Месец по-късно партиите се готвят за нова предизборна битка

  • 04 май 2021 09:08

  • 1937
  • 53
Месец по-късно партиите се готвят за нова предизборна битка
© Булфото, архив

Месец след изборите България е на прага на нова политическа битка. На 4 април се състоя редовният парламентарен вот. Нов кабинет в рамките на 45-ия парламент обаче не успя да се излъчи. На хоризонта се задава служебен кабинет. А предсрочни избори ще има още това лято. Това пък допълнително нажежи политическите страсти. Разделението между партиите се засилва.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в получи първия проучвателен мандат. Но дори не успя да проведе конструктивен диалог с предполагаемите партньори - Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен и Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от. И двете формации отказаха разговори с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

Вторият мандат отиде при хората на Слави Трифонов. Тук надеждите бяха по-големи, но ИТН отказа дори да прави опит за търсене на консенсус. Изтъкнато бе, че партията няма мнозинство да състави кабинет и не желае каквато и да е подкрепа от старите формации като ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. ИТН не вижда проблем в предсрочен вот. Това си пролича не само в изказванията на нейния лидер, но и в голямото желание за промени в Изборния кодекс. Това беше основното, с което втората по сила партия в 45-ия парламент се захвана. 

Президентът Румен Радев избра БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за последния трети проучвателен мандат. След съвещание социалистите решиха, че и те ще върнат мандата.

Кога се очаква Румен Радев да разпусне парламента?

И съставянето на ново правителство се превърна в "кауза пердута".

Според някои сме в политическа безпътица. Според други най-нормалното е да се отиде на избори, при които да се види каква ще е сега подкрепата за партиите. Общи обаче са опасенията, че и след предсрочния вот обстановката няма да се промени. Експерти дори прогнозират по-фрагментиран парламент, което предполага и по-трудното намиране на компромис. Вариантът "избори до дупка" е предупреждение. Експерти изтъкват, че всяка политическа нестъбилност влияе на икономическата и социалната среда. Липсата на работещо правителство създава пропаст и за международната ни политика. 

Гласуваме само с машини, бюлетината ще е изключение

Притесненията около новите избори се засилват и заради съмненията как ще сработят новите изборни правила. Непосредствено преди Великден в парламента се направиха изменения в Изборния кодекс, които наложиха изцяло машинно гласуване за секции с над 300 избиратели, видеонаблюдение, увеличаване броя на секциите в държави извън Европейския съюз. Смяната на сегашния състав на Централната избирателна комисия (ЦИК) с нова по изготвени от президентството процедури предизвика най-голямата полемика.

Румен Радев вече утвърди правилата за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на състава на ЦИК. Утре ще се проведат и консултации с парламентарно представените партии и коалиции за членове на комисията. Интересно е да се види дали ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в отново ще бъде бламирана. Като първа политическа сила партията има право на четирима представители. Имайки се предвид, че не бе одобрен неин председател на Народното събрание, твърде възможно е и сега председател на ЦИК да бъде някой от новите формации в 45-ия парламент. 

Очакванията са също така още тази седмица да бъде излъчен служебният кабинет. 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1937 53

Свързани новини

Коментари 53

Добави коментар
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.05.04 | 12:25

52
Гласуваш за крадеца Бойко Методиев Борисов и получаваш метро което се наводнява, през таванът му отпадат коли, а релсите му се изгърбват.
Krazs

2021.05.04 | 12:51

53
Тъпанар си страшен

2021.05.04 | 11:37

51
Никой няма вече да гласува за Слави наркомана...продажната душца от Учиндол
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.05.04 | 11:22

50
Гласуваш за крадеца Бойко Методиев Борисов и той прави газопровод на Путин с три милиарда твои пари.

2021.05.04 | 10:38

43
Всеки знае кво е гейбераско шибане,млад гейбер се засилва със заголен анус и се нанизва на славуца на чепа примерно,за справки ТИКВАТА,е тогава славуца беше забравил вазелина и се наложи тиквето да ходи в болница да го кърпят.След ТИКВЕНОТО премеждие всеки гербераст си намазва свинтера с вазелин преди да излезе,за да не стават изненади.Тиквения свинтер още кърви и се налага честа смяна на памперса,че като се смесят кръв и говна и става една лъйнянокървава.
No drugs

2021.05.04 | 11:11

49
Само че Шибането не Славун се оказа онлайн И не нанесе щети на тиквения анус То и политиката му е онлайн щот гое срам да иде в парламента там айкюто не помага

2021.05.04 | 11:02

47
Никой повече няма да гласува за Слави наркомана ....продажната душица от Учиндол
БОЙ ОТ БОЙКО

2021.05.04 | 11:11

48
И НЕ ГИ МИСЛИ БАЦЕ.......ДА СЕ ОПРАВЯТ

2021.05.04 | 11:00

46
Крадците от БСП/ДПС и техните мутри от ИТН ...ДеБъ....Изправи се потриват доволно ръце защото грабежа започва
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.05.04 | 10:44

45
Гласуваш за крадеца Бойко Методиев Борисов и се изкачваш на челно място по кopyпция в cвета.
ПП ГРОБ ТИКВИ ЗЕЛЕНИ

2021.05.04 | 10:42

44
СЕ ГОТВЯТ ЗА ПОРЕДНИЯ ТЕЖЪК ИЗБОРЕН РАЗГРОМ. БЕЗ ЖИБКА, БЕЗ ДЪРЖАВНИ ПАРИ ЗА ПИЛЕЕНЕ, БЕЗ ЦИГАНСКИ ВОТ, НАЙ-МНОГО ПЕТИ.

2021.05.04 | 10:29

41
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.05.04 | 10:37

42
Тиквата е на власт от 2009-та. Десетки тормозени, изнудвани и преследвани. НИТО ЕДНА ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА. Десетки присъди за МИЛИОНИ срещу България за беззаконията и полицейщината на Тиквите.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.05.04 | 10:22

40
Гласуваш за крадеца Бойко Методиев Борисов и получаваш Пeeвcки.

Добави коментар

Водещи новини