНИКАЛНО ТЪПА,КАКТО ТЕ ЗНАЯТ ИЗ НАУЧНИТЕ СРЕДИ НА УЖКИМ ДОЛ УЖКИМ БАИР,А ТО...РУСКО ЛАЙНО...ТОЗИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТ-КОНЯ ЛАВРОВ,НА ЕВРОСЪВЕЩАНИЕ НА ВЪНШНИТЕ МИНИСТРИ,С ВИСОК ГЛАС НА ВСЕОСЛУШАНИЕ ЗАЯВЯВА НА НАШЕТО МИНИСТЪРЧЕНЦЕ:БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО,НА КОЕТО ЗА СМАЙВАНЕ НА ПРИСЪСТВАЩИТЕ ДОБЛЕСТНОТО КОМУНОЗАДУНАЙСКО МИНИСТЪРЧЕНЦЕ СМЕЛО И ГЕРОИЧНО ЗАПОЧНАЛО ДА ПЪРХА С МИГЛИЧКИ...РУМЕ МОМЕ,РУМЕ МОМЕ,ОТ ДЕН НА ДЕН ТИ НЕ МЯЗАШ НА ЧОВЕК...КАКВО ЛЕКЕ БЕШЕ,КАКЪВ ТЪПУНГЕР СТАНА...ПРАСЕДЕНТЕ,ПРАСЕДЕНТЕ,СПРИ ПОНЕ ДА ГРУХТИШ,ТА БЕЛКИМ ТЕ ИЗТРАЕМ СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИКРЕМЪЛСКИЯТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД ЩЕ ВИ НАПРАВИ И ВАС ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ С РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ,КАТО НАС,ПЪК ПАК СИ СЕ ВОДЕТЕ МАКЕТА-МАЛАКЕТА...КРЕМЪЛСКИЯТ РЕКЕТ ВО ВРЕМЯ,ИНАЧЕ ПУТЕТО ЩЕ ОПРАЗНИ ОЩЕ ЕДНА БАНКА...КРЕМЪЛ ИМА ОСЕМ ПУТЬОВЦИ,КОЙ ОТ КОЙ ПО НАПОМПАНИ С БОТОКС,НО САМО ЕДИН ОТ ТЯХ ПРИТЕЖАВА СТО ОСЕМДЕСЕТ И ТРИ МИЛИАРДА ЕВРО.ЗАПАДНАЛЯЦИТЕ СЕ КЪСАТ ОТ ЗАВИСТ...НЯМА СТИГАНЕ ПУТЕТО ЕЕЙ...пРОСИЯ И ПРЕДИ И СЕГА СЕСЕСЕРЕ.пРОСИЯ БЕЗ КОЛОНИИТЕ,КОИТО ОГРАБВА Е КРЪГЛА НУЛА.
Умник Гюро

2021.05.06 | 21:57

4
Няма по-добра новина за България от тази за шута в дирника на Пу..кин. На нас руските разбойници и пияндета не ни трябват.
ясновидец

2021.05.06 | 16:52

3
И НАТО и ЕС ще се разпаднат, а вие няма да сте част от нищо,защото сте нищо.

2021.05.06 | 15:58

2
Защо трябва? И без това вече си заслужихме руската ракета.

2021.05.06 | 15:27

1
Трябва?

Добави коментар

Водещи новини