Вицепрезидентът: Утрешният ден ще бъде по-добър за България

  • 01 май 2021 14:24

  • 1022
  • 4
Вицепрезидентът: Утрешният ден ще бъде по-добър за България
© Президентство на РБ

„Априлската епопея не е само текст от историята, а послание за бъдещето. Преди 145 години борбата беше срещу робството, оковало свободата. От пепелищата на Клисура, Батак, Перущица, Панагюрище и редица български селища възкръсна нашата национална идентичност, назовахме се народ с история и бъдеще. Днес отново битката е за държавност, за силни и работещи в интерес на българския народ институции.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , приветства жителите и гостите на град Клисура на тържественото отбелязване на 145 години от Априлското въстание. „Битката днес е за справедливост и равноправие, за свободата на духа и на мисълта, за свободата да избираш бъдещето си, да градиш държава с правила и законност и да пазиш нейната чест“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, съобщиха от администрацията на държавния глава.

„Традициите на бунтовна Клисура ни събират нас, днешните българи, за безценния урок по родолюбие, памет и достойнство“, заяви вицепрезидентът, която наблюдава традиционната възстановка на паметни моменти от Априлската епопея.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , благодари на клисурци за това, че пазят българската памет, че възпитават младите българи да знаят героичната българска история и да растат с изконните български добродетели.

145 години от Априлското въстание

„Тези добродетели не са отживелица, защото както апостоли и народ жадуваха свободна, независима и модерна България, така и днес българският народ се пробуди, пребори апатията и нихилизма, повярва в силата на своя глас – най-важният глас, който решава бъднините“, изтъкна вицепрезидентът.

В приветствието си Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , заяви, че Клисура се превърна в пепелище, но не загина, защото пепелта не може да покрие идеала на един народ, тръгнал към своята свобода. „Удавена в кръв, Априлската епопея отекна в цяла Европа и освети пътя към Освобождението“, посочи вицепрезидентът.

 
„Днес е Велика събота – най-благословеният ден от Страстната седмица. В очакване сме на възкресението, на спасението. Сигурна съм, че утрешният ден ще бъде по-добър за България, защото всички заедно ще го съградим“, уверена е Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

 

Последвайте канала на

1022 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.05.01 | 16:38

3
Мръсни Комунисти ограбихте България а Президента направи Преврат да му дадем отпор

2021.05.01 | 17:31

4
Ще дадем отпор на майка ти в тиквенския крадлив г.ъ.з

2021.05.01 | 15:14

1
Я и тая биволица изпълзя

2021.05.01 | 16:12

2
Ако не се показваш, ще е хубав.

Добави коментар

Водещи новини